Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Казваме "Сбогом" на МиГ-овете

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Казваме "Сбогом" на МиГ-овете

Какви битки и баталии ви гонят? Битките вече ще ги водят само големите батковци.

Функцията на нашите два дежурни екипажа в момента е да поддържат 15-минутна бойна готовност в рамките на т. нар. "Еър полисинг". Те обаче се командват отвън - от базата на НАТО Лариса в Гърция.

Не съм компетентен да препоръчвам нов изтребител, макар че всичките съм ги виждал, чувал и пипал наживо. От друга страна, тези, дето ще ги изберат може дори и толкова да не ги познават.

Коментар

Мда. Не знам кой е Тодор МБ, но отдавна не бях чувал толкова кръчмарски анализ. И толкова очевидно незнание и неразбиране. Служил съм и в предните полкове, и в частите от ешелона за контраудар. Играл съм занятия по сценария и с техен, и с наш първи удар. Приблизително знам каква беше структурата и огневите възможности и на нашите армии, и на противостоящите. Кои руски съединения, в какви случаи, и защо щяха да взаимодействат с нашите. Така че твърдя - говориш глупости.
      Не знам и магическото превъзходство на ЗАКУпуването пред простото купуване. Като самолет Грипена няма никакви аналози, това е добре. Като оръжие - не е оръжие.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
        ... Като самолет Грипена няма никакви аналози, това е добре. Като оръжие - не е оръжие.
        Това го прочете в някоя дебела книга, докато беше запас ли?
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Ти па. Идна позната ми го каза - чела го в Космополитан.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
            Мда. Не знам кой е Тодор МБ, но отдавна не бях чувал толкова кръчмарски анализ. И толкова очевидно незнание и неразбиране. Служил съм и в предните полкове, и в частите от ешелона за контраудар. Играл съм занятия по сценария и с техен, и с наш първи удар. Приблизително знам каква беше структурата и огневите възможности и на нашите армии, и на противостоящите. Кои руски съединения, в какви случаи, и защо щяха да взаимодействат с нашите. Така че твърдя - говориш глупости.
            Не знам и магическото превъзходство на ЗАКУпуването пред простото купуване. Като самолет Грипена няма никакви аналози, това е добре. Като оръжие - не е оръжие.
            Не виждам нищо кръчмарско в коментара на колегата...А сценарии за първи удар от стана на БНА(по наша собствена инициатива)?!Звучи смешно....Кого да удрарим?Натовските държави?Братска Румъния?Остава вариант СФРЮ...И там не се знае кой кого.Имали сте добър ЗКПЧ
            Но темата е за самолетите.При положение,че на войската са спрени дори автобусите,а личния състав кълне http://www.offroad-bulgaria.com/show...B5%D1%89%D0%B8.....
            Какви Грипени,Юрофайтъри,F-фове и МиГ-ове?И колко?
            Последно редактирано от бат'Марто; 05-06-10, 00:52. Причина: правописна грешка
            Виден столичен ихтиолог

Коментар

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
              При положение,че на войската са спрени дори азвтобусите,а личния състав кълне http://www.offroad-bulgaria.com/show...B5%D1%89%D0%B8.....
              Какви Грипени,Юрофайтъри,F-фове и МиГ-ове?И колко?
              Точно за колкото вземат подкуп.

Коментар

Извън темата : Аз през "онова време " в казармата , от устата на малоумни шапкари съм слушал и още по-големи глупости : Според някакъв таен ( то тогава всичко беше тайно и секретно) стратегически разчет , ако стане патакламата - задачата на нашата трета армия била за 24 часа да е на Босфора !...
                ....и до ден днешен не мога да си обясня как аджеба с Джоганите щяхме да се придвижим за 24 часа до Босфора , та дори турците да ни бяха пуснали по магистралата и да ни бяха осигурили шпалир до Истанбул ?!

По темата : За самолетите бъдете спокойни : Ще се купят ( ако изобщо се стигне до това) най- модерните и най скъпите !
                За който е скептичен , веднага давам пример с Военноморските сили :

- Забравихте ли че лично предния премиер ( сигурно на министрите си няма доверие да не го пре..бат с комисиона) сключи договор за 2 бойни френски фрегати , всяка по петстотин милиона лева ?! В резултат на това , в момента имаме на разположение модерно въоръжение и бойна техника , достатъчни за обезпечаване на Военния ни флот , "способен да осъществява сложни задачи по бойна подготовка и мироотворителни операции" . ... като казах последното , та се сетих за пиратите в Аденския залив , ама не сме рекли - не сме им видели сметката !
                Впрочем , май имахме и една подводница някъде ?!

... та линията вече е начертана и нищо чудно да има приемственост в правителствата ...така че очаквам ЧАСТ ВТОРА : "Стелт технологиите на въоръжение в българските ВВС"
                Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                  ... задачата на нашата трета армия била за 24 часа да е на Босфора !...
                  ....и до ден днешен не мога да си обясня как аджеба с Джоганите щяхме да се придвижим за 24 часа до Босфора , та дори турците да ни бяха пуснали по магистралата и да ни бяха осигурили шпалир до Истанбул ?! ...
                  Пълен ЪПЦурт! Джуганите, както си стояха на трупчета в хангарите новички-новички на по 4-5000 км, така и почваха да хвърлят ремъци и да спират още на 5-я километър като ги изкарваха 1 път в годината на някое по-голямо учение ...
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Извън темата : Аз през "онова време " в казармата , от устата на малоумни шапкари съм слушал и още по-големи глупости : Според някакъв таен ( то тогава всичко беше тайно и секретно) стратегически разчет , ако стане патакламата - задачата на нашата трета армия била за 24 часа да е на Босфора !...
                    ....и до ден днешен не мога да си обясня как аджеба с Джоганите щяхме да се придвижим за 24 часа до Босфора , та дори турците да ни бяха пуснали по магистралата и да ни бяха осигурили шпалир до Истанбул ?!
                    Питай Стефан. Не го знам кой е, ама ги разбира тия неща страшно, не пише глупости и е бил в най-първия джуган във... всички възможни учения и реални военни действия. Играл е и в сценарии, и в занятия. Направо жив аналог на легендарния Елемаг от един популяран авио-форум, стига разбира се да не е самият той
                    Някои казват, че съм ужасен човек. Но това не е така - аз имам сърце на мил, чувствителен юноша. Пазя го в буркан със спирт на бюрото си...

Коментар

"Стелт технологиите на въоръжение в българските ВВС"
                      А защо не? F-35 е вече на тезгяха! Некви 80-тина милиона $.

Това е едната крайност, но ние сме така. Другата крайност е да станем като Литва, Латвия и Словения - бойна авиация йок и други се грижат за защитата на въздушното ни пространство, като им плащаме за това.
                      Като се тегли чертата обаче може да излезе, че така е още по-скъпо! Да не говорим какъв рев ще бъде от страна на тези, дето пестят сега... като видят турски F-16, барабар с полумесеца, законно да кръстосват небето ни.

Коментар

Два пъти препрочитам цялата тема и така и не разбрах за какво и на кого са нужни самолети... То и за армията е същото, ама ако 'ептен пък нямаме, как ще защитаваме чуждите интереси в Косово, Ирак, Афганистан и още където ни пратят. Някой по-горе се опитваше да цитира мъдрости от преди 50 години за народът, който не хранел своята армия и т.н. Не само, че нямаме армия, но нямаме и оръжие, та и на запаса не може да се разчита.

Та да попитам конкретно, за какво ползвахме самолетите си през последните 20 години и за какво ще ги ползваме през следващите 20?
                        Последно редактирано от derhunter; 05-06-10, 22:45.
                        Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                        Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

На нас може и да не ни трябват, но не ни е разрешено да разсъждаваме от тази гледна точка. Помниш ли какви сълзи на умиление ля един външен министър като ни вкара в НАТО? Той влезе в историята и ще го пишат в учебниците. А ние ке ги ручаме жабетата. Членството в който и да е клуб не е евтино.

Коментар

Темата застрашително се изчерпа. Ако някой има работеща идея как да потегне наличната разпасана команда до състоянието на армия, моля да се заеме.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X