Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Някой да е виждал тоя Аркус ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Някой да е виждал тоя Аркус ?

Митьо, чакай, чакай - бъркаш боя със ситуацията...
    Кой е казал нещо такова? Нека армията да има добро оборудване - леко и тежко въоръжение, комуникационни и други системи. Нямам нищо против. На мен армията ми е болка - пазя си и кръста за храброст на прадядо ми, кавалерийската сабя на другия ми дядо, баща ми си даде здравето на пустата армия, аз също минах по реда си...

Против съм за кърлежи като "Военна полиция" да се харчат толкова пари. Извинявай, но основната част (армията) е по-лошо снабдена от спомагателната (ВП).
    По същата причина - за какво им е на МВР 30 000 пищова? Истински оперативните звена едва ли са повече от 7-9 000 души. Другото са пожарникари, катаджии, тиловаци, криминалисти, дознатели и "чантаджии". На тях "Макаров" им стига. Или пък новото производство на "Арсенал" или "Аркус". Таман ще може да се оценят.
    "Смъртта е по-лека от перо, Дългът е тежък като планина" - Мейджи, император на Япония

2007' Jeep Cherokee KJ 2,8 CRD

Коментар

Първоначално публикуван от Павлин Андреев Преглед на мнение
      Митьо, чакай, чакай - бъркаш боя със ситуацията...
      Кой е казал нещо такова? Нека армията да има добро оборудване - леко и тежко въоръжение, комуникационни и други системи. Нямам нищо против. На мен армията ми е болка - пазя си и кръста за храброст на прадядо ми, кавалерийската сабя на другия ми дядо, баща ми си даде здравето на пустата армия, аз също минах по реда си...

Против съм за кърлежи като "Военна полиция" да се харчат толкова пари. Извинявай, но основната част (армията) е по-лошо снабдена от спомагателната (ВП).
      По същата причина - за какво им е на МВР 30 000 пищова? Истински оперативните звена едва ли са повече от 7-9 000 души. Другото са пожарникари, катаджии, тиловаци, криминалисти, дознатели и "чантаджии". На тях "Макаров" им стига. Или пък новото производство на "Арсенал" или "Аркус". Таман ще може да се оценят.
      Армията има същия Зиг - поне 700 броя...
      Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
      No man left's behind !!!!

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
        Аз,да напиша малко реални неща щото нещата се разляха.През 97г ,когато дойдоха от делегацията на една африканска страна,която се канеха ,да воюват,лично бях а изпитанията на военната продукция ,където наред с другите неща ,предлагаха Аркус 94 .На няколко пистолета гърмяха цял ден,като после казаха че на пистолет са изстреляни по 1200патрона,като цевите после след замерването са били в рамките на нови цеви.Другата ми случка е когато миналата година едно момче от НСО,донесе новозачисления му ЗИГ -2022 ,по лош,бой на нов пистолет не бях виждал,всички попадения бяха в ляво и ги сееше като пръскачка.И закапак стреляха по една огнеупорна плоча,поято Зига само я напукваше а един Аркус,направо я трошеше.Това последното,го отдавам на по-късата цев,на Зига.Аркуса 94 може да е грозен колкото си иска но е много качествен пистолет,това че е тежък,е от остарялата концепция но легендите че на 5000,изтрела се разпада са чиста измислица.
        Аха.... ами утре ще ти сканирам малко мишени от Зиг..... Аз пък с моя 2022 правя доста добри групи.... И разликата между 1200 и 10 000 е доста голяма мисля. Аз споделям опита на мой близък с 98 ДАК. Лично аз имах 94 и бях доста доволен.

Коментар

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
          Армията има същия Зиг - поне 700 броя...
          От които поне 150 в Министерството на отбраната, още 50 в Генералния щаб и други 100 в разни висши командващи офицери. И 150 броя в склада. Останалите са в армията, заклевам се!
          "Смъртта е по-лека от перо, Дългът е тежък като планина" - Мейджи, император на Япония

Коментар

По щабовете няма, никой плешив дядо полковник не иска да носи желязо на кръста си. Основно са в 68-а и се позват редовно, както и другото въоръжение.
            If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

От които поне 150 в Министерството на отбраната, още 50 в Генералния щаб и други 100 в разни висши командващи офицери. И 150 броя в склада. Останалите са в армията, заклевам се!
              Нем.... 180 броя в 68 Бригада, 450 в Афганистан на мисия и остатъка резерв в 110 полк в Пловдив.

Коментар

Ха! Най-после една добра новина да чуя свързана с БА. Дано се продължи по този път...

Все пак не разбрах какви са КОНКРЕТНИТЕ недостатъци на "Аркус"-а. Освен, че е български...

Коментар

Какво конкретно? Като направи 30 хил изстреа, тогава ще говорим.
                  If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Ха! Най-после една добра новина да чуя свързана с БА. Дано се продължи по този път...

Все пак не разбрах какви са КОНКРЕТНИТЕ недостатъци на "Аркус"-а. Освен, че е български...
                    На предишните модели - голяма маса, малък ресурс и ниска корозо устойчивост и устойчивост при силна запрашеност. На новия - че е на фаза прототип.
                    Последно редактирано от Mad Dog; 31-03-13, 23:31.

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
                      Аз,да напиша малко реални неща щото нещата се разляха.През 97г ,когато дойдоха от делегацията на една африканска страна,която се канеха ,да воюват,лично бях а изпитанията на военната продукция ,където наред с другите неща ,предлагаха Аркус 94 .На няколко пистолета гърмяха цял ден,като после казаха че на пистолет са изстреляни по 1200патрона,като цевите после след замерването са били в рамките на нови цеви.Другата ми случка е когато миналата година едно момче от НСО,донесе новозачисления му ЗИГ -2022 ,по лош,бой на нов пистолет не бях виждал,всички попадения бяха в ляво и ги сееше като пръскачка.И закапак стреляха по една огнеупорна плоча,поято Зига само я напукваше а един Аркус,направо я трошеше.Това последното,го отдавам на по-късата цев,на Зига.Аркуса 94 може да е грозен колкото си иска но е много качествен пистолет,това че е тежък,е от остарялата концепция но легендите че на 5000,изтрела се разпада са чиста измислица.
                      За групата - вероятно е от стрелеца!
                      За напуканата плоча - не знам ,но може и да си прав - заради слабия фактор!
                      За 5000 изстрела - може и да издържи ,но може и толкова да не изкара (по-вероятно е второто),познавам двама юнаци охрана в банка ,които си закупиха нови 94-ки и след по-малко от 1000 изстрела се разхлопаха здраво , а единия смени и възвратна пружина!
                      За мен Р2022 е ташак и няма нищо общо с Р226,228 , но е в пъти-по добре от аркус!

Коментар

Интересна тема и мнения по нея. А някой все пак да е притежател/ползвател или поне да е стрелял с този нов Аркус?

Коментар

Първоначално публикуван от piton Преглед на мнение
                          Интересна тема и мнения по нея. А някой все пак да е притежател/ползвател или поне да е стрелял с този нов Аркус?
                          Нека аз ти отговоря -тц! Освен ако някой не участва в изпитанията му .
                          Днес говорих с Аркус по друг въпрос и попитах кога широката публика ще може да го пипне, хората казаха, все още се изпитва, не можем да дадем конкретна информация кога ще бъде пуснат в производство!
                          42

Коментар

Първоначално публикуван от АРКАН Преглед на мнение
                            За групата - вероятно е от стрелеца!
                            За напуканата плоча - не знам ,но може и да си прав - заради слабия фактор!
                            За 5000 изстрела - може и да издържи ,но може и толкова да не изкара (по-вероятно е второто),познавам двама юнаци охрана в банка ,които си закупиха нови 94-ки и след по-малко от 1000 изстрела се разхлопаха здраво , а единия смени и възвратна пружина!
                            За мен Р2022 е ташак и няма нищо общо с Р226,228 , но е в пъти-по добре от аркус!
                            Колега,това е пост с цел заяждане,никой който познавам,а и аз самия съм имал Аркус 94,не е казвал някога че се е разхлопвал след 3000изстрела,камо ли след 1000.Моя го продадох на братовчеда,заради пуста мода,който си го носи редовно и белия хром на блока не е мръднал от 1997г,но не се отнася за оксидацията на дръжката.Ако не беше модата на пласмасовите пистолети и пълнителя му беше поне 15 заряден,и ДА не бих го сменил,работата която ми върши всеки пистолет от престижна фирма,я върши и Аркуса,с малката разлика че от него са останали поне едни 10лв в България а от друга фирма ,знаете какво.В България има 23000 униформени полицаи ,на улицата,пистолета ни е атрибут не необходимост(благодарение на законите ни) и е все едно какъв е пистолета,другото е снобизъм,или както беше написал колегата на гол тумбак чифте пищови.Както и мисиите ни на БА,само пари и техника на вятъра а полза никаква.

Коментар

Тя България все от българските икономисти и търговци е страдала и ще продължава да страда! Навремето така затриха Балканчето щото било по-изгодно да се внасят Симсонки и разни руски пърпоретки! Болгар реното и то така си замина! Сега новите ни големи братя и гъзолизците им са хвърлили око на оръжейното ни производство! Е не му остава много почти е затрито вече! На края сигурно ще се намери и някой да каже - " Че защо ни е държава, я колко много държави има , уредени, хубави по-конкурентоспособни от нашата! Що да се мъчим тука ми не вземем да се разселим пък територията да я взима който иска!"
                              "Do not correct a fool, for he will hate you;
                              Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
                                Тя България все от българските икономисти и търговци е страдала и ще продължава да страда! Навремето така затриха Балканчето щото било по-изгодно да се внасят Симсонки и разни руски пърпоретки! Болгар реното и то така си замина! Сега новите ни големи братя и гъзолизците им са хвърлили око на оръжейното ни производство! Е не му остава много почти е затрито вече! На края сигурно ще се намери и някой да каже - " Че защо ни е държава, я колко много държави има , уредени, хубави по-конкурентоспособни от нашата! Що да се мъчим тука ми не вземем да се разселим пък територията да я взима който иска!"
                                Тва последното вече сме го казали... сега територийката ни се урежда - сега по -малко - за в бъдеще все повече от една друга столица - и не е нито София нито Вашингтон.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X