Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бронирани машини, екипировка на турската армия, използване и тактика

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Бронирани машини, екипировка на турската армия, използване и тактика

Kолеги,нямам претенциите че съм голям разбирач,но нека колегата Стефан ,като върл подръжник на руската техника ми обясни .Дали Газ -69 е прекопиран от Ровер -1-ца или Ровера от -Газ-69 ,щото ходовата час им е индентична.Е може на единия резбите на болтовете да са 1х1.75 а на другия 1х1.25 но почти всичко без двигателите е едно.

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
      Kолеги,нямам претенциите че съм голям разбирач,но нека колегата Стефан ,като върл подръжник на руската техника ми обясни .Дали Газ -69 е прекопиран от Ровер -1-ца или Ровера от -Газ-69 ,щото ходовата час им е индентична.Е може на единия резбите на болтовете да са 1х1.75 а на другия 1х1.25 но почти всичко без двигателите е едно.

Как да ти кажа? - Нито едното, нито другото.
      И двете визирани от теб машини, имат за прототип онзи добре познат ни: Уилис-Овърленд-Форд!!!
      Автомобилът GP, от войната.
      Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Колега,познавам човек който има Уилис,и дори съм го карал.Но неговата ходова част е по-близо до тази на Вранглера.Ина че зная че Уилиса е първообраз на днешните джипове.

Коментар

хххх ххххх хх хххххххх хх ххххххххх хх ХХХх х хххххх хххххх,спор няма че върви и без масло даже ама я направи едно малко допитване до тези които бяха просто подвижни мишени в уаза и после се качиха на шевитата и хамърите да видим колко гласа ще има за уазика.Между другото това ми е джипа за в момента и хайде да не си хвалим ххххххх дет се вика то всеки си ги знае какви са .
          Последно редактирано от kinex; 15-08-08, 22:25. Причина: цензурирано

Коментар

Край аз повече няма да напиша и ред в този форум ,моите най-искрени уважения на всички.Сбогом.

Коментар

Не виждам само как съм обидил участник във форума като въпросния генерал не се подвизава тук ,а за уаза след 5 години съпружески живот друга дума не ми идва в главата.

Коментар

Колега,я си пиши спокойно ,нали всеки има свое мнение и може да го изказва,В спора се ражда истината.Пък и тук никой не си е заложил децата и къщата ,за да се впряга ме много.Затова има толкова много различни марки коли ,щото се харесват на различни хора.

Коментар

УАЗа е развитие на ГАЗ-69, който е на ГАЗ-67, който пък на прототипи на кантори с разни имена, съществували през разни години в московския автомобилен завод, който през разни години също се е казвал различно, и се е нароил в разни предприятия, в това число и в Горки. А УАЗ е евакуираната през войната в Уляновск част от ГАЗ. Тия неща в различни неголеми серии са произвеждани още през 20-те и 30-те, така че е трудно да са копия на появилия се чак в началото на 40-те Вилис.
                  Така или иначе, началото на съветското автомобилостроене е свързано с Форд, и до ден днешен в руските коли има инчови размери и отношения. Но хич не си струва да бъркате конструкторската школа с копиране. Едното е начин на мислене, другото - нищо. Много по-логично е да се предположи че разработения за месец прототип на Вилиса е копие на вече воюващите в Европа серийни автомобили, отколкото да се търси под вола теле, и обяснение как сина е направил баща си. Толкова повече че Европа е карала коли, когато в Америка още са строяли заводи за подкови като технология на бъдещето.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                    Колега, боя се че ти освен последния, който живее в мавзолей, си и последния който смята че хъмвито става за нещо. Защото американците го изхвърлиха от въоръжение след само 20 години. В морската пехота го сменига с Геленда преди три години, в сухопътните се чудят кво да правят, и купуват колкото могат същите Геленди, и чакат новото Ивеко.
                    В сравнение с цивилната Г-класа пък, Волфа е максимално приближен до УАЗа.
                    И си е струвало да послушаш оня, който ти е разправял за живучестта на УАЗа. Не си струва да се набутваш в тоя спор, след като очевидно не познаваш машината, но имаш превзето отношение към нея.
                    Верно ли морската пехота на щатите вече е с Г-класи и са изхвърлили Хъмвито.
                    Преди две години почнаха да сменят Хъмвитата на патрулите в Ирак и Авганистан, с Бъфало и Кугар щото по-добре държат на IED-та, а Хъмвито с тая тежка броня почна да се задъхва.

Коментар

Вярно, всичките. Изобщо не го искаха, само че тъкмо заради Ирак европейците ги прецакаха с новото Ивеко. Не им го дават, пратиха ги на опашката да чакат. Най-големите поръчки са на Бундесвера, между другото Понеже Германия била дала най-много пари, та била без ред. Италианците, французите и не знам кой още били дали малко, и те ги получават по-бавно.
                      Официално таралясника се казва "нов тежък джип" или нещо такова. Практически е муцунест камион тон и половина набеден за джип, както разбирам се канят да го използват по същия начин, както руснаците - Виетнамката. Собствено, то няма нито друг начин, нито друго возило. Половинтонните камиончета стигат за др. Майор или за трима разузнавачи, за повече - не. За БРДМ не стават никакви джипове, и Хъмвито и порочната му идея са погребани.
                      Чакай че забравих. Там има много груби изисквания по габаритите и теглото заради десантните средства. Тях не можеш да ги сменяш за щяло и нещяло.

)) По-горе имаше ...)) Само брезента казваш?) А промените в цялата конструкция, които произлизат от нямането на покрив?

Коментар

Аха. Габаритите и теглото на десантните средства.
                        Сега загрях що тия с пижамите ги питаха къде са им лодките, след като влезнаха в Багдад. Нали са морски пехотинци.

Коментар

Лодките и въртолетите. ВДВ са свирепи по габаритите и масата на десантируемата техника, а морската пехота - двойно. Тя като правило действа наистина много далече от основните сили, и нямат особен избор - всичко трябва да е наред, иначе всички ще изпатят.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                            ... ) А промените в цялата конструкция, които произлизат от нямането на покрив?

Нищо съществено /доколкото изобщо го има/.
                            МБ G и така и така си се произвежда и във вариант кабриолет. Това не е самоносеща каросерия, за да изисква радикални изменения при реализацията на такава компоновка.

Коментар

Да?
                              При преобръщане с нормалната офроудна скорост, рамките и брезента на УАЗа предпазват хората напълно. Мислиш ли че с Волфа е другояче? Мислиш ли че купе с отрязан покрив може същото? Защо ли кабриолета е 1,5 пъти по-тежък от уж същия модел купе? И не само малолитражките?
                              Айде стига вече с тия легенди за детската градина, не подценявай аудиторията чак пък толкоз. Тия приказки за начинаещи силно ме уморяват. И пак старата песен - едните и не разработват замяна, а другите вече свалиха от въоръжение чисто новата "легендарна машина". Не ми се говори вече за рекламни легенди.

Коментар

Колкото пазят шприглите на УАЗ-а, толкова и на "Волф"-а, толкова и всяка друга тръбна клетка!

М-да да, едните винаги са се развивали много по-бързо: Място за две мнения няма!

П. П. А това за съотношението в масите важи именно за самоносещите каросерии.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X