Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Изводи от съвременните войни, видове армии, предимства и недостатъци

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Изводи от съвременните войни, видове армии, предимства и недостатъци

Първоначално публикуван от Yordan Преглед на мнение
    Само че не са животни, ми гъби. И с кво ти е интересен половия им живот бе, извратеняко ? )))))
    А и така не връщаш темата към същината й...
    Спори се, дали са животни, растения или отделно царство, както аз съм ги описал по-горе. А половият им живот е толкова интересен, че една година го учих и нищо не разбрах. Обаче понеже във форума има хора, дето разбират от всичко, надявам се някой да ми го обясни... мораво рогче такова :-))))))))))
    Най-елементарното правило за употреба на пълния член е да го слагаш отзад на извършителя на действието!

Коментар

Нищо не съм броил и нямам мнение по въпроса. С тая статистика се занимава ООН.
      Онова все пак е било световна война. И корените и пак се крият някъде в англоезичните библиотеки, така че ни австрийците, ни грузинците са организатори и вдъхновители на туй героично дело.

Коментар

Искаш да кажеш, че организацията, чийто най-голям донор е САЩ и чието седалище е в Ню Йорк има статистика, че американците са спретнали кръгло 260 войни от Втората световна насам? Давай да четем.

Коментар

Каквото исках, това и казах. Но не съм се цанил за детска учителка. Не е лошо да спрете да злоупотребявате с любопитството, защото ще ви бъде трудно да кажете каквото и да е, когато аз започна да питам кое от къде знаете) Понеже за глупецът е по-лесно да попита, нежели за умният да отговори. Ако трябва да вярваме на Еклиазиста. А почне ли да пита умният ...
          Като дремете по цял ден в интернета - вземете научете нещо. Там има не само форуми ...

Коментар

Питай, не ни жали. Както и ние те питаме.

Хайде, сега ако обичаш да цитираиш доклада на ООН, където си прочел, че САЩ са инициирали 260 войни за последните 60 години и пряко или косвено са избили 20 млн души. Един посочен международен документ струва повече от 300 цитата на Еклезиаста, от 200 откровения на Йоана и от всичките ти остроумия.

За твое улеснение, мога да ти посоча къде да ровиш - http://secint35.un.org/

Коментар

Не прибързвай. Като умра съвсем, сигурно ще обявят на търг колекцията с любимите ми линкове. Но още не съм определил цената.
              Проверявай понякога на Сотби.ком

Коментар

То се е видяло, че няма да подкрепиш тезата си с връзка към официален документ, щото такъв няма, ама поне ми спести и препратките към Еклезиаста. Иначе изпадаме в ситуацията "атеисти се замерят с цитати от книгите на Новия завет", а тя е абсурдна като "евреи се замерят с пачки".

Коментар

Интересна руска машина - резултат на изводите от съвременните войни:
                  http://altfast.org.ua/index.php?newsid=1144
                  [B]Пуля дура, как поймаешь, даже не поймешь.[/B]

Коментар

А по още по-съвременните изводи, общо взето май ще свалят ракетите от там. Извънредно много поражения от осколки и куршуми. Неприемливо.
                    Те май че изобщо правят танк, пълен с ракети с вертикален старт, като на новите кораби. И като че ли два. Един много голям, осигуряващ огнево 100 кв. км., и един малък - изтребител за съпровождане на големия. С разузнавателни и целеуказващи въртолетчета, собствена десантна група и каквото там още трябва.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                      А по още по-съвременните изводи, общо взето май ще свалят ракетите от там.
                      Ракетите наистина не ми стана ясно за какво са ги боднали отстрани. При условие че машината се предполага че ще се бие основно с пехота, леки укрития и евентуално лекобронирани машини.

Коментар

Ми гледай, на големите дистанции и в началото на боя, особено ако го завързват те, всичко е наред. Ракетите са си добре. Сигурно от това са се и подлъгали. После става мазало.
                        Тоя купол е необитаем, явно ги зареждат ръчно през люк на покрива. Направят ли го широк за да крие ракетите, всичко става друго.

Коментар

Още малко изводи от войната в Ирак.
                          Анализ уязвимости танка М1А1/А2
                          в ходе применения в Ираке в 2003 году
                          http://oldi.nnm.ru/analiz_uyazvimost...m1a1a2_/page-1

-Верх, бока, и тыловая броня восприимчивы к поражению.

-Зарегистрированные случаи, где 30 мм бронебойные снаряды пробивали танк с тыла.

-Левая и правая сторона бортовых экранов, пробивается РПГ.
                          ...
                          -Двигатель продемонстрировал низкую надежность и крайне высокую пажароопасность.

-Для полного поражения танка достаточно 1 термитной гранаты (внутрь), 2 ракет «Майверик» или выстрела БПС (в область боеуклдки)

-Для вывода танка из строя достаточно от одного выстрела РПГ по боковым частям корпуса.

Както беше написал някой в коментарите: "полезна информация, дано не се налага да я ползваме"

Коментар

Тия нещо са си объркали изводите. Две AGM-65 за поразяване на танк?! В къв радиус от него трябва да паднат? Щото всяка влачи или 57 кг кумулативна бойна глава, или 135 кг бетонобойна. По мои груби сметки, след пряко попадение от такова нещо, куполът на танка ще е в друг квадрант. Да не говорим, че това е ракета с въздушен пуск и интересно чия авиация е допринесла за тези наблюдения... по два пъти.

Коментар

"Приятелски огън" и унищожени от авиацията под заплаха от превземане от противника. Макар че пораженията на снимката ми се струват малки и на мен за удар с Мавърик.

ПС: КАто прегледах повече от мненията след статията са на мнение че е доста слаба. Е написах я вече, няма да я трия

Коментар

Те изобщо не са посмели да се сближават с Т-72 на по-малко от три километра. Понеже от толкова изобщо не е ясно кой кого. С много предимство за малката 72-ка. Стоят и чакат, додето пехотата иде да ги гръмне с птурсове.
                                Те имат още един катастрофален кусур. Не могат за воюват например в Европа. 80 тона. Забрави.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X