Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Казваме "Сбогом" на МиГ-овете

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Казваме "Сбогом" на МиГ-овете

четвъртък, 03 юни 2010 София
    Армията ще се сбогува с изтребителите МиГ. Това стана ясно от интервю на военния министър Аню Ангелов пред PRO.BG.
    Той призна, че големият проблем на военните е във ВВС, тъй като изтича ресурсът на МиГ-овете и към 2013-2014 г. ще се наложи подмяна на изтребителите. „Много е скъпа поддръжката на МиГ-овете и планираме да ги заменим с друг тип самолет, който да има много по-голям ресурс и по-евтина поддръжка”, каза военният министър.
    Тази година ведомството получава 500 млн. лв. по-малко средства в сравнение с миналогодишния бюджет. „Надявам се поне от гледна точка на Министерството на отбраната това, което се предвижда за бюджета ни, да завършим успешно годината. В началото на годината имахме 156 млн. лева задължения към местни фирми. Сега тези задължения се разплащат през българската Банка за развитие. Натрупахме обаче нови дългове. Към 31 май имаме нови задължения към местни фирми за около 29 млн. лв. Очаквам тази сума да се покрие с актуализацията на бюджета”, посочи Ангелов.
    Той каза, че поръчки на предишното правителство товарят сегашния бюджет на министерството. ”Плащаме за вече доставени вертолети или планирани за доставяне, за самолети Спартан и т.н. Това води до източване на бюджета без да се отразява реално върху бойната подготовка и ще направим от следващата година така, че всичко, което е финансово осигурено, то да бъде осъществявано на практика.”
    Аню Ангелов призна, че големият проблем е ВВС, тъй като изтича ресурсът на МиГ-овете и към 2013-2014 г. ще се наложи подмяна на самолетите. „Много е скъпа поддръжката на МиГ-овете и планираме да ги заменим с друг тип самолет, който да има много по-голям ресурс и по-евтина поддръжка.”
    На въпрос дали евентуално сливане на цивилното и военното разузнаване ще ги направи по-ефективни, министърът на отбраната заяви, че не сливането е важно, а е важно „разузнаванията да действат паралелно, координирано и информацията, която доставят да бъде в ръцете на изпълнителната власт, тъй като тя най-много се нуждае от нея. Президентът няма необходимия апарат и ще му е трудно да ръководи такава структура”.
    Аню Ангелов заяви, че основната цел в стратегията за националната сигурност е да бъдат защитени националните интереси. „Анализът и подготовката на тази стратегия показва, че пренебрежимо малка е вероятността за опасност на сухопътните граници, но има опасност от ракетно нападение на стратегически обекти на територията на страната.
    Необходимо е укрепване на противовъздушната отбрана, не само на България, но и на всички страни-членки на НАТО. Трябва да се използва новият подход на американското правителство по отношение на осигуряването на участието на САЩ в натовската система на ПВО.
    Така че ние искаме да активизираме и да превърнем ПВО в ключова мисия на НАТО за следващите 5 години. Аз предполагам, че това ще се постигне на срещата на високо равнище в Лисабон през ноември т.г., посочи Ангелов.
    Въздушните ни територии са застрашени от страни в Близкия Изток. Заплахата идва не само от Иран, за който е ясно, че има такива технологии, но имаме информация, че и Сирия разработва. Целта е всички страни в Европа, включително и Русия да бъдем под един противоракетен щит, смята военният министър.
    Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

От: Казваме "Сбогом" на МиГ-овете

Оня ден си помислих "заминаха МИГ-те" докато гледах по ТВ нашия генерал на някакъв "еФ"!
    SUBARU LEGACY 2.2 4WD GX
    0878299791

Коментар

„Много е скъпа поддръжката на МиГ-овете и планираме да ги заменим с друг тип самолет, който да има много по-голям ресурс и по-евтина поддръжка.”
      Много ми е чудно какъв ще е резултата от това мислене.... Кой ще е този самолет, всъщност този "тип самолет". И на децата е ясно, че по-голям ресурс има новия самолет и че скъпа поддръжка в този смисъл е това, че от 20 години не пращаме механици за обучение в Русия и почти не купуваме резервни части за тях... Като знам от явната информация какви самолети прави Русия и какви тяхните опоненти и как в инструкциите на Щатските пилоти с червено им пише, че е силно препоръчително преди кацане да изхвърлят почти цялото си гориво, за да не стане грешка не знам ние в коя поред грешна посока ще вървим...

Коментар

Че защо изобщо са ни самолети? Те вече не ни трябват
        088455338две
        "Е нищо не пали като японските, палят като те видят да вадиш ключа от джоба"
        Джамбазов 2010г..

Коментар

Първоначално публикуван от Jivko Преглед на мнение
          Че защо изобщо са ни самолети? Те вече не ни трябват
          То по тая логика, за какво изобщо ни е армия? Дай да си свалим гащите направо. Казват че на 2-рия - 3-ия път се свиква.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Който не храни собствена армия - храни чужда!

Коментар

Армията освен "водене на война" има и някой други цели. Ако стане война недай си Боже , Българската армия в това си състояние не може да я води. А за да сме чесни според мен ние и сега си нямаме армия просто някви хора, взимат някви пари и това е! Тежко е да отрежеш болния крак обаче когато той е гнил се налага. Да имаш боеспособна армия на която да плашащ е скъпо удоволствие, не гледайте нещата преди
              088455338две
              "Е нищо не пали като японските, палят като те видят да вадиш ключа от джоба"
              Джамбазов 2010г..

Коментар

Първоначално публикуван от Jivko Преглед на мнение
                Армията освен "водене на война" има и някой други цели. Ако стане война недай си Боже , Българската армия в това си състояние не може да я води. А за да сме чесни според мен ние и сега си нямаме армия просто някви хора, взимат някви пари и това е! Тежко е да отрежеш болния крак обаче когато той е гнил се налага.
                Гнили са купчината полуграмотни шапкари-връзкари, дето взимат заплати за "нещо си", дето не се знае какво е. А различните родове войски си имат също функциите, включително често за да работят ефективно едните, трябва да ги има и другите.

ПП: Апропо, авиация реално нямаме от 15-ина години, че и повече.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

А що не се ползват СУ-25 ? Доколкото знам имаме доста и за едното пазене на граница са повече от достатъчни
                  байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                  Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                  Суперспам - спама на суперите

Коментар

Ползват се, или се ползваха поне до скоро.

Коментар

Започнат ли да говорят за "изтекъл срок", "невъзможност за ремонт" и куп още от този сорт алабализми - означава, че е дошло време за поредните комисионни. Армия отдавна нямаме, такава каквато трябва да имаме а, всичко е един параван за поредната държавна трапеза, плащана от всички нас.

Коментар

Първоначално публикуван от rulin Преглед на мнение
                        Започнат ли да говорят за "изтекъл срок", "невъзможност за ремонт" и куп още от този сорт алабализми - означава, че е дошло време за поредните комисионни. Армия отдавна нямаме, такава каквато трябва да имаме а, всичко е един параван за поредната държавна трапеза, плащана от всички нас.
                        Е тя топлата вода отдавна е открита. Армия някаква имаме, но крайно неефективна в тоя си вид, крайно раздута откъм команден и административен състав. От там и голямото крадене и нямането на пари за реални неща.

Коментар

Първоначално публикуван от Dobril Dossev Преглед на мнение
                          А що не се ползват СУ-25 ? Доколкото знам имаме доста и за едното пазене на граница са повече от достатъчни
                          Щурмови самолет вместо изтребител за ПВО?!? Дали няма да е по-добре с мотопарапланери?
                          Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                            Ползват се, или се ползваха поне до скоро.
                            Но нещо не говорят за удължаване на техния ресурс

за ПВО или щурмови, задачата ако ти е да вкараш у пътя някой Джъмбо не мисля че има значение.
                            байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                            Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                            Суперспам - спама на суперите

Коментар

Мда аз имам още по добро решение в тоя дух на мисли-да навържем балони по границите ни и във всеки по един мургав брат с резак в ръка,пиле няма да прехвръкне.Щурмовия самолет е просто един летящ танк,нищо повече и ако някой прати подобен за прихват на независимо какъв да е нарушител е за разстрел.А че щата на генералитета е безбожно раздут е ясно за почти всеки-почти защото нито на генералите им изнася да ги пенсионират или съкратят,нито на управляващите,защото с кой после ще си въртят далаверите.И докато не се направи драстично съкращение горе,до степен генерали да са само командващите родове войски парите няма да стигат никога.Засега караме по тънката лайсна-махаме до старши лейтенант максимум и масата от сержантския състав.Изобщо не виждам никаква стратегия за развитие на личния състав на армията освен тази "ден да мине друг да дойде".
                              Последно редактирано от BulAf; 03-06-10, 12:41.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X