Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Почистване на Глок 19

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Почистване на Глок 19

Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнение
    Ако както си сидиш и в цевтата ти улезе ина кал и възникне чрезвичайна ситуация-изкочи някой виетконговец от земята и ти гърмиш ,начинаеш събираеш ся по чертеж-очень хорошо товариш!
    Оръжието Драги Сибирски,е като любовница!Ако се грижиш за него и то ще ти служи!
    Оръжието е за цял живот!Оръжието е продължение на ръцете и ума и трябва да е сигурно на 200%!
    Вие сте шапкари дето трошите пушките,отивате в склада и ви дават нова!
    Вие не сте ловци-събирачи или трапери или Сибирски егери!
    Кажи на един сибирски егер да не си чисти пушката и няма да те намерят......не мисли че не е по-опитен от теб.!!!

М-м, това с даването на нова съвсем не е толкова лесно и безнаказано...

Иначе съм съгласен, че е глупаво да не се грижи човек за оръжието си като има и време, и възможност да го прави.
    Най-малко, правилната грижа удължава живота му многократно.

Методът с нафтената баня и аз го ползвам, в моя случай е Балистол, за да неутрализира частично нагара.

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
      А какво е дулен водач за шоmпола при някои пушки / при мераклийките де,другите може и с телената четка и бормашината /????

http://bulletin.accurateshooter.com/tag/barrel/

Малко снимки за който не му се чете.И не говорите на война как се прави или как се чисти на танка хобота.ПищоФа спокойно може да се чисти от коя страна искаш,а вече кое и защо всеки сам си преценява.

http://www.accuratereloading.com/crownr.html

не издържах,сори,че ви се меся в спора.

Време е да се замислиш за бороскоп...

Лошото е, че хубавите струват колкото не-лоша пушка...

Коментар

Първоначално публикуван от Vimpel Преглед на мнение
        М-м, това с даването на нова съвсем не е толкова лесно и безнаказано...

Иначе съм съгласен, че е глупаво да не се грижи човек за оръжието си като има и време, и възможност да го прави.
        Най-малко, правилната грижа удължава живота му многократно.

Методът с нафтената баня и аз го ползвам, в моя случай е Балистол, за да неутрализира частично нагара.
        Нафтата е върха!Само не трябва да попада по дървенията на гърмящата пръчка!
        Това е най-доброто средство!
        Аз моите оръжия ги къпя в нафта след всяка стрелба!Купувам ги .правя ги и ги продавам с печалба-винаги!!
        Нямам отказ/засечка на оръжие/.Повечето патрони ги пълня сам/много специфично и професионално занятие/.
        Балистиката не е за всеки.Даже и за професионалите дето ходят до оръжейната и вземат патрони.
        МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Нафтата е върха!Само не трябва да попада по дървенията на гърмящата пръчка!
          Това е най-доброто средство!
          Аз моите оръжия ги къпя в нафта след всяка стрелба!Купувам ги .правя ги и ги продавам с печалба-винаги!!
          Нямам отказ/засечка на оръжие/.Повечето патрони ги пълня сам/много специфично и професионално занятие/.
          Балистиката не е за всеки.
          Даже и за професионалите дето ходят до оръжейната и вземат патрони.
          Докторе, ако проф. Чирков прочете на какъв майсторлък и педантизъм си способен, няма съмнение, че света ще изрови, но ще те покани в клиниката си!
          И с право!
          Трудно е да си мъж на днешно време! Доста се отказаха.
          "Никой не бива да се шегува с руския президент. Особено на тема война." Бойко Борисов, 30.11.2018 г.

Коментар

Първоначално публикуван от SMITH 357 Преглед на мнение
            Докторе, ако проф. Чирков прочете на какъв майсторлък и педантизъм си способен, няма съмнение, че света ще изрови, но ще те покани в клиниката си!
            И с право!
            Заповядай на гости!!!
            Темата е за някой дето го сърбят мъдете и ходи да стреля щото още не си е намерил фалическия символ!
            Аз ,тъй като съм стрелял много и хубаво стрелям....кво друго ми остава -да се грижа за пушката/пишова и за си завивам патрончета/не е проста работа/.Преди два дни пак се разписах,по движеща се цел, с карабина, с оптика ,по здрач-а да видим ся-кой си чисти пушката и кой не!
            Обичам и мога да стрелям!И не желая някой мърляч да ми казва колко често да си чистя пушката!Аз я чистя винаги след изкарване от калъфа като съм я пипал цял ден дори да не съм стрелял/човешката потня е един от най-агресивните фактори/.
            Аз съм ловец и оръжието ми е максимално сигурно.Ако пропусна ,няма да ме поканят на лов....а ме канят повече от колкото мога да отида!
            МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Брей... ти дори продаваш... Единственият път когато съм продавал оръжие беше ми беше щото ми беше прекалено ловно - една успоредка Сент Етиен 20 калибър. Ловното оръжие определено изисква чистене и грижа- не мога да си представя човек който да не си почисти веднага след лов/стрелба ловната карабина - особено ако последната е със гланцова оксидация и хубаво дърво- виждал съм пушка с нарушена оксидация само за една нощ. С пистолетите и особено с ПВЦ тата е друго. То и аз Зиг Зауера 226 дето съм го нашарил го чистя всяка вечер като го нося.- ама Глока за мен не е оръжие а ... консуматив. Така какато АК то е консуматив.
              Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
              No man left's behind !!!!

Коментар

Заповядай на гости!!!
                Темата е за някой дето го сърбят мъдете и ходи да стреля щото още не си е намерил фалическия символ!
                Аз ,тъй като съм стрелял много и хубаво стрелям....кво друго ми остава -да се грижа за пушката/пишова и за си завивам патрончета/не е проста работа/.Преди два дни пак се разписах,по движеща се цел, с карабина, с оптика ,по здрач-а да видим ся-кой си чисти пушката и кой не!
                Обичам и мога да стрелям!И не желая някой мърляч да ми казва колко често да си чистя пушката!Аз я чистя винаги след изкарване от калъфа като съм я пипал цял ден дори да не съм стрелял/човешката потня е един от най-агресивните фактори/.
                Аз съм ловец и оръжието ми е максимално сигурно.Ако пропусна ,няма да ме поканят на лов....а ме канят повече от колкото мога да отида!
                То аз знам (при това от жена), че на един мъж колко му е по-къса пишката, толкова му е по-голям пищова. Ама щом казваш, че опита за чесане на шикалките е свързан с ненамиране (поради скромните размери) на т.н. фалически символ, и от там индивида го е обърнал на стрелба и последващо протриване за евентуално избиване на комплексите от малформацията, то не мога да не се съглася с теб! Признал съм те за авторитет!

Съжалявам горното не е по темата. Ама пък има някаква истина в него!
                "Никой не бива да се шегува с руския президент. Особено на тема война." Бойко Борисов, 30.11.2018 г.

Коментар

То аз знам (при това от жена), че на един мъж колко му е по-къса пишката, толкова му е по-голям пищова. Ама щом казваш, че опита за чесане на шикалките е свързан с ненамиране (поради скромните размери) на т.н. фалически символ, и от там индивида го е обърнал на стрелба и последващо протриване за евентуално избиване на комплексите от малформацията, то не мога да не се съглася с теб! Признал съм те за авторитет!

Съжалявам горното не е по темата. Ама пък има някаква истина в него!
                  Брат не мога да те мисля с тоя Марк 23....

Коментар

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
                    Брат не мога да те мисля с тоя Марк 23....
                    Не ми е удобно да коментирам, но нали знаеш, че се опитвам да го продам (възможно е и да е по причината, която визираш). И за да е пропорцията пределно точна, съм си взел служебен револвер Астра, с 2 " цев. То човека търси и с по-къса, но нямаше!

Коментар

Не ми е удобно да коментирам, но нали знаеш, че се опитвам да го продам (възможно е и да е по причината, която визираш). И за да е пропорцията пределно точна, съм си взел служебен револвер Астра, с 2 " цев. То човека търси и с по-къса, но нямаше!
                      Бе и на мен първият ми личен е Таурус 66 .357 Маг с 6 инча цев. Ама в момента май съм основно с СП2022 и Глок 19. Иначе и аз съм се замислил за нещо дребно, но зло за лятото.

Коментар

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
                        Бе и на мен първият ми личен е Таурус 66 .357 Маг с 6 инча цев. Ама в момента май съм основно с СП2022 и Глок 19. Иначе и аз съм се замислил за нещо дребно, но зло за лятото.
                        Преди време носех за келешлък един "Диксън Детектив", 6.35 мм, никелиран, с чирени имитация на слонова кост. Скрит ударник. Размерите са му подобни, а и по-малки от Астра Кюб. Никъде не намерих литература за него. Преди мен 20 г. го е носил един от корифеите в МВР-болница.

Коментар

Първоначално публикуван от Vimpel Преглед на мнение
                          Време е да се замислиш за бороскоп...

Лошото е, че хубавите струват колкото не-лоша пушка...
                          ААААА няма нужда,просто сьм си купил каквото трябва за чистене,чакам само бор гайда или там както му викате,че го нямаше в магазина.Питах за стойка ма ти преди време каза,че няма смисьл и сега сьм заредил 2 сака да ги надупвам между тях.

Бороскоп няма да взимам,цев за едното е 900 кинта,за другото 1200,болт за Сига сьм порьчал да ми тьрсят,а за Скарата има комплект 500 кинта с все болта в него,а както казах за 1200 може и нова цев за се вземе - кеф ти 14 инча кеф ти 20.Гледах един такьв на над 60 000 истрела без особенни проблеми та явно с подрьжка дьржат на бой.

Само дето трябва да уточня нещо - аз мисля да ги чистя без никой да стреля по мен,в нормално положение и нормално време,а не в локвата под дьжда.И това като го имам то сьвсем няма да рьгам от цевта кьм задника макар,че и за там се продават водачи ми ще си я карам от кьм задника как си пише по дебелите книги.

Кой не разбира я кара по написано от такива дето разбират и ползва това което и добрите ползват или поне аз това правя,че откриването на Америка е било преди време,няма как да я открия на ново.АЗ поне така правя.
                          TOYOTA SEQUOIA ‘11
                          W140 S420 '99

Коментар

Докторе, темата не е за ловно оръжие, а за Г19. Аз не съм ловец, и оръжието ми не е максимално чисто, но е максимално сигурно. Ако пропусна, губя много повече от покана за убийство на беззащитно животно, и не губя само аз, покрай мен могат още много хора да загубят нещо по-ценно от кефа си (я ръка, я крак, я живот). Не почистено оръжие не означава не мърливо отношение. Оръжието не се "чисти", то се обслужва. Сега ти говориш за лов. Там ако стане засечка, не е фатално за теб. При КНО за самозащита, или служебно оръжие (късо или дълго е без значение) всяка засечка може да се окаже фатална. Естествено е невъзможно в дадени условията оръжието да се "чисти при всяко вадене от калъфа" понеже е постоянно извадено и постоянно подложено на суровите условия на природата (прахоляк, кал, сняг). Има допустим настрел и допустимо "събиране на мръсотия", след което е желателно дадено оръжие да бъде почистено. Точно за Г17,18 и 19 съм виждал доста "мръсни" пистолети едва ли не запълнени цеви от прахоляк и какво ли още не. Въпреки това, не съм забелязал проблем с оръжието. Естествено има доста по-надеждни от към непочистване пистолети...Зиг примерно...
                            If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Първоначално публикуван от The Back Bone Преглед на мнение
                              Докторе, темата не е за ловно оръжие, а за Г19. Аз не съм ловец, и оръжието ми не е максимално чисто, но е максимално сигурно. Ако пропусна, губя много повече от покана за убийство на беззащитно животно, и не губя само аз, покрай мен могат още много хора да загубят нещо по-ценно от кефа си (я ръка, я крак, я живот). Не почистено оръжие не означава не мърливо отношение. Оръжието не се "чисти", то се обслужва. Сега ти говориш за лов. Там ако стане засечка, не е фатално за теб. При КНО за самозащита, или служебно оръжие (късо или дълго е без значение) всяка засечка може да се окаже фатална. Естествено е невъзможно в дадени условията оръжието да се "чисти при всяко вадене от калъфа" понеже е постоянно извадено и постоянно подложено на суровите условия на природата (прахоляк, кал, сняг). Има допустим настрел и допустимо "събиране на мръсотия", след което е желателно дадено оръжие да бъде почистено. Точно за Г17,18 и 19 съм виждал доста "мръсни" пистолети едва ли не запълнени цеви от прахоляк и какво ли още не. Въпреки това, не съм забелязал проблем с оръжието. Естествено има доста по-надеждни от към непочистване пистолети...Зиг примерно...
                              Аз от бойно оръжие не разбирам/имам опит само с Арсенал 90 на база АК с дълга цев за лов/но съм чувал за карабини Манлихер дето ходят на лов.Мойта ловна карабина ЧЗ мисля че може да трепе талибани надалече.
                              Няма значение какво е оръжието-бойно или ловно!!!
                              Има значение само дали и лично или служебно!!!-също като колата дето има приказка че най-добрата кола е служебната.
                              Аз моята пушчица си я милвам,целувам и и говоря!

Коментар

Мойта ловна карабина ЧЗ мисля че може да трепе талибани надалече.
                                Винаги съм подозирал, че в пети курс на медицинската академия ви водят на практика в някои горещи точки на света!

Аз моята пушчица си я милвам,целувам и и говоря!
                                Жената да вземе да го прочете и сега иска да се правим двамата на ловец с пушка. Познай кой на какво ще се маскира ...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X