Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Драгунов и всичко за него? + други снайпери?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re: Драгунов и всичко за него? + други снайпери?

Първоначално публикуван от efreytora Преглед на мнение
    Здравейте ,виждам ,че във форума има хора с големи познания на тема снайпери,пушки и въобще оръжие .Затова срам-несрам ,въпреки ,че съм разузнавач-снайперист от 4години,ще задам един въпрос.По щат личното ми оръжие трябва да е "драгунов'' ,но преди 3 години ги взеха за Кербала и не ги видяхме повече.И сега съм с ''Мосин-Наган''обр.1891/30г. произведена 1944г.Пушката е добра ,може би е по-точна от свд-то,но след стрелба цевта и патронника са пълни със стружки.Разни капацитети при нас се изказаха ,че това било щото съм стрелял обикновени патрони(7,62х54R) и били много мощни и един куп глупости,че трябвало да стрелям с пушечни патрони.Ама какви са тея патрони никой не ги знае.Моля ако някой знае нещо по въпроса драснете ,да ме осветите.Благодаря предварително.Аре със здраве.
    Това да не е сцена от пиеса на Йонеско!
    Колко СВД-та са взети в Ирак за въоръжаване на един батальон, та за тук не са останали? Или и тях сме ги продали в Бряг на Слоновата Кост! Какви са тези "капацитети" с тези термини и умозаключения, "пушечен патрон" е клас, чийто представител е и 7,62Х54R, включая всичките му типове: целеви, ловни, спортни, запалителни, бронебойни, ловни и т. н. и т. н., те са абсолютно взаимозаменяеми и с тях може да стреля всяко оръжие в този калибър! А пушка, в чиято цев след изстрел има метални стружки /при това видими "на око"/ има голям проблем, окончателен проблем: тя всъщност е БРАК!!!
    Изглежда нямам понятие от съвременната ни армия!
    Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
      Това да не е сцена от пиеса на Йонеско!
      Колко СВД-та са взети в Ирак за въоръжаване на един батальон, та за тук не са останали? Или и тях сме ги продали в Бряг на Слоновата Кост! Какви са тези "капацитети" с тези термини и умозаключения, "пушечен патрон" е клас, чийто представител е и 7,62Х54R, включая всичките му типове: целеви, ловни, спортни, запалителни, бронебойни, ловни и т. н. и т. н., те са абсолютно взаимозаменяеми и с тях може да стреля всяко оръжие в този калибър! А пушка, в чиято цев след изстрел има метални стружки /при това видими "на око"/ има голям проблем, окончателен проблем: тя всъщност е БРАК!!!
      Изглежда нямам понятие от съвременната ни армия!
      Какъв е проблема ,аз това питам,иначе ми е ясно ,че е за брак.Макар че на 100м. събира в 5см. кръг 5 попадения .

Коментар

Чакай малко, ти сигурен ли си, че са стружки,
        а не е невъзпламен барут, примерно???!!!

Коментар

Да се постави по интернет категорична и еднозначна диагноза, при такъв проблем, е все едно да се акушира по телефона! Възможните причини са много: крива цев /но надали при тази група/, смачкана цев, недобре напасвана след смяня цев, та дори умора на материала /в зависимост от годината на производство и начина на съхранение и експлоатация/ и така "до 101 и обратно". Проблем може да произтича и от боеприпаса, но не защото бил, или не бил "пушечен", а защото е много стар и забавителите на състава са "изветряли", вследствие на което гори детонационно.
          В края на краищата, причините не са толкова важни, според мен такъв проблем е наистина окончателен и не подлежи на отстраняване. Истинският проблем е, че това оръжие най-сериозно ти е зачислено, за да носиш служба.
          Последно редактирано от davc; 28-04-07, 17:28.

Коментар

Първоначално публикуван от GAD Преглед на мнение
            Чакай малко, ти сигурен ли си, че са стружки,
            Първоначално публикуван от GAD Преглед на мнение
            а не е невъзпламен барут, примерно???!!!
            Не е барут ,стружки са ама здраве да е.Иначе си стреля пушката.

Коментар

Здравейте.Чудно ми е нашия военно-промишлен комплекс толкова не може ли да направи снайпер ,който да се приеме на въоражение.Макар ,че тези които решават какви пушки да се вземат ,едва ли им се занимава с това .За тях големите сделки са по-важни,там повече ще намажат.А от има -няма 200 пушки каква ще им е файдата.
              Между другото някъде четох ,че в Казанлък се опитвали да правят някаква пушка 12,7мм,ама има ли нещо готово.Ако някой е чул нещо осветлете ме.Аре със здраве.

Коментар

Първоначално публикуван от efreytora Преглед на мнение
                [center]
                Не е барут ,стружки са ама здраве да е.Иначе си стреля пушката.
                - Бе, тя си стреля, ама да не "гръмнеш" и ти - случвало ми се е, но явно съм късметлия, дано и ти си!!!
                Военнопромишлен КОМПЛЕКС, е доста ентусиазирано определение за няколкото ремонтни завода, коитото имахме, +един за производство на стрелково оръжие и боеприпаси!
                До 90-та година, начина, по който бяхме поставени пред руснаците, ни позволявяше да прозвеждаме СВД. Според тогавашната доктрина за Тотална война, обаче, това не беше интересно и съответно не се случи, иначе сега щяхме да притежаваме поне тази технология.
                Оттук-нататък всяка магазинна пушка, с прецизна изработка би ни свършила работа, но наистина комисионните при внос, са съществен фактор!

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
                  Дори и оръжията се развиват или по-точно -деградират!
                  Мое мнение, не предизвиквам спорове, но един запазен Маузер 98, демек направен 1898 година, или Мосин от тия царските, дето при приемането комисията е разглобявала 10000 броя, разбърквала частите и след сглобяване трябва да вкара 3 изстрела на 300 метра в 3 сантиметра, все още слагат в джоба си полиетиленовите технологични извращения!

Всяка технология си има връхна точка, след това вече се изчерпва..
                  Винтовките комплексно са я стигнали в началото на 20 век, всичко след това е или само химия в барута или нова опаковка.
                  Е тогава са рязали гравюрите на ръка, сега ги печатат принтер!

Драгунов е имал проби и за автоматична стрелба, след втория изстрел боеца пада по гръб и са се отказали!
                  А днес не можеш да си купиш оригинален боен, освен един два юбилейни - за 5 бона, ментетата се познават по много по-ниския клас на гладкост на шлайфаните повърхности и по това че нямат превключвател на газовете за зимна и лятна стрелба / нагряване на цевта /..
                  Мосинката не може да направи такава група и на 100м.

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
                    Какъв купон...
                    Снарядяването на гладкоцевни патрони е разрешено, на нарезни - не?!
                    Да им се чудиш на акъла, ако утрепят някой с 13 нули - иди открий чифтето, а нарезното е с прострелка, ама нямаш право да буташ патрончето?
                    Искам да направя някои експерименти извън стандартните, нали знаеш като ти хрумне, не можеш да спиш докато не пробваш.
                    Интересно ми е, ако смъкна джаулите до 1500 /няма такова серийно производство/, дали ще получа добра групираност на 100 метра?
                    Ти човъркал ли си твойте муниции?
                    Няма да получиш никаква групираност ,на никакви метри.

Коментар

• Re: Драгунов и всичко за него? + други снайпери?

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
                      То недомислици много записвай се в фед. по бенчрест и
                      проблема е решен.Обаче нещата отиват към поръчка от щатите.
                      Амуницията съм я подпипвал но само по куршума , вътре-не.
                      Например на Арсенала 7,62х39 на тъпият връх леко дупчица и
                      после голяма дупка в животинката.Това само за едри животни.
                      Стопиращият ефект е ужасяващ.А,правил съм си и идиотски
                      експерименти Преди много год. на Н-ската застава под
                      в. Ком си правихме дум-дум патрони , отначало с живака от
                      капсулите, но на армейците им писна от много сръткавото вадене
                      та после го модернизирах с нитроглицерин.Ефекта беше страхотен
                      до толкова че спрях завинаги с тези експерименти.А за джаулите
                      ще постигнеш добра групираност на 100 м. сигурен съм.Но пораже-
                      нието на живинките рязко ще ти падне.В смисъл-ще ходиш по далече
                      да ги търсиш къде са паднали
                      Много телевизия гледаш.

Коментар

• Re: Драгунов и всичко за него? + други снайпери?

Eми ела да гледаме заедноКато ти чета мненията ще ти
                        трябва около 1/един/тон боеприпаси да прекараш през цевта
                        само за да ми видиш сянката
                        Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                        Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                        В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

• До: Драгунов и всичко за него? + други снайпери?

Мога да ти дам пълна инструкция за експлоатация ,оригинална от 1968...само 420 страници,но е на Руски.Подарък ми е от от Школата за снайперисти в Ленинград.Само намери къде да ти я снимат.

Коментар

Първоначално публикуван от sithius Преглед на мнение
                            Мога да ти дам пълна инструкция за експлоатация ,оригинална от 1968...само 420 страници,но е на Руски.Подарък ми е от от Школата за снайперисти в Ленинград.Само намери къде да ти я снимат.
                            ДАВАЙ Я!!!Руският не ми е ама никакъв проблем.Кажи кога и къде.
                            Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                            Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                            В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                              Конструктивно СВД не е АК. Силуетите си приличат, вътре не е същото.
                              Точно така. По близко до АК-то е румънският вариант Ромак-3.

Коментар

Зависи за каква цел ти е необходим снайпера. Това е все едно да питаш коя е най-добрата кола.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X