Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Някой да е виждал тоя Аркус ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Някой да е виждал тоя Аркус ?

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
    Тя България все от българските икономисти и търговци е страдала и ще продължава да страда! Навремето така затриха Балканчето щото било по-изгодно да се внасят Симсонки и разни руски пърпоретки! Болгар реното и то така си замина! Сега новите ни големи братя и гъзолизците им са хвърлили око на оръжейното ни производство! Е не му остава много почти е затрито вече! На края сигурно ще се намери и някой да каже - " Че защо ни е държава, я колко много държави има , уредени, хубави по-конкурентоспособни от нашата! Що да се мъчим тука ми не вземем да се разселим пък територията да я взима който иска!"
    Спокойно това рано или късно ще стане . Предприятията от ВПК са само малка част от всичко което затриха .
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Има едни нещица в икономиката(както всички знаете)викат им се протекционалистични мерки,демек държавата си пази и подкрепя,своите си производства,макар че те в тоя момент да не са изгодни,но косвените ползи да са налице след време.Но ги прилагат умните държави,които са си намерили начини въпреки забраните.Преди 4-5 г,отивам на гости при брат ми в Англия(те с един негов приятел германец имат хотел)и ми разправя че някаква си тяхна агенция на англичаните ги е натиснала,да купуват само английско говеждо ,нищо че аржентинското било почти два пъти по евтино.И са съгласни и не мрънкат,щото тази,държава им е предоставила добри условия за бизнес и там си гледат и учат децата.А ние какво прави ме 20г събираме и последните си пари и през 5-10г ходи ме и си купуваме някой автобоклук от Германия или Италия.Но хубавото е че хората при нас,вече започнаха да се усещат какво трябва да правят,много от познатите ми които живеят в градовете се завръщат на село,защото благодарение на субсидиите от Европа,земеделието пак започва да е атрактивно,макар че там битката с едрите земевладелци е много неравна,но и за другите има хляб когато се работи разумно.

Коментар

Предлагам администратора да промени името на темата на: България начини за употреба и злоупотреба!
        Що така израждате темата и забивате в посока съвсем различна от зададената?
        42

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
          Колега,това е пост с цел заяждане,никой който познавам,а и аз самия съм имал Аркус 94,не е казвал някога че се е разхлопвал след 3000изстрела,камо ли след 1000.Моя го продадох на братовчеда,заради пуста мода,който си го носи редовно и белия хром на блока не е мръднал от 1997г,но не се отнася за оксидацията на дръжката.Ако не беше модата на пласмасовите пистолети и пълнителя му беше поне 15 заряден,и ДА не бих го сменил,работата която ми върши всеки пистолет от престижна фирма,я върши и Аркуса,с малката разлика че от него са останали поне едни 10лв в България а от друга фирма ,знаете какво.В България има 23000 униформени полицаи ,на улицата,пистолета ни е атрибут не необходимост(благодарение на законите ни) и е все едно какъв е пистолета,другото е снобизъм,или както беше написал колегата на гол тумбак чифте пищови.Както и мисиите ни на БА,само пари и техника на вятъра а полза никаква.
          Не колега,не искам да се заяждам!Това е мое наблюдение - на баща ми наградния Аркус стана на петна само от стоене в касата,а на други притежатели които познавам вида им е трагичен(освен че се разхлопаха)!
          Не искам да се заяждам.Добре е да остават по 10 лв в България от производство,но ако остават едни 100 - 150 лв в икономиката от печалбата на търговеца пак е нещо!
          А за армията си прав - не са им нужни 800 Г-класи по 200-300 000 лв,по-изгодно щеше да е да им вземат Дифендъри примерно за по 50-60000 лв!

Коментар

Първоначално публикуван от АРКАН Преглед на мнение
            Не колега,не искам да се заяждам!Това е мое наблюдение - на баща ми наградния Аркус стана на петна само от стоене в касата,а на други притежатели които познавам вида им е трагичен(освен че се разхлопаха)!
            Не искам да се заяждам.Добре е да остават по 10 лв в България от производство,но ако остават едни 100 - 150 лв в икономиката от печалбата на търговеца пак е нещо!
            А за армията си прав - не са им нужни 800 Г-класи по 200-300 000 лв,по-изгодно щеше да е да им вземат Дифендъри примерно за по 50-60000 лв!
            Тва с Г класите е поредната градска легенда . Не бронираната струва ако не ме лъже паметта около 50 000, бронираната около 200 000 , ама каквато и да е бронирана машина 4х4 ще е в този ценови порядък. Иначе - звучи бомбастично....... ама не е вярно.
            Последно редактирано от Mad Dog; 02-04-13, 10:21.
            Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
            No man left's behind !!!!

Коментар

Първоначално публикуван от slaf4u Преглед на мнение
              Предлагам администратора да промени името на темата на: България начини за употреба и злоупотреба!
              Що така израждате темата и забивате в посока съвсем различна от зададената?
              Защото всеки път когато стане дума за поредното творение на родната оръжейна промишленост , се почва с писъците "защитете българското". Само дето в условията на членство в ЕС тая работа с протекционизма не може да стане. Всеки търг "за роден производител" ще падне на петия ден от подписването на договора.

Коментар

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
                Тва с Г класите е поредната градска легенда . Не бронираната струва ако не ме лъже паметта около 50 000, бронираната около 200 000 , ама каквато и да е бронирана машина 4х4 ще е в този ценови порядък. Иначе - звучи бомбастично....... ама не е вярно.
                Мисля че имаш предвид цени в евро!

Коментар

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
                  Защото всеки път когато стане дума за поредното творение на родната оръжейна промишленост , се почва с писъците "защитете българското". Само дето в условията на членство в ЕС тая работа с протекционизма не може да стане. Всеки търг "за роден производител" ще падне на петия ден от подписването на договора.
                  Вероятно си прав, но според това, което съм изчел из този форум, становището на хората имащи Аркус в повечето от случаите е че оръжието предлага предостатъчно за цената си. Стара концепция, сребърен приои между патронника и цева, дрън дрън... Дайте да помислим реално - ако човек има намерение да си ползва пистолета нонстоп, било то за спорт или други цели свързани с десетки хиляди изстреляни патрони, няма да си вземе Аркус. За такива като мен изстрелващи по 100-ина патрона на месец или други - носещи пистолета като атрибут и знаещи, че няма да стигнат дори близо до края на ресурса на цевта Аркуса си е перфектен. Като допълнителни условия можем да добавим и това да не ти пречат 200-300гр. отгоре и да не се комплексираш, че оръжието ти струвало 250-300лв.
                  Според мен Аркуса с читави патрони е също толкова надежден колкото един Глок стрелящ със същата муниция, само че без да е нужно да се притесняваш от "меки китки".
                  Нямам финансовата възможност, в противен случай бих се наел с доказване на последното си твърдение.
                  Последно редактирано от slaf4u; 02-04-13, 11:40.
                  42

Коментар

Мисля че имаш предвид цени в евро!
                    Ще проверя точно и ще ти кажа. Но не бронираните Г класи не бяха толкова скъпи със сигурност. Проблема е че информацията която изтече в нета беше за бронираните и от там.....

Коментар

До колкото съм информиран започват от около 95-100 000 лева(без допълнително оборудване), а бронираните започват от около 260 000 лева!
                      Не е от значение , просто моето мнение е че неброниран Дифендър струва наполовина , а може би е също толкова подходящ за предназначението в БА!

Коментар

Първоначално публикуван от slaf4u Преглед на мнение
                        Вероятно си прав, но според това, което съм изчел из този форум, становището на хората имащи Аркус в повечето от случаите е че оръжието предлага предостатъчно за цената си. Стара концепция, сребърен приои между патронника и цева, дрън дрън... Дайте да помислим реално - ако човек има намерение да си ползва пистолета нонстоп, било то за спорт или други цели свързани с десетки хиляди изстреляни патрони, няма да си вземе Аркус. За такива като мен изстрелващи по 100-ина патрона на месец или други - носещи пистолета като атрибут и знаещи, че няма да стигнат дори близо до края на ресурса на цевта Аркуса си е перфектен. Като допълнителни условия можем да добавим и това да не ти пречат 200-300гр. отгоре и да не се комплексираш, че оръжието ти струвало 250-300лв.
                        Според мен Аркуса с читави патрони е също толкова надежден колкото един Глок стрелящ със същата муниция, само че без да е нужно да се притесняваш от "меки китки".
                        Нямам финансовата възможност, в противен случай бих се наел с доказване на последното си твърдение.
                        Ако двата пистолета си стоят в касите с еднакви муниции (и изключим покритието) може би ще са еднакво надеждни!Но при здрава стрелба не можем да сравним една цев ,на която дават от производителя ресурс 10 пъти по-голям от този на другата!
                        А за меките китки вероятно трябва да се притесняват само хора със слаб хват и буквално меки китки!

Коментар

Но при здрава стрелба не можем да сравним една цев ,на която дават от производителя ресурс 10 пъти по-голям от този на другата!
                          Мисля че споменах за ресурса на цевите а от там и целта за която ще се ползва пистолета.

А за меките китки вероятно трябва да се притесняват само хора със слаб хват и буквално меки китки!
                          Човек може да изпадне в какви ли не ситуации.
                          42

Коментар

Преместено мнение в друга тема.
                            Последно редактирано от The Back Bone; 02-04-13, 19:06. Причина: Преместено мнение в друга тема.
                            If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Не бронираните струват от порядъка на 120 00-130000,едно от момчетата което се въртеше около тези джипове се казва П.Янев още служи в армията от него знам цената,ако са ме подвели ,лъжа и вас.Някой реално знаели колко е ресурса на една цев на Аркус та сме се захванали с тая цев.Дори и 3 изстрела да е била на 94-ката на новия може да е 30 000.

Коментар

Първоначално публикуван от Dimitar Nenchev Преглед на мнение
                                ...И 52 броя са ни подарък. Чисто нови, аз лично свалих найлоните от седалките на няколко
                                Това го пиши при случай! Редовно.
                                Защото легендите за оставен тук скрап, понеже да си го карат в Америка е по-скъпо, са повече от масово разпространени.
                                Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X