От: Снайперска стрелба
Извинявам се, че предложих неподходящ пример/съвет.
Обикновенно в язовира плуват достатъчно листа и водорасли които могат да се използват за мищена. Това е ставало късна есен и зима когато не е имало жива душа и освен "визуализацията"
на попаденията е безопасно. Признавам, че инцидентно ми се е случвало да стрелям и по бутилки
в младите години, но вече не го правя защото приключих с лова.
Надявам се да ми простите /казвам го без ирония/.
Извинявам се, че предложих неподходящ пример/съвет.
Обикновенно в язовира плуват достатъчно листа и водорасли които могат да се използват за мищена. Това е ставало късна есен и зима когато не е имало жива душа и освен "визуализацията"
на попаденията е безопасно. Признавам, че инцидентно ми се е случвало да стрелям и по бутилки
в младите години, но вече не го правя защото приключих с лова.
Надявам се да ми простите /казвам го без ирония/.
/ е 8.5см. На 200 метра тази капачка е равна на 1.5 ъглови минути /грубо/. Ако се вземе една 14 джанта с гума на нея, диаметъра и да бъде 65 см /вижда ми се реална цифра/, то на 500 метра едно такова колело е 4,5 ъглови минути /грубо/. Като цяло и двете са доста малки мишени.
Много ми се иска да видя глиган с цветен контур около него. А как ли щяха да се забавляват нашите в Ирак ако около всяка чалма имаше цветен кръг, та те като се целят да им е по-шарено такова. Весело. Като сте тръгнали да сравнявате 2 мишени с различни размери на различно разстояние, тогава сравнявайте и траекторията на куршума
С думи прости беше обяснено по-горе че диоптричният мерник се ползва само и единствено за спортна стрелба и при малокалибрено оръжие. В биатлона също. Ако не си виждал такъв е друг въпрос. Явно имаш армейски и ловен опит. Я тогава кажи при кое има почти аналог на диоптричниат. Доуточнявам че е комбинация от елементи и няма пълно припокриване с упоменатият.
Коментар