Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Някой да е виждал тоя Аркус ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Някой да е виждал тоя Аркус ?

Бирата във вид на таблетка, като витамините, които се разтварят Две таблетки и си 6
    If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Аркус Лясковец май е единствения завод от родното ни ВПК който въпреки загубата на пазари и кризите работи и работниците му не блокират пътища за да си вземат заплатите . Имат нормален търговски отдел с който можеш да се свържеш и да си поръчаш каквото ти трябва на народни цени . Пробвайте да осъществите контакт по някакъв начин с Арсенал Казанлък косите ще ви побелеят докато намерите някой да ви обърне внимание и то не за военната им продукция а за фрезовите и пробивните машини които произвеждат .
      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Бясно куче,говориш като търговец,за България е по-добре,нейните и си подразделения да са въоръжени с български пистолет,щото българи ,си хранят семействата от това а не само 10-търговци.А на военните и полицаите в България е все тая какъв е пистолета(важното е да е по-лек)щото той е задължителна част от униформата,а не се ползва реално.От това мислене,държавата е на този хал,дай да затвори ме всички заводи,щото са по-не конкурентно способни а да си внесем всичко,а ние ще ходим да мием чинии в чужбина.Държава от Молове и търговци няма,като на производителите им се подава ръка стават на световно ниво,а не като се мачкат когато прохождат.

Коментар

Ей, пак приказки на широко. Аркус е толкова качествен колкото са го направили. При тая цена на труд, материали и печалба - толкоз. Ако внасяха рами и блокове от братски Китай на тон като скрап, можеше и по 200 лв. да ги изкарат на дребно. Щом се крепят на пазара и даже изнасят при зверската конкуренция на ПВЦ-тата, сигурно има нещо, което купувачите по света харесват. Само ние, дето сме баш големи потребители, намираме кусури....
          "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
          Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
            И кой точно иновативен продукт на БАН на световно ниво ще посочиш? А
            В института по металознание към БАН през 70-те години колектив начело с академик Ангел Балевски беше измислил едно нещо, което се наричаше "леене чрез противоналягане". Лееха опорни ролки за танкове. Методът е световно признат. Колко е икономически изгоден и дали наистина е нещо ново, не се наемам да коментирам.
            Трудно е да си мъж на днешно време! Доста се отказаха.
            "Никой не бива да се шегува с руския президент. Особено на тема война." Бойко Борисов, 30.11.2018 г.

Коментар

Вярно прилича малко на Щаер.Дано да е добър поне колкото досегашните Аркуси.
              А новия арсеналски вече 3 години е на въоръжение в съдебна охрана, ама все не ми идва на акъла да ги питам как се представя на стрелби.Някой чувал ли е отзиви, и защо още го няма на цивилния пазар?Или пък го има а аз не съм го виждал?

Коментар

Първоначално публикуван от SMITH 357 Преглед на мнение
                В института по металознание към БАН през 70-те години колектив начело с академик Ангел Балевски беше измислил едно нещо, което се наричаше "леене чрез противоналягане". Лееха опорни ролки за танкове. Методът е световно признат. Колко е икономически изгоден и дали наистина е нещо ново, не се наемам да коментирам.
                Да не подхващаме темата отново на кого е методът, но да, световно признат е и наред с металокерамиката е едно от големите постижения в областа. Не само ролки, всички караме от години алуминиеви джанти които преди това се правеха с металообработващи машини. С този метод директно след леене на автомобила. двигателни бутала без последваща обработка и др. Съвсем трети е въпросът със защитата на патента и последващото му използване от който си иска без полза за нас. На човек от този институт е и най-иновативната скоростна кутия днес, и добре че избяга във Франция че да я има. Ей тук опираме до нихилизма на България и българите но това е реалноста. обвинявате кучето че мисли като търговец. Ами да, прав е да мисли така защото това го храни и виновен е не той а нашите родни политици, Защото за да подкрепиш родното производство трябва да извадиш едни ресурси във вид на много пари, а от търговеца е къде по-лесно чрез разрешителен режим да скубеш комисионни. Та светлина в тунела за родно производство аз лично не виждам, а ако има тя е от насрещно идващият влак. Не е проблем да се направи нещо качествено във ВПК, проблемът е че преди него трябва да има качествена индустрия, А МОЛ-овете не са такава.
                Ще завърша пак с метода на леенето с противоналягане, да имахме го вече и правехме пробите с цинк вместо с алуминий щото е ясно че находища на такъв нямаме. Руснаците усетиха че дърпаме напред и отказаха да дават. Е изнесохме производството във Франция и така се появиха и първите качествени алуминиеви джанти- BBS.
                Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Аз лично на Аркус-а не бих се доверил, особено а новия. Използвал съм БГ оръжие и техника, патил съм много, нищо хубаво не съм видял от родното производство, да не говорим за това след 90 година на оръжие....сега качеството на Бг оръжието е светлинни години назад. И след като съм си изпатил с БГ автомат, бронежилетка, очила зза ношно виждане, бързомерец, прибор за нощно виждане и оптика и всичките родно производство на фирми които "въоръжават армии" с какво око да гледам на българското? Вие що не си купувате крушки на Светлина Сливен ами си купувате Осрам?

П.П. нали знаете лафа за най-известните крушки: Осрам, Тунгсрам, БулгарСрам....

Коментар

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
                    И кой точно иновативен продукт на БАН на световно ниво ще посочиш? А
                    Освен леенето на алуминиеви сплави с противоналягане още йонно азотиране на метали ; праховото боядисване и за още доста неща ще се сетя .

Коментар

Все пак с въвеждането на полимерните технологии и "Арсенал" и "Аркус" правят стъпки в правилната посока.
                      Пропуските при тези първи опити са неизбежни.
                      Само намаляването на себестойността и осигуряването на голяма поръчка могат да позволят на един производител да отдели ресурси за подобряване на изделието.
                      Това са пари за пробни серии, за издръжка, за обучение, за мотивация на постоянен състав технолози, конструктори.
                      Нещата са взаимно свързани затова нека им пожелаем да имат добра реализация и успех.
                      Последно редактирано от sk67; 31-03-13, 13:31.

Коментар

От къде на къде ще им пожелаваме успех? С техните продукти някой войник да си загуби живота? В тази среда няма място за грешки и тепърва за доказване , а всяко едно оръжие се тества на бойното поле. И за чия сметка?

Коментар

Първоначално публикуван от Dimitar Nenchev Преглед на мнение
                          От къде на къде ще им пожелаваме успех? С техните продукти някой войник да си загуби живота? ...
                          Искаш да кажеш, че пистолетът им е некачествен ли?

Коментар

Бахти и смешката. И за кои армии? За БП ясно, ОК, ама за пистолетите....и чак пък армии да въоръжават. Абе да не някой от "Арми ъф ловерс" да си е купил Аркус и те сега да си мислят, че въоръжават истинска армия?
                            Не помня точно коя държава от Африка ..върти ми се в главата Зимбабве или Замбия , но те бяха само с Аркуси От тях знам , че е популярен в тази част на света/или Африка/.
                            ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

От къде на къде ще им пожелаваме успех?
                              А, защо да не им пожелаем? Само с търговия и наемници непроизвеждащи нищо държава не става...
                              С техните продукти някой войник да си загуби живота?
                              Ако не бъркам и нещата не са се променили от времето, когато аз се правех на Рамбо - май това е работата на войника. Да воюва, да тренира, а когато дойде времето и да умре? Щото тя смъртта е част от договора...
                              В тази среда няма място за грешки и тепърва за доказване , а всяко едно оръжие се тества на бойното поле. И за чия сметка?
                              Ма, да бе... Как не можах да се сетя. Американското и немското оръжие са се появили така "перфектни" в твоите очи. Без тестове и т.н. А, пък ВСВ, Корейската, Виетнамската и останалите военни конфликти с ограничен обсег и слаб интензитет са какво? И тези уроци, май са писани с кръв - войнишка естествено и доброволческа (в по-голямата си част). От къде на къде "наемниците" ще плащат каквото и да било? Ти вярно ли си го мислиш това?

Изобщо чета ви двамата с Калин и просто не мога да се отърва от усещането за дует - единият подава тон за песен и другият почва да приглася. Ама, ако за Калин е ясно - той си гони комисионните, ти за какво се бориш?

В този ред на мисли да попитам - за чий и е на Военна полиция "Зиг Зауер". То армия не остана, ама пък "Военна" въоръжена със "Зигове" и "Sand cat" и нам си какво още?
                              На армията още повече - пистолети "Зиг" и за чий? Нито пистолетът е основно оръжие нито има нужда от такъв ресурс - второто произтича от първото. Май пак някой някъде е лапнал една комисионна, м?

Наистина ми писва от нихилизъм!
                              "Смъртта е по-лека от перо, Дългът е тежък като планина" - Мейджи, император на Япония

2007' Jeep Cherokee KJ 2,8 CRD

Коментар

От къде на къде ще им пожелаваме успех? С техните продукти някой войник да си загуби живота? В тази среда няма място за грешки и тепърва за доказване , а всяко едно оръжие се тества на бойното поле. И за чия сметка?
                                Само не ми казвай че Берета ; Зиг ; Глок и другите никога не засичат и не се чупят . Всяка една оръжейна система минава през тоя етап.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X