Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Има ли такъв пистолет?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Има ли такъв пистолет?

Първоначално публикуван от paunoff Преглед на мнение
    П.С. Някой знае ли комбинацията Brno1 + .22lr Арсенал + изстрел от упор в окото (от долу на горе) = Дали пробива двустранно човешки череп?

Всъщност, при изстрел в окото, не може да става въпрос за двустранно преминаване през черепа, защото първият път ще влезе през окото. И да, със сигурност ще излезе от другата страна.
    Такова нещо, да се наблюдава напрактика е много малко вероятно (и слава богу). На мен обаче, ми се е случвало веднъж. Изстрел от упор във слепоочието, със 6,35. Куршумът (за който предпочита: проектилът) беше проникнал в черепа, но не беше успял да излезе, от другата страна имаше една много грозна издутина, черепът явно беше раздробен и се държеше на кожата и другите меки тъкани, но все пак куршумът не беше излязъл от черепната кухина.

Колкото до прасетата (диви) със .22LR. Именно Бърно 1, но не със арсеналски патрони, а със едни руски, черни. На петдесетина метра, докъм 70-80 - твърдя, че нямам пропуск!
    Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Поправям "череп" с "черепна/мозъчна кухина". Боеприпаса е .22lr на завод "Ф.Енгелс". Примера или по-скоро човешката трагедия, която визирах е успешен опит за самоубийство на студент в Шумен. Куршума не беше излязал от мозъчната кухина. С това подкрепям твърдението, че успепен лов на едър дивеч с .22lr е по-скоро случайност от колкото статистика. Освен това предлагам да променим думата "Фазан" с "Казан" при изстрел на 250м от един по-горен пост.
      Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

Ееее . ... хубава тема стана. Малко всеки не вярва на другия, но нали е ловна. Нормално.
        Хубаво е като си споделяме такива емоции, защото аз като чета вашите си спомням моите и ... приятно е.
        Че някой ден ще се стреля на голяяяяма дистанция е ясно. Въпросът е кога?
        Че някой ден ще се стреля по диво също е ясно. Пак да видим кога....
        За жалост в България нямаме дълго (над 100 м )стрелбище. Да отиде човек спокоен и да си стреля на воля.
        В Канада един колега от форума (BALBI) споделя, че има стрелбища с дистанции над 800 м .... (БАЛБИ - поздрави , ако четеш )
        А ние трябва да внимаваме за всичко ... и за безопасност и за законност...но ще се справим.

Коментар

Поправям "череп" с "черепна/мозъчна кухина". Боеприпаса е .22lr на завод "Ф.Енгелс". Примера или по-скоро човешката трагедия, която визирах е успешен опит за самоубийство на студент в Шумен. Куршума не беше излязал от мозъчната кухина. С това подкрепям твърдението, че успепен лов на едър дивеч с .22lr е по-скоро случайност от колкото статистика. Освен това предлагам да променим думата "Фазан" с "Казан" при изстрел на 250м от един по-горен пост.
          Предполагам същата случка ми разказа Валери от бившото ОСО.Спортните патрони не се славят с пробивна сила.

Коментар

Куршума не беше излязал от мозъчната кухина. С това подкрепям твърдението, че успепен лов на едър дивеч с .22lr е по-скоро случайност от колкото статистика.

Като говорим за прасета, не е нужно да се фиксираме в "мозъчните кухини". Историите за изстрели в окото - нека ги оставим настрана (дори само предвид размера на свинският мозък). Съществуват още един куп области в тялото на прасето, където попадението има смъртоносен потенциал.
            Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Имат смъртоносен потенциал, но с други калибри и на други дистанции.
              Темата много се измести и първоначалния и замисъл. Нека колегата Симеон да конкретизира въпроса си за кой точно калибър става дума, за да не влизаме в излишни полемики. Дотогава както каза колегата davc единствения боеприпас с периферно възпламеняване, който отговаря до известна степен на условията е .22WMR, като изключим дистанциите от 300м. Там просто си трябва централно
              Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

Конкретно по темата - няма такъв пистолет...
                p.s. Ако на някой наистина му се иска да стреля на 300 м., първо да измери едно такова разстояние, после да застане в единия край, да погледне в другия и да установи какво вижда... след това пак да разсъждава за стрелбата /разбира се не с 22 LR, защото темата с вицовете е на друго място..../.

Коментар

Като се зачудих над нещата които пишете ... май има логика този калибър да няма пробивна сила (голяма)
                  Всичките патрони се правят с оловни върхове. Олово.... ми то като се изстреля си е почти на точката на топене.
                  Като се удари в нещото става течна фаза. И колко да пробие в такова състояние.
                  Да не говорим, че това е и най-мекия метал.
                  Ако оловото се замени с друг метал вероятно и пробивната сила ще се промени.
                  Вярно ли разсъждавам за оловото?
                  Понеже теорията ми куца, аз съм практик и за това разсъжденията са малко "свободно блуждаене на мисълта".

Коментар

Точка на топене казваш. Пък тия дето излитат с 2 или дори 3 пъти по-голяма скорост, олово им се стапя преди удара с целта и се излива по трасето.
                    За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Наще казанлъшки патрони са дозвукови и навремето казваха че били проектирани за спортна стрелба и на въпроса ми защо тогава само тренираме с тях а за състезание си прострелваме пушките с Динамит Нобел обикновенно получавах една кисела физиономия от треньора ми . Има нещо много сбъркано в технологията на производство когато патроните са сравнително пресни (до 2-3 години) работят много добре не засичат механиката на маргото си ги презарежда без проблемино групираноста е добра но поостареят ли малко почват проблемите .
                      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
                        Като се зачудих над нещата които пишете ... май има логика този калибър да няма пробивна сила (голяма)
                        Всичките патрони се правят с оловни върхове. Олово.... ми то като се изстреля си е почти на точката на топене.
                        Като се удари в нещото става течна фаза. И колко да пробие в такова състояние.
                        Да не говорим, че това е и най-мекия метал.
                        Ако оловото се замени с друг метал вероятно и пробивната сила ще се промени.
                        Вярно ли разсъждавам за оловото?
                        Понеже теорията ми куца, аз съм практик и за това разсъжденията са малко "свободно блуждаене на мисълта".
                        Е тук вече си личи че си спортувал отдавна, когато си мислил само за мишената и резултата. Никакво топене и никаква течна фаза, даже понякога се пръска на парчета след попадение. Много отдавна също има облечени, HV, HP и други разни.
                        Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                        Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                        В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Еееее - не ми се карайте. Наистина САМО съм стрелял, без теория и наука за боеприпасите.
                          Знам как се държи оръжието и как се прави добър изстрел.
                          Няма значение какво е оръжието или какъв е боеприпаса. Все пак приемам за хубаво , че си мисля в свободното време за научни неща в стрелбата, макар и грешни ....
                          Нали за това питам вас - които се занимавате и научно със стрелбата.

Коментар

Аз пък какъв пистолет видях... ГОЛЯМ
                            http://www.tonyrogers.com/weapons/pfeifer-zeliska.htm
                            Subaru Legacy Outback '98 2.5 AT

Коментар

Мони,давай направо БМ21-Град(сите тръби пълни)
                              Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X