Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Казваме "Сбогом" на МиГ-овете

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Казваме "Сбогом" на МиГ-овете

Първоначално публикуван от Dobril Dossev Преглед на мнение
    Но нещо не говорят за удължаване на техния ресурс

за ПВО или щурмови, задачата ако ти е да вкараш у пътя някой Джъмбо не мисля че има значение.
    Че то за тях имаше решение да се пенсионират от доста време. И, доколкото си спомням, един от мотивите беше именно това, че не могат да се използват за контрол на въздушното пространство. Машината е добра за това, за което е създадена, поразяване на наземни цели. За въздушни цели има само 2 ракети с ИЧ насочване за водене на близък въздушен бой по видими цели. Какво става, ако "Джъмбото" е тръгнало към Козлодуй през нощта в облачно време?
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Добре де. Защо да не си сменим самолетите? Щото руското оръжие най-доброто оръжие? Еми вероятно не баш.
      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

е то е ясно че за въздушен бой не става.

Ама слагането на по-добри ракети и радар , би трябвало да е доста по-евтино от млр. за нови самолети.

А за козлодуйско джъмбо съюзниците ше тряя помагат и сега
        байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
        Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
        Суперспам - спама на суперите

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
          Добре де. Защо да не си сменим самолетите? Щото руското оръжие най-доброто оръжие? Еми вероятно не баш.
          Еми хайде тогава да видим в различните класове кои са с по-добри показатели, включително "по-евтини", "по-евтина поддръжка", "по-голям ресурс" и т.н.
          Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Че кой е казал че руските са най-най-добрите? А готови ли сте да платите(ако изобщо позволят янките да ги закупим) за Ф22 Раптор,цената е скромна-около 100 и отгоре милиона долара за бройка.Единствения разумен избор като за нашата скъсана черга е Грипена според мен-погледнато от към цена/качество,поддръжка на машината,персонала за поддръжка,и качеството на пистите ни.Всякакви други залитания примерно за дърти F-ки на незнам колко си ремонта и т.н. са единствено да ни се допродъни джоба.
            Последно редактирано от BulAf; 03-06-10, 13:03.

Коментар

Първоначално публикуван от ЛЕНИН Преглед на мнение
              Че кой е казал че руските са най-най-добрите? А готови ли сте да платите(ако изобщо позволят янките да ги закупим) за Ф22 Раптор,цената е скромна-около 100 и отгоре милиона долара за бройка.
              Той не ни и трябва. Виж F16 например би ни вършил екстра работа, макар и поостарял. А самолети правят и SAAB например. Не са само руснаците и американците.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Aко парите ще излезнат от твоя /чуждия/ джоб мога и малко над тая сума да дам , и ферарито е убава кола ама нито мога да си я позволя нито ми трябва!
                088455338две
                "Е нищо не пали като японските, палят като те видят да вадиш ключа от джоба"
                Джамбазов 2010г..

Коментар

Първоначално публикуван от Jivko Преглед на мнение
                  Aко парите ще излезнат от твоя /чуждия/ джоб мога и малко над тая сума да дам , и ферарито е убава кола ама нито мога да си я позволя нито ми трябва!
                  А ти наясно ли си със сумите, конкретно, или си говорим ей-така? И не замо началните, ами общите, за целия експлоатационен период?
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                    Той не ни и трябва. Виж F16 например би ни вършил екстра работа, макар и поостарял. А самолети правят и SAAB например. Не са само руснаците и американците.
                    Е той Грипен се прави от СААБ ,А Ф-16 не виждам за какво ни е-единственото му предимство е по-доброто електронно оборудване и системи за прицел и следене.Другото което са споделяли пилотите ни след боеве срещу Американците е недостатъчния обхват на ракетите "въздух-въздух" с които разполагаме,т.е. и двамата се виждат по РЛС-ите,но американеца може да стреля по-отдалеч.Не виждам с кой акъл ще даваме толкова пари за пак стари самолети-по добре с тях да си оправим нашите и пак ще сме на далавера,защото няма да се харчи допълнително за цялата съпътстваща програма за обучение на новия тип самолет.

Коментар

...по добре с тях да си оправим нашите и пак ще сме на далавера...
                      Как ще оправим самолет с изтекъл ресурс? Какво да му оправим? Ресурса не можем да му върнем.

Коментар

Е тука трябва да се произнесат баш специалистите дали може или не,но да купуваме стари бараки за по няколко бали пари ще е меко казано ограбване на всички нас.Или трябва да се купят наистина чисто нови самолети макар и по малко на брой и с компромисни характеристики или просто трябва да закрием авиацията,а не да взимаме "горубленски нов внос" машини.

Коментар

Е тука трябва да се произнесат баш специалистите дали може или не,но да купуваме стари бараки за по няколко бали пари ще е меко казано ограбване на всички нас.Или трябва да се купят наистина чисто нови самолети макар и по малко на брой и с компромисни характеристики или просто трябва да закрием авиацията,а не да взимаме "горубленски нов внос" машини.
                          Никой не говори за стари бараки. F16 си се произвежда и до днес. Чистак-бърсак новинки. То освен Грипен, F16 и F18 май друго няма какво. Само дето F18 не можем да си го позволим, май.

Коментар

Е,нас нато ни пази и ние него.Иначе ще купят някои ф18 или пр.,само и само да не е руско,не,че ще им стигнат парите де.

Коментар

На мен пък ми е чудно как им се изразходи ресурса при положение, че дори учебно не летят,всичко е до комисионните и натиска от по-актуалния брат!
                              SUBARU LEGACY 2.2 4WD GX
                              0878299791

Коментар

Първоначално публикуван от Златко Илев Преглед на мнение
                                На мен пък ми е чудно как им се изразходи ресурса при положение, че дори учебно не летят,всичко е до комисионните и натиска от по-актуалния брат!
                                Просто не са купени вчера. И оня ден не са купени.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X