Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За "снайперистите" във форума!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: За "снайперистите" във форума!

СВД ползва патрон 7.62*54 който е щатен патрон за леките картечници в пехотата и тези които се монтират в танкове мтелбета и др.(до тук нищо ново) тези боеприпаси са създадени умишлено да дават сериозни разсейки което ги прави неподходящи за целите които вие преследвате. в Русия има специлни патрони в този калибър които се използва за прецизна стрелба но дори и там не е лесно да се добереш до такова нещо, а в БГ доста трудно...с този боеприпас след щатна прострелка резултатите на големи дистанции (над 300м) са доста различни от изстрел с нормален патрон.
    поздрави!

Коментар

Господа , ако някой притежава СВД нека си закупи патрони на ЛАПУА
      ще се учуди от резултатите.
      Що се отнася до дистанции до 1000м. най-добре работи 6.5-284 от
      1000 до 1600-1800 работи 338ЛИ.В последно време се работи с .408
      Чейни до 2800м.
      С уважение

Коментар

Купувайте си 7,62х54Р ЛАПУА и няма да имате проблеми.
        С уважение

Коментар

Първоначално публикуван от михалич Преглед на мнение
          Купувайте си 7,62х54Р ЛАПУА и няма да имате проблеми.
          С уважение
          Дай на какви цени ги вземаш и откъде.
          Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
          Селска фурна аспух нема. Пак същият.
          В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Уважаеми колеги,
            Не всичко е такова каквото изглежда! "Лапуа"-то и руските "Екстра" са с по-малък диаметър въпреки, че са означени с 7,62!!! Та за да има резултат си требе и съответното оръжие. Например Урал - за стрелба на 300 м. или нещо финландско в същия калибър и произведено за същите цели. И пушки има все още по магазините, и от тези патрони продават вносителите в Пловдив например. Но и цената им е от по 3 лв. За една тренировка ще Ви трябват 60 патрона + 10-тина за пробните........... Е, ако ще правите нещо сериозно разбира се, а ако е само да гръмнете по веднъж - може и от терасата, стига да не ви види някой!

Коментар

Приятел, много "смело и безотговорно" споделяш "в ефир" за притежавани от теб "не съвсем" законни предмети, а и за извършени от теб "не съвсем" законни манипулации!!!

Майстор по този начин, няма да намериш!!!

Мога да ти направя следното предложение:
              Изкарай един курс за боравене с оръжие - Примерно във VIP-а, струва около 80лв и трае няколко месеца. После стани член на някой спортен клуб /стрелкови/ - може пак във VIP-а /само да не се реши, че съм агент на този център, просто е достатъчно популярен като за пример/. После, със свидетелство за съдимост и тапия, че не си луд - в КОС. Взимаш разрешитерно за спортно оръжие.
              С това разрешително имаш право да притежаваш .22LR, късо, или дълго. При благосклонно отношение в КОС /и някои компромиси в бумагите/, може да мине и .22WMR
              Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Учебнотренировъчен филм за немските снайперисти през ВСВ.Маскировка и тактика.
                http://www.youtube.com/watch?v=BMapXX3ky40
                http://www.youtube.com/watch?v=-qEfcaYcEsc
                http://www.youtube.com/watch?v=QwahE...eature=related
                http://www.youtube.com/watch?v=adKWH...eature=related
                http://www.youtube.com/watch?v=_1Ve1...eature=related
                http://www.youtube.com/watch?v=ab_W_...eature=related
                http://www.youtube.com/watch?v=ZZNJE...eature=related
                На мен ми беше много интересен.

Коментар

Здравейте!
                  http://ada.ru/Guns/ballistic/
                  От два дни разучавам горния сайт и вече взе да ми става ясно за какво се ползват ъгловите минути и как се измерва разстояние с милдот скала.Доста е трудно когато от 13-14години не съм поглеждал математически формули.Та покрай тази работа взех да си задавам въпроси покрай устройството и качествата на оптиките.
                  Искам да попитам:
                  1.От какво значение е, че скалата е разположена във втората фокална равнина.И коя е втората, тази при окуляра или тази при обектива?
                  Тук има схема на оптичен мерник:
                  http://www.guns.ru/rus/sign.html
                  2.При вариооптиките има ли проблем с ползването на милдот скалата, че и такива неща се пишат по други места?
                  3.Какво представлява нулирането на оптиката?За какво се използва?
                  4.Какво е тумблиер?

Надявам се въпросите ми да не ви се сторят много глупави.Просто искам като тръгна да купувам нова оптика да знам какво търся

Коментар

1. Разликата е че когато скалата е в първа ф.р. се увеличава заедно с увеличението (приближаването) на образа. А когато е във втора запазва размера си независимо от въртенето на "вариото" В първият случай може да се ползва като далекомер - знаейки колко разтояние покриват определени места на скалата, тъй като съотншението спрямо целта не се променя независимо от увеличението. При 2-ра ф.р. скалата не се променя с промяната на увеличението, и при максимално увеличение покрива минимална част от целта - което е предпоставка за по-прецизно прицелване.
                    2. Няма проблеми да се ползва милдот във варио оптика, стига да знаеш на какво увеличение ще са реалните и стойности. Обикновенно максималното. Целта на милдота е да се определя дистанцията до целта. Логично е да се ползва във 1-ва ф.р. или в оптики с фиксирано увеличение, но има всякакви.
                    3.Нулирането на оптиката е всъщност нулиране на т.н. тумблери. След извършване на прострелването и окончателното настройване на оптиката на желаната дистанция, скалата на тумблера (на добрите оптики може да се завърта спрями тумблера) се фиксира на нула. Това се прави с цел да можеш да се върнеш винаги когато пожелаеш в първоначалните настройки. В някои случаи ще внасяш корекции в настройките за да компенсираш спада и вятъра. И после винаги можеш да се върнеш на "нулите"
                    4. Тумблер е "въртока" дето мести скалата. От там се настройва оптиката. Има с капачета, има и открити - за по-бързи манипулации.
                    Дано съм ти бил полезен. Колегите да ме допълнят или поправят, ако съм в грешка...

Коментар

Благодаря, колега!

Коментар

Първоначално публикуван от lupus Преглед на мнение
                        1. Разликата е че когато скалата е в първа ф.р. се увеличава заедно с увеличението (приближаването) на образа. А когато е във втора запазва размера си независимо от въртенето на "вариото" В първият случай може да се ползва като далекомер - знаейки колко разтояние покриват определени места на скалата, тъй като съотншението спрямо целта не се променя независимо от увеличението. При 2-ра ф.р. скалата не се променя с промяната на увеличението, и при максимално увеличение покрива минимална част от целта - което е предпоставка за по-прецизно прицелване.
                        2. Няма проблеми да се ползва милдот във варио оптика, стига да знаеш на какво увеличение ще са реалните и стойности. Обикновенно максималното. Целта на милдота е да се определя дистанцията до целта. Логично е да се ползва във 1-ва ф.р. или в оптики с фиксирано увеличение, но има всякакви.
                        3.Нулирането на оптиката е всъщност нулиране на т.н. тумблери. След извършване на прострелването и окончателното настройване на оптиката на желаната дистанция, скалата на тумблера (на добрите оптики може да се завърта спрями тумблера) се фиксира на нула. Това се прави с цел да можеш да се върнеш винаги когато пожелаеш в първоначалните настройки. В някои случаи ще внасяш корекции в настройките за да компенсираш спада и вятъра. И после винаги можеш да се върнеш на "нулите"
                        4. Тумблер е "въртока" дето мести скалата. От там се настройва оптиката. Има с капачета, има и открити - за по-бързи манипулации.
                        Дано съм ти бил полезен. Колегите да ме допълнят или поправят, ако съм в грешка...

Кратко, ясно, правилно...

От мен - не давай пушката на оръжейник, не е толкова трудно да си я приготвиш сам.../говоря за нарезно/..

Първото и най важно е да прикладваш и да измериш при удобно за теб положения, разстоянието с ролетка 9 или 8 см / в зависимост от оптиката/ от окото ти до повърхността на окуляра./т.е. да местиш тубуса /тялото на оптиката/ докато пасне.. Трябва да виждаш при бързо прикладване пълен образ , без сенки и концетрично свиване..

Второто е да наместиш вертикалата - това вече е мераклийска работа и малко хора го правят, разчитат на оръжейника, а на него му е през ....
                        Ако ще го правиш , кажи да ти дам идея..

Другото е просто и обикновено там се фокусират дискусиите - "група", дистанция и т.н..

Коментар

Сегашната оптика сам я намествах по вертикала с един колиматор, ама не стана много добре.Той и колиматора първо трябва да се постави вертикалноВ момента оптиката е изнесена доста назад, защото планката на която се слагат монтажните пръстени е много къса, но по нататък ще поставя моноблок и ще послушам съвета ти.Все пак каква е идеята с наместването на вертикала?

Коментар

При мен /заради дългите ми ръце/ се наложи да си поръчам удължен приклад и оптиката е в крайно задна позиция...

Но най-важното е като вдигнеш пушката в най-удобната за теб позиция и разбира се облечен със зимните дрехи, да видиш пълен образ!
                            Надявам се, че не си толкова начинаещ, че да ти казвам че двете очи трябва да са еднакво отворени...

Остави ги колиматорите, съвременната търговия ще ти продаде всякакви боклуци...

Сваляш цевта, поставяш приклада с цевната кутия на стойка с възможност за фиксиране...

Слагаш МНОГО ПРЕЦИЗЕН НИВЕЛИР върху двата борда на попупожата, там където не можеш да го опреш, защото ти пречи цевта...

На 10, а най-добре на 50 метра с дебел конец пускаш отвеса и въртиш корпуса на оптиката докато съвпадне с вертикалата...

Това е трудно и гадно занятие, но е много важно...

При дълги дистанции, ще отвее изстрела на майната си, ако отвеса не е перфектен..

В никакъв случай не те поучавам, защото самия аз съм любител...

/провокация - няма никакво значение дали е на 10 или 50 метра - просто майтап/

Коментар

А може и с лазерен нивелир - дето ги ползуват за гипсокартон - дава ти и хоризонтала и вертикала и то доста верни.

Коментар

Първоначално публикуван от lama69 Преглед на мнение
                                А може и с лазерен нивелир - дето ги ползуват за гипсокартон - дава ти и хоризонтала и вертикала и то доста верни.
                                Точно!
                                Проблема е в хоризонтирането на приклада...

А той винаги е крив..

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X