Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Има ли такъв пистолет?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Има ли такъв пистолет?

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
    Ще го пробие, сигурен съм. Отделно че тази комбинация в часта си 22лр на Арсенал на мен поне ми звучи екзотично, в смисъл че аз поне не познавам уважаващ себеси и оръжието си да ползва такъв. Това за дивото прасе ще го повярвам само ако го видя, и то трезвен от поне месец Да не преиграваме колеги. А пък за пилетата е направо меко казано неприложим, освен ако си уникалният стрелец и ги целиш само в главата. От 30-тина метра патица ударена в тялото с 22 лр само те гледа учудено, и сигурно си мисли че я почесваш. Пробвано. Хайде сега спецовете по този кал. да кажат защо.

пп Паунов ти да си мълчиш по последната питанка.
    Колега,извинявам се че си модератор ,но като се си подготвен по темата няма нужда да пишеш глупости защото непросветените и начинаещи наистина ще си помислят че нестава нищо.Обеснявам:На тренеровка от 60 истрела на 50 метра съм нямал резултат по-малък от 530точки!!!(пояснение:мищената е 5.5мм.)А за гъските на 75 крачки изтрел го нямаше коршума в нея(просто си беше продължил)
    Кола без турбо е като жена без цици, върши работа но не доставя удоволствие.
    Витара 1.6 16V TURBO POWER!!!
    "Mud Angels" Stara Zagora

Коментар

За 8години стаж с 22к. имам толкова гръмнати патрони ,че няма оръжеен магазин които може да разполага с толкова бройки!!!

Коментар

Ще го пробие, сигурен съм. Отделно че тази комбинация в часта си 22лр на Арсенал на мен поне ми звучи екзотично, в смисъл че аз поне не познавам уважаващ себеси и оръжието си да ползва такъв. Това за дивото прасе ще го повярвам само ако го видя, и то трезвен от поне месец Да не преиграваме колеги. А пък за пилетата е направо меко казано неприложим, освен ако си уникалният стрелец и ги целиш само в главата. От 30-тина метра патица ударена в тялото с 22 лр само те гледа учудено, и сигурно си мисли че я почесваш. Пробвано. Хайде сега спецовете по този кал. да кажат защо.

пп Паунов ти да си мълчиш по последната питанка.
        Аааа - тук си в грешка. Поне в годините когато бях стрелец тези патрони си бяха на ниво. Казанлъшките с оранжев етикет. Предполагам на тях казваш Арсеналски?
        Мнооого рядко засичаха и даваха идеална група - за тренировки.
        За състезание естествено се стреляше с други (Елей тенекс , Ерчрета и подобни)
        За патица - никога не съм стрелял. Нямам и намерение, но не ти вярвам....че ще оцелее.
        За прасето - ти наистина ли мислиш, че няма да падне ?
        Поради спецификата на пробата (не съм ловец) - ще се документира такава проба. И тук спирам .
        Споровете - само, ако са за спортна стрелба .

Първоначално публикуван от SaTaNaTa_83_stz Преглед на мнение
        За 8години стаж с 22к. имам толкова гръмнати патрони ,че няма оръжеен магазин които може да разполага с толкова бройки!!!
        Аз те разбирам напълно, но темата ще се измести .... в теория и изчисления колко патрони си изстрелял.
        И никой няма да ти повярва. Пробвано е на мой гръб. И не влизам вече в такива спорове. Само ти знаеш за какво говоря.
        Предлагам ти - не продължавай да убеждаваш хората извън спорта колко се стреля на тренировки. Няма да те разберат.
        Дори резултата като точки не значи нищо за тях. Те смятат за мишена обекти колкото нулата на мишената.
        а ти смяташ "ЛОШ" всичко извън девятката.
        Въобще темата спортна стрелба в днешно време се смята Динамичната стрелба. Разгледай и ...... прецени.
        APSC - ima takawa tema.
        Последно редактирано от bgbul; 11-04-11, 23:37.

Коментар

Колега,извинявам се че си модератор ,но като се си подготвен по темата няма нужда да пишеш глупости защото непросветените и начинаещи наистина ще си помислят че нестава нищо.Обеснявам:На тренеровка от 60 истрела на 50 метра съм нямал резултат по-малък от 530точки!!!(пояснение:мищената е 5.5мм.)А за гъските на 75 крачки изтрел го нямаше коршума в нея(просто си беше продължил)
          Няма защо да се извиняваш. Това че съм модератор няма никакво значение в случая. Дали съм подготвен е вече трето, а виж за глупостите.. твое мнение. 22 лр/ визирам точно него в горният си пост/ си има предназначение и го уважавам страшно много за да направиш извод че не става за нищо. Към момента съм с 3/три/ оръжия в този калибър. Това говори само по себеси. Капиш? И ако твят стаж е 8 г. то моят е няколко пъти по толкова. И за да спрем да търкаме клавиатурата напразно година и кусур оръжейник в един от най-голямите спортни стрелкови клубове в БГ. Последният ти пост няма да коментирам. Няма защо.
          Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
          Селска фурна аспух нема. Пак същият.
          В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Разгледай малко тази тема.... за ориентиране в обстановката.

http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=50844

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
              Аааа - тук си в грешка. Поне в годините когато бях стрелец тези патрони си бяха на ниво. Казанлъшките с оранжев етикет. Предполагам на тях казваш Арсеналски?
              Мнооого рядко засичаха и даваха идеална група - за тренировки.
              За състезание естествено се стреляше с други (Елей тенекс , Ерчрета и подобни)
              За патица - никога не съм стрелял. Нямам и намерение, но не ти вярвам....че ще оцелее.
              За прасето - ти наистина ли мислиш, че няма да падне ?
              Поради спецификата на пробата (не съм ловец) - ще се документира такава проба. И тук спирам .
              ....
              БЯХА! От години е трагедия. А и вече имаш почти неограничен избор. Ето вземам за пример споменатите от теб RR и Elei. От време оно и до днес качество без компромис.
              За патицата е дълго и не е за тук а за прасето чакам документа.
              Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.

Коментар

Kaжи за тази патица. За мен това е най-невероятното твърдение в темата. И кокошките бягат без глави, но не съм видял до сега някоя да е отлетяла на юг.

Коментар

Първоначално публикуван от T-1000 Преглед на мнение
                  Kaжи за тази патица. За мен това е най-невероятното твърдение в темата. И кокошките бягат без глави, но не съм видял до сега някоя да е отлетяла на юг.
                  Простичко. зимното оперение е един невероятен демпфер и поема голяма част от енергията. Чува се удар едва ли не като от барабан а ефект нула. Да уточня че патрона беше Lapua а оръжието Бърно 1.

Коментар

Колега като я удариш по горните(коравите,големите пера)тогава става така.Ако говорим за това аз съм имал случеи с 8/0 на не повече от 25 метра изчаткаха и си помислих че я пръснах ама не.Оказа се че и оскубах повърхносните пера само.

Коментар

Колега като я удариш по горните(коравите,големите пера)тогава става така.Ако говорим за това аз съм имал случеи с 8/0 на не повече от 25 метра изчаткаха и си помислих че я пръснах ама не.Оказа се че и оскубах повърхносните пера само.
                      Хората с практика в тази насока винаги постигат единомислие поради простата причина че имат идентични случки. Аз твоят проблем съм го имал на стрелба по птици в полет на по-големи разстояния. Решавам го с 13/0, срам не срам.

Коментар

БЯХА! От години е трагедия. А и вече имаш почти неограничен избор. Ето вземам за пример споменатите от теб RR и Elei. От време оно и до днес качество без компромис.
                        За патицата е дълго и не е за тук а за прасето чакам документа.
                        Ще ме вкарваш отново в .... "досиетата Х".......но сега поне има видеокамери и снимането е нещо нормално.
                        И прасета има колкото щеш .......това са диви (сериозно) .Но трябва да позволят да .... снимам.

Ама и Симеон пусна една въдица...... налапахме с плувката ...........
                        Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
                          Ще ме вкарваш отново в .... "досиетата Х".......но сега поне има видеокамери и снимането е нещо нормално.
                          И прасета има колкото щеш .......това са диви (сериозно) .Но трябва да позволят да .... снимам.

Ама и Симеон пусна една въдица...... налапахме с плувката ...........
                          Е ако ковнеш някое от тези раираните котета- ясно, но ми снимай как пада някой като този самотният. Писал съм го и преди, с цев пъхната в ухото на питомно, около 100 кг. не пада. Пробвано, а не е като да незнам накъде точно да насоча изстрела.

Коментар

С ТОЗ 17-01 (5,6) при стрелба по едър дивеч успехът е 100% (2 изстрела = 2 животни: 1 ланско прасе, ударено от 3 м в ухото и 1 елен-теле, от 100 м в слепоочието (повечето свидетели още са живи).
                            ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
                              С ТОЗ 17-01 (5,6) при стрелба по едър дивеч успехът е 100% (2 изстрела = 2 животни: 1 ланско прасе, ударено от 3 м в ухото и 1 елен-теле, от 100 м в слепоочието (повечето свидетели още са живи).
                              Виж всеки има куриозни попадения, даже и аз. Но си признавам честно че обратното поне при мен е в пъти повече. И кво, не ме е срам, ако всеки изстрел беше жертва досега да не е останало животно в гората. Имам шилар точно с Тоз, но това не е статистика а случайност според мен.

Коментар

...но това не е статистика а случайност според мен.
                                Разбира се, "майтап бе, Уили".
                                ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X