Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Почистване на Глок 19

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Почистване на Глок 19

Първоначално публикуван от The Back Bone Преглед на мнение
    Принципно, по книга (ама не по руските наставления от 42-ра) цевта се чисти само в посока на изстрел. Така казват умните глави, така са ме учили. Логика кой знае каква няма. Цев няма да износим от почистване.
    Сигурно е така както казваш, ама на револвера как да му "бръкна" от към задната страна на цевта?
    То "отзад" винаги е малко по-трудно, но ако съм по-упорит предполагам, че ще стане. Моля, в казаното от мен да не се търси аналогия, говоря за револвера!
    Трудно е да си мъж на днешно време! Доста се отказаха.
    "Никой не бива да се шегува с руския президент. Особено на тема война." Бойко Борисов, 30.11.2018 г.

Коментар

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
      .............Иначе - най доброто почистване- ултразвукова вана.
      Ти я сподели от къде и кви кинти да си закупя че много станаха пищовите за чистене пък ме мързи!.........а Гастончо не помня през последната година да съм го чистил но си работи безотказно..........а си го ползвам мн.често!
      driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

Апропо така чистя и Зиг СП 2022
        Аз също.

ама на револвера как да му "бръкна" от към задната страна на цевта?
        Има начин. Има четки, които вместо стебло ползват въженце и не се бутат, а се дърпат. Аз имам такава в комплекта ми на ОТИС, остана ми от служебната М4 навремето.
        If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

В Гугъл набери "ултразвукова вана продавам" и си избирай.

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:lubing.jpg
Прегледи:1
Размер:33.6 КБ
ID:5541887Натиснете снимката за да я уголемите

Име:fp-10.jpg
Прегледи:2
Размер:17.1 КБ
ID:5541889Натиснете снимката за да я уголемите

Име:RHT.jpg
Прегледи:1
Размер:36.1 КБ
ID:5541895

Освен релсите на рамата по малко смазка слагам и на местата по схемата. За почистване ползвам WD-40, а за смазване - една от двете смазки.
            Между другото все ме блазни да мацна релсите на рамата с малко медна грес, но като знам, че събира повече боклук отколкото течната смазка се отказвам.
            Последно редактирано от blackfirefly; 29-11-13, 14:03. Причина: 1
            Only after the last tree has been cut down,
            Only after the last river has been poisoned,
            Only after the last fish has been caught,
            Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Прочетох всички мнения,някои твърде педантични и софистични за моя вкус,и да споделя-оръжието се чисти след всяко стреляне/справка -много лоши неща има у субстрата на вътр.балистика/ ,има консервационни смазки има и експлоатационни,има зимни има летни,има сухи има мокри.Всеки гарван който е въоръжен е длъжен да има стрелкова и оръжейна култура която е пряко свързана с общообразувателната му подготвеност.700 изстрела и тогава чистене ми идва в повече-горката цевичка,горките абразиви дето са се опекли преди това в нарезите и си дремят и чакат да се лъзнат,горкото олово дето се промазва в цевта и се мъче да промени калибъра,горкия пищов......./ако се продава не го ща/
              Иначе съм за метално-четковото протриване в нафтена баня за опадване на оловните натрупвания/или други при фул метал джакет/ и после си прокарвайте и презервативите ако искате.
              МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Много зависи от това, какъв боеприпас се ползва. Не можем да сравняваме 9х19 производство на Арсенал, който е с кофти капсул образуващ нагар и оставящ остатъци от боя и с барут, който химически и физически оставя нагар, барут с евтина форма, разбирайте люспи, звънца и тем подобни нискобюджетни боклуци и оловен куршум. Това не можем да го сравняваме примерно с Федерал, Ремингтон, Лапуа, при които сед изстрел гилзата както е блестяща от вън, така си е чиста вътре.

Коментар

Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнение
                  Прочетох всички мнения,някои твърде педантични и софистични за моя вкус,и да споделя-оръжието се чисти след всяко стреляне/справка -много лоши неща има у субстрата на вътр.балистика/ ,има консервационни смазки има и експлоатационни,има зимни има летни,има сухи има мокри.Всеки гарван който е въоръжен е длъжен да има стрелкова и оръжейна култура която е пряко свързана с общообразувателната му подготвеност.700 изстрела и тогава чистене ми идва в повече-горката цевичка,горките абразиви дето са се опекли преди това в нарезите и си дремят и чакат да се лъзнат,горкото олово дето се промазва в цевта и се мъче да промени калибъра,горкия пищов......./ако се продава не го ща/
                  Иначе съм за метално-четковото протриване в нафтена баня за опадване на оловните натрупвания/или други при фул метал джакет/ и после си прокарвайте и презервативите ако искате.
                  Всеки сам решава какво и как да прави с неговата собственост. За справка пистолета ми е нов и НЕ СЕ ПРОДАВА, а когато реша по-скоро ще го подаря на някой приятел, както направих с предишния Зиг Москито!
                  Форума е създаден с цел точно ограмотяване на хората, и както съм посочил в начало това очаквам от Вас - да подчертая помолих за мнения и препоръки!
                  Смятам че би могла да се получи полезна тема за други "гарвани" като мен.
                  Стрелям поне 2 пъти в седмицата, и не смятам да го почиствам след всяка стрелба (освен ако не се сдобия с BoreSnake, с който видях, че състезатели си чистят оръжията - става бързо и перфектно доколкото видях).
                  Да не забравя и да добавя - пистолета се ползва и ще се ползва често, т.е. не съм питал за процес на "консервация" на оръжието. Познавам доста хора купили си оръжие, консервирали са го и не го използват.
                  Последно - използвам добри боеприпаси
                  Последно редактирано от dani; 29-11-13, 15:30. Причина: Добавка
                  LZ1JJJ

Коментар

Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнение
                    Това за Глока не е проблем.Моя съм го чистил 2 пъти за 1000 изстрела.Виждал съм други на по 5-6000 без основно почистване - единствено цевта .Друг мой приятел с Глок 34 твърди че според него Глока е "сух" пистолет и НИКОГА не е мазал неговия - на 40000 изстрела е и не му личи.

Коментар

Всеки, е почти всеки пистолет работи перфектно без почистване на 1000 изстрела и това е нормалния настрел, след който се препоръчва да се почисти, макар че може още много да искара без да се чисти. Това е от личен опит, при стрелба не в идеални условия като на стрелбището. За износване няма смисъл да говорим, до сега не съм видял износена цев на леко стрелково оръжие, а доста е минало през ръцете ми, включително и служебно, което никак не е чистено добре. Подробности няма да давам, пожене темата е само за Г. Виждал съм непочистени и стрелящи Г-та на доста повече изстрели в доста по-лоши условия от тези в БГ. Относно смазването. В Бг смазвам Г-то като по книжка, съвсем леко. В Афганистан не съм смазвал никога и с нищо, понеже е вредно. Винаги съм държал всичките си пистолети и автомати идеално сухи (това не означава почистени). Като погледнем Г-то и видим кои са движещите части, какви и къде са радиалните и аксиалните натоварвания и като се замислим колко и къде има триене и нужда от смазка, можем лесно да отговорим, че почти няма нужда от смазка. Едно от най-добре почистващи неща на този свят е нафтата. Единствено газта за осветление има по-добра приникваща способност, но пък е грубо казано тройно по-скъпа. Иво по-горе каза, ВД-то и въздух от компресора. Аз съм с две ръце "ЗА" този метод.

Коментар

Дани, Първо честито пистолет! С удоволствие и безпроблемно да си го носиш и само кеф с него...

Сега за чистенето:
                        Чистиш цевта МНОГО НЕПРАВИЛНО! Ще нараниш короната на цевта с това чистене....

взел си си излишно ,,тежка" грес за пистолет като Глок 19 / при това чисто нов / ...купил си грес на ,,Гънслик" / оная твърдата - черната, която е за оръжие с по-износени рами.../ Примерно аз я ползвах на моя Зиг Зауер, но той отдавна е над 10 000 изстрела и имам износвания по алуминиевата анодизирана рама...

както ти е казал Димитър Ненчев-....пистолет, а и каквото и да е друго огнестрелно оръжие се чисти само по посока на изстреля / има идключения при револверите, но е поради спецификите на системата /....
                        От Вип-а си купи за чистене HOPPES )№ 9 и масло на RHT Speed metal или M-pro 7 LPX или мажи пистолета по -малко със синтетично двигателно масло 5W40====
                        Герс е НЕнужно да използваш.....Особено на полимерен, при това нов пистолет...
                        А тази грес на ,,Гънслик" / черната като графитната грес за карета / е с ниски експлоатационни свойства.....

Щом държиш на греста си купи грес на Балистол.....Специална оръжейна грес / бяла / струва 15 /ПЕТНАДЕСЕТ/ лева...

Още един съвет: за да чисти най-добре, четката за зъби, е хубаво преди това, да и подкастрих космите, по начин такъв, че да станат по-упорити ии и да не се смачкват и мажат при допира с полимера или метара...Та, с една малка ножичка подкастри космите на четката.....

добави си и клечки за зъби за теснините...

Ако държиш на греста - порътрси някъде GUN Buter" - много е добра.....
                        https://www.youtube.com/watch?v=f4KS0m24Lts

Коментар

Първоначално публикуван от andreiS40 Преглед на мнение
                          Дани, Първо честито пистолет! С удоволствие и безпроблемно да си го носиш и само кеф с него...

Сега за чистенето:
                          Чистиш цевта МНОГО НЕПРАВИЛНО! Ще нараниш короната на цевта с това чистене....

взел си си излишно ,,тежка" грес за пистолет като Глок 19 / при това чисто нов / ...купил си грес на ,,Гънслик" / оная твърдата - черната, която е за оръжие с по-износени рами.../ Примерно аз я ползвах на моя Зиг Зауер, но той отдавна е над 10 000 изстрела и имам износвания по алуминиевата анодизирана рама...

както ти е казал Димитър Ненчев-....пистолет, а и каквото и да е друго огнестрелно оръжие се чисти само по посока на изстреля / има идключения при револверите, но е поради спецификите на системата /....
                          От Вип-а си купи за чистене HOPPES )№ 9 и масло на RHT Speed metal или M-pro 7 LPX или мажи пистолета по -малко със синтетично двигателно масло 5W40====
                          Герс е НЕнужно да използваш.....Особено на полимерен, при това нов пистолет...
                          А тази грес на ,,Гънслик" / черната като графитната грес за карета / е с ниски експлоатационни свойства.....

Щом държиш на греста си купи грес на Балистол.....Специална оръжейна грес / бяла / струва 15 /ПЕТНАДЕСЕТ/ лева...

Още един съвет: за да чисти най-добре, четката за зъби, е хубаво преди това, да и подкастрих космите, по начин такъв, че да станат по-упорити ии и да не се смачкват и мажат при допира с полимера или метара...Та, с една малка ножичка подкастри космите на четката.....

добави си и клечки за зъби за теснините...

Ако държиш на греста - порътрси някъде GUN Buter" - много е добра.....
                          Нищо неправилно не прави човека.За този пистолет не е проблем посоката на чистене на цевта.Проблем ще да е мазането с ВД 40 по пластмасите

Коментар

Интересно за кое ли огнестрелно оръжие е проблем посоката на чистене??? Аз не претендирам да съм специалист по темата, но имайки впредвид какви сили и температури действат на тази цев при изстрел си мисля, че една месингова четка няма никакъв шанс даже и умишлено да увреди цевта независимо от посоката на движение.
                            Subaru Legacy 2.5
                            Suzuki GS500 E

Коментар

Аркане, когато мушкаш шомпола в цевта на пистолета, нали забелязваш как при възвратно-постъпателните движения, неизбежно външните стени на шомпола се опират в ръба на патронника / ако чистиш правилно / и в ръба на короната на цевта / ако чисти откъм дулото /......
                              пистолетът ще продължи да стреля безпроблемно, но леко подбита корона не влияе добре на групираността....

И недей да казваш за посоката на чистене.....Има значение....чисти се от патронник, към дуло....
                              Много е писано, говорено и обсъждано как правилно се чисти, смазва и поддържа оръжие /огнестрелно и в частност нарезно такова /

за WD 40 няма какво идзобщо да се обсъжда...това е препарат за панти / стари ръждясали /, а не за оръжие.......макар, че в краен случай или ако не ти пука-става...
                              https://www.youtube.com/watch?v=f4KS0m24Lts

Коментар

Айде,пак се вживях ме в рекламните филми.Хората изкарали няколко войни и изгърмели по един камион патрони,как ли не им дойде на акъла ,да си чистят оръжията само в една посока и да ги смазват само със съвременни рекламни продукти.Хора не забравяйте че оръжията не се произвеждат от 2000 година на сам.Ако на една цев ,която има ресурс около 70 000 изстрела и оказва влияние посоката на чистене,то или ние нещо се "вживява ме" или тя е направена от ;пластелин.На едно стрелбище има един Браунинг -фн 35 който не си знае изстрелите,като погледнеш в цевта почти не са му останали нарези а на 15 м си прави добра група.Та от там правя изводи че на 15м и нарези да няма пак нещата ще са добри.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X