Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Снайперска стрелба

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Снайперска стрелба

Силно се съмнявам. Но и нямам опит със сериозен студ. Ако затвора не е напълно "сух" от смазка, може тя да се згъстява и да тормози. Но не вярвам да си го оставил така. Аз май не съм имал такъв проблем. Вероятно измръзналите ми крайници са ме вълнували ...при такива температури ...
    Чувал съм, че за армейски оръжия, за тропиците слагат термо-протектори на местата на захват и спусъка.
    А със сигурност, има голяма разлика в мунициите за лов в Африка и тези за Аляска например, в един и същ калибър и тегло на куршума. Различните климатични условия изискват и различни барути за оптимална ефективност на калибъра.
    Последно редактирано от lupus; 16-01-09, 22:34.

Коментар

Имам идея за проблема...

Фактически затвора се движеше свободно при първоначално зареждане, обаче при бързо презареждане след изстрел, имаше напрежение в крайната фаза - ротацията и окончателното заключване..

Вероятно патронника се е "свил" от топлината на изстрела, тъй като цяло метала се е разширил...

Може пък и да не е така?

Коментар

Разбирам ти мисълта но си в грешка.Не е така.Няма възможност при локалното нагряване след изстрел да се свие и да затегне.По скоро обратното.Търси другаде причината.
        Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
        Селска фурна аспух нема. Пак същият.
        В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Е, не напразно има летни и зимни ловни патрони, въпреки, че гладкоцевките са друга бира.

Коментар

Първоначално публикуван от solenoid Преглед на мнение
            Колега, какви постижения имаш на 10 м. с пневматичен пистолет ? Имам някакъв такъв и ми се струва, че съм далече от добрите, все още. Успокоявам се, че проблема е в оръжието.
            Включвам се за съживяване на темата!
            Понеже сбирката ще стане като се стопли времето сега ще се събираме виртуално :-)
            Вчера пострелях (след 15 годишна почивка) в Пловдив, в стрелбище ДАИКС.
            Оръжие: пистолет Зиг Зауер (15 см. мерна линия)
            Калибър: 22 ЛР, най-елементарните патрони
            Дистанция: 25 метра, мишена номер 4, десятката е 9.5 см.

Ето резултата от 40 изстрела:
            Прикачени файлове

Коментар

Сърби те показалеца на спусъка, а?

Фингър он дъ тригър!

Как си оценяваш попаденията /примерно по шестобалната система/, наборе?

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
                Сърби те показалеца на спусъка, а?

Фингър он дъ тригър!

Как си оценяваш попаденията /примерно по шестобалната система/, наборе?
                Бях забравил тоя кеф , ама сега редовно го почвам пак !!!
                Наистина ма засърбяват пръстите ...за спусък !!! Сега ще трябва и курсове , и оръжие пистолет и краста за Бенчрест ( в петък съм в Сопот за ПУШКА ).
                Въобще беше грешка , че се заиграх с ВАС на тема оръжие ....ама вече е късно !!! Много късно !!!
                За попаденията - след 14-15 години застой далеч от оръжие и стрелбища мисля че е добре . Оценка - около Добър 4 !!!
                Ако съм се надценил--лошо !!! Значи съм изостанал , но ... да видя попаденията на другите !!!
                Повтарям - 25 метра , мишена 4 (десятката е 9.5 см )с къс пистолет 5.56 калибър (22 LR ) Наслука на всички !!

Коментар

Колеги, втасахме я, вече всеки пишман снайперист ще стане джедай, стига да има ipod

Не бе майтапя се. Но все пак:

http://www.knightarmco.com/bulletflight/index.htm
                  Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Bgbul,според мен се оцени правилно...

Няколко идеи, които ги пише из книгите...

Изпъваш ЛЯВАТА ръка напред, обръщаш я с дланта надолу, слагаш отгоре чаша с вода и се разхождаш, като отвреме навреме сваляш ръката до пода и пак я вдигаш...

Опъваш показалеца и средния пръст на дясната ръка близо но не допрени, слагаш молив върху ноктите...до минута , може и да падне...
                    Обикновенно не мърда, но при изнервени хора - подскача..

Хващаш обикновен кухненски стол за основата на краката , но не диагонално/откъм пода/ и го държиш петнайсетина минути вдинат с изпънати ръце...

Намираш някой да ти държи с опрян пръст нова банкнота опряна в стената..
                    Той държи в горния край, твоя показалец е изпънат на един сатиметър от стената - в долния...

Той незабележимо отпуска, ти трябва да "забодеш" банкнотата за стената преди да се е изплъзнала...

И отново най-важното / за мен/, държиш оръжието, все едно че е стъклена играчка...Стискат се цици... /сори за простотията, но незнам защо ми дойде отвътре!/

Това са неща които според мен са полезни, но на бенчрестър биха се видяли смешни...
                    Може би донякъде заради това, че няма нужда да бърза с изстрела, или че оръжието му е подпряно...
                    Последно редактирано от Volk; 23-01-09, 00:08.

Коментар

аз пък си мислех че се галят и други неща се правят

Коментар

Интересен изстрел, един на милион.Истина ли е или някакъв монтаж?
                        http://www.youtube.com/watch?v=-wG0-...eature=related

Коментар

Вижте и този:
                          http://www.youtube.com/watch?v=VX4aqmbaGIo

Коментар

Виждам, че темата е позакъсала... На мен пък нова не ми се прави. Само да припомним важността на мунициите. От половин година ми се струва, че въздухарката ми не бие както трябва. В неделя решавам да я пооправя. Така и така ще я прострелвам- я да пробвам два вида съчми... Речено- сторено. Импровизирана мишена, на открито, пушкалото подпряно на облегалката на стола... аджамийска работа, ама отвсякъде. Иначе, времето е тихо. Пускам първата тройка. Мда-а-а, вляво, но освен това първият и третият изстрел са от синята кутийка, а вторият от сивата. Лека корекция по груби сметки на мерната пластина и нова тройка, но този път реших първо да стрелям от сивата кутийка и тогава два изстрела от синята. Склонен съм да приема, че петият изстрел се дължи на ледената бира, но всъщност не вярвам. Прострелването продължи само със сивата кутийка и сега пушката е готова за щерката . Последните снимки няма да ги качвам, нямам предвид да се показвам, само да посоча практическото значение на боеприпаса. Калибрована чашка, профил и тегло на сачмата, заряд на патрона... все тая.
                            Прикачени файлове
                            Последно редактирано от Тропчо; 28-07-09, 00:42.
                            Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
                              Много филми , много крими въпроси ???Нали разбирате , че тук НЕ пишат хора професионални снайперисти !!! Само приятно се вкарваме в роля !! Жалко , че има разочаровани но....,на ЛОВ - няма въоръжен противник !!! Дори на лов за "homo sapiens "..- няма противник , а само ЦЕЛ ?!? Не се вкарвайте във филми ! Всеки който сложи "ОПТИКА" и вече се смята за снайперист ?!!! Може и така да е ??? Но...... да отидем да направим един " снайперски " изстрел !!! На каква дистанция ще е ? На 500 м ? Колко голяма ще целта ? Колкото гума 14 цола (примерно )? Ако е така - опитаите , стреляйте и кажете резултата ?? Ще повярвам !...... Но ще споделя - всеки " спортен стрелец" ще порази целта ( 14 цола на 500м ) без "ОПТИКА ". Само със спортните прибори за прицелване ,след корекция !!! (всичко това е - СПОРЕД МЕН ) Кажете според вас как е ??? И още .... Сега кажете на 500 м колко човека ( животни ) ще ви чуят как се придвижвате ??? Ако опитате - вече ще сте наясно за какво говоря !?! Прикритието и придвижването са фактор САМО когато и отсреща има СНАЙПЕРИСТ !!! Това е реалността !!! А на лов - животните след първоначалния стрес и бягство се спират на 100 м и започват да се " перят " , да реват или да любопитстват !!! Дори не сте заплаха според тях на 100 м. За каква "снайперска " стрелба говорим ?
                              Както казваш на 500 на 600 на 700м и нагоре.Може и да пиинем нещо,ако заложим.

Коментар

Първоначално публикуван от snipi Преглед на мнение
                                Както казваш на 500 на 600 на 700м и нагоре.Може и да пиинем нещо,ако заложим.
                                Колега - с какво оръжие разполагаш ?
                                Да пиинем - да си направим кефа .Аз съм на 44 години .
                                От много години съм престанал с оръжията . Настрелял съм се .
                                15 години спортна стрелба с пистолет . Достатъчно време за да не ме привлича повече стрелбата , освен за развлечение .
                                Както и да решим да направим сеира - все ще е извън закона .
                                Но ти все пак кажи - как може стане и къде ?
                                С какво оръжие ? ( кой ще си сложи главата в торбата )
                                Въобще - лесни въпроси .... с труден отговор .
                                Но .... щом си навит ........давай ....
                                Сетих се един спортен въпрос :
                                Знаеш ли какво е 600 от 600 при стрелбата с М/К пушка на 50 м от положение легнал ?
                                Знаеш ли колко Български стрелци стрелят резултат 580( 40 десятки и 20 девятки ) и нагоре на състезанията ? Много !
                                Това , че те стрелят на 50 м - прави ли ги СНАЙПЕРИСТИ в твоите очи .( на 50 м десятката е 1 см .......само един ......)
                                Последно редактирано от bgbul; 09-09-09, 22:48.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X