Е, на мен са ми гладкостволните танкви оръдия с оперени управляеми снаряди, по тая логика. Даже май предпочитам някой "Ураган" - 100% поражение на целта и още няколко декара около нея.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Драгунов и всичко за него? + други снайпери?
Свий
X
-
Дори и оръжията се развиват или по-точно -деградират!
Мое мнение, не предизвиквам спорове, но един запазен Маузер 98, демек направен 1898 година, или Мосин от тия царските, дето при приемането комисията е разглобявала 10000 броя, разбърквала частите и след сглобяване трябва да вкара 3 изстрела на 300 метра в 3 сантиметра, все още слагат в джоба си полиетиленовите технологични извращения!
Всяка технология си има връхна точка, след това вече се изчерпва..
Винтовките комплексно са я стигнали в началото на 20 век, всичко след това е или само химия в барута или нова опаковка.
Е тогава са рязали гравюрите на ръка, сега ги печатат принтер!
Драгунов е имал проби и за автоматична стрелба, след втория изстрел боеца пада по гръб и са се отказали!
А днес не можеш да си купиш оригинален боен, освен един два юбилейни - за 5 бона, ментетата се познават по много по-ниския клас на гладкост на шлайфаните повърхности и по това че нямат превключвател на газовете за зимна и лятна стрелба / нагряване на цевта /..
Коментар
-
Драгунов е имал проби и за автоматична стрелба, след втория изстрел боеца пада по гръб и са се отказали!
А днес не можеш да си купиш оригинален боен, освен един два юбилейни - за 5 бона, ментетата се познават по много по-ниския клас на гладкост на шлайфаните повърхности и по това че нямат превключвател на газовете за зимна и лятна стрелба / нагряване на цевта /..[/quot
ММММ....Съмнително компетентно!!!Да не крием нещо под кревата
Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
Селска фурна аспух нема. Пак същият.
В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки
Коментар
-
Не вярвай на слуховееееее.Сдоби ли се с новият уред.Чакат го
яки тестове.Тука некъв пубер/съдейки по въпросите му/замалко
да разпали трета световна
Ама хайде вземи уреда,аз моите
и на тестовият полигон.
П.С. Надявам се че гипса няма да пречи на заниманията
Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
Коментар
-
Чакам да го направят, знаеш , като се правиш на интересен и искаш особенни джаджи - на опашката!
Между другото, какво ти е мнението за презареждане на патрончета в .308 калибър , я малко да махна барутец, я да пробия дупчица в оловото, че да смъкна пустите джаули...
И сещаш ли се отнякъде за станок за презареждане на тия джунджурии?
P.S. какво го задъвкахте колегата, просто поддържа темата, а между другото вижте коклко важни и интересни неща пуснаха всички в горните мнения!
Коментар
-
Сигурно ще е най-доброто щом толкова го бавят.Според мен не трябваПървоначално публикуван от VolkЧакам да го направят, знаеш , като се правиш на интересен и искаш особенни джаджи - на опашката!
Между другото, какво ти е мнението за презареждане на патрончета в .308 калибър , я малко да махна барутец, я да пробия дупчица в оловото, че да смъкна пустите джаули...
И сещаш ли се отнякъде за станок за презареждане на тия джунджурии?
P.S. какво го задъвкахте колегата, просто поддържа темата, а между другото вижте коклко важни и интересни неща пуснаха всички в горните мнения!
да бързаш с релоудинга/е..а си дефиницията за преснаредяване/ а
да постреляш с стандартни.В 308 имаш голямо разнообразие от амуниции,така че в началото няма смисъл.После ще видим при тези
които се занимават с бенчрест,но ако много държиш ще питам където
трябва.Най-добрите са производство на USA.
P.S.По тъпо зададени въпроси не бях чел.
Но нищо тя темата си върви.
Коментар
-
Какъв купон...
Снарядяването на гладкоцевни патрони е разрешено, на нарезни - не?!
Да им се чудиш на акъла, ако утрепят някой с 13 нули - иди открий чифтето, а нарезното е с прострелка, ама нямаш право да буташ патрончето?
Искам да направя някои експерименти извън стандартните, нали знаеш като ти хрумне, не можеш да спиш докато не пробваш.
Интересно ми е, ако смъкна джаулите до 1500 /няма такова серийно производство/, дали ще получа добра групираност на 100 метра?
Ти човъркал ли си твойте муниции?
Коментар
-
То недомислици много
записвай се в фед. по бенчрест и
проблема е решен.Обаче нещата отиват към поръчка от щатите.
Амуницията съм я подпипвал но само по куршума , вътре-не.
Например на Арсенала 7,62х39 на тъпият връх леко дупчица и
после голяма дупка в животинката.Това само за едри животни.
Стопиращият ефект е ужасяващ.А,правил съм си и идиотски
експерименти
Преди много год. на Н-ската застава под
в. Ком си правихме дум-дум патрони , отначало с живака от
капсулите, но на армейците им писна от много сръткавото вадене
та после го модернизирах с нитроглицерин.Ефекта беше страхотен
до толкова че спрях завинаги с тези експерименти.А за джаулите
ще постигнеш добра групираност на 100 м. сигурен съм.Но пораже-
нието на живинките рязко ще ти падне.В смисъл-ще ходиш по далече
да ги търсиш къде са паднали
Коментар
-
Дерхънтър - не си добър психолог, за твое съжаление или не
Както и да е, заключете темата
Разбрах кой колко знае и на какъв акъл е, стига с компетенциите
Благодаря изключително много на Стефан и Фюрера.
Успехи ви желая момчета
[url]http://radio.powernet.bg[/url]
Коментар
-
Що трябва да си психолог
Виж как гладко си върви темата.
Ако искаш чети,все нещо може да научиш
А ако си наистина
толкова мераклия да видиш неща които стрелят на големи разстоя-
ния може да те вземем някой път.Тогава ще ти отпаднат много
въпроси.А местата където можеш да видиш ,пипнеш и стрелнеш
с такива неща са много малко.За съжаление
Така че нищо лично
скоро мисля да правя тестове на един такъв уред така че ако искаш
заповядай
Коментар
-
Те това вече е друго нещо..
"Не имей 100 рублей, а имей 100 друзей!"
Хънтър, както знаеш, ако праснеш лисугер с 2300 джаула, няма да разбереш дали е било лисица или чакал!
Затова мисля да си направя собствен патрон, в .308, под 1300 джаула, кух и с намален заряд, даже ще пробвам да сваля теглото на куршума до 40 %...
Обща взето, подготвям програма за изпитания на всякакви варианти, с различна начална скорост - колкото повече облекча куршума, толкова повече ще вдигна началната скорост / за сметка на точността/..
Основния проблем е, че лекия куршум ще се завърти лесно в тялото и ще стане още по-голямо мазало.
Зотова ще направя нещо толкова леко, че да няма изходна рана, ако изкарам на дулния срез около 1300, на 100 метра ще бъдат под 800 джаула.
Абе като приготвя рецептите, ще си направим тестовете на нашия полигон!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар