Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Казваме "Сбогом" на МиГ-овете

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Казваме "Сбогом" на МиГ-овете

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
    Просто не са купени вчера. И оня ден не са купени.
    Това е вярно, но пък са гледани като писани яйца предполагам.Като знам зиловете,танковете,САУ и БМ-21 в нашето поделение как се обслужваха предполагам, че самолетите са си нови напрактика.
    SUBARU LEGACY 2.2 4WD GX
    0878299791

Коментар

Първоначално публикуван от Златко Илев Преглед на мнение
      Това е вярно, но пък са гледани като писани яйца предполагам.Като знам зиловете,танковете,САУ и БМ-21 в нашето поделение как се обслужваха предполагам, че самолетите са си нови напрактика.
      Както и да са гледани и обслужвани, имат си ресурс, и толкоз. И с перце да си ги галил, той свършва все някога. Всъщност подробности за летателни часове и прочие не знам. То нямаме и твърде много 29-ки де. А те като са малко, се изстискват колкото може до последно.

А американците гледам даже си ги надписват, демек всеки пилот си има "собствен", така да се каже.

Всъщност, не знам и колко им е ресурса баш на тия, в летателни часове. Някой ако знае - да каже.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg
        Както и да са гледани и обслужвани, имат си ресурс, и толкоз. И с перце да си ги галил, той свършва все някога. Всъщност подробности за летателни часове и прочие не знам. То нямаме и твърде много 29-ки де. А те като са малко, се изстискват колкото може до последно.

А американците гледам даже си ги надписват, демек всеки пилот си има "собствен", така да се каже.

Всъщност, не знам и колко им е ресурса баш на тия, в летателни часове. Някой ако знае - да каже.
        Много си прав човече нали така си отидоха и 23-те.Тях май не ги замениха с нищо?
        Щом са казали,че са за бракуване ще ги бракуваме, а после всеки знае я на батко я на братко.
        МиГ 23МЛД също не е бил лош самолет ама вече у нас не лети, МиГ 23БН и тях ги приземихме.
        И като погледнеш какво остана МиГ 29 ;МиГ 21; СУ 25;СУ 22 не знам да ли летят още.
        За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
        0878 79 20 61 Борис

Коментар

Първоначално публикуван от Златко Илев Преглед на мнение
          Ресурса или амортизацията при самолетите не се свежда само до летателните часове, а и до "умора" на материалите (металите). Двигател се ремонтира. Нали затова приземиха и Конкорд...
          Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Пак някои ще си напълни джоба на наш гръб и ще вземем бараките на американците то е ясно.
            Със себе си съм имал повече проблеми,
            отколкото с всеки друг човек. Нямам по голям враг от самия себе си!!!!!!
            Да изградим Параклис: www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=113508

Коментар

Мдааа . Както виждам тук гъмжи от летци от бойната авиация на НРБ и РБ , както и от макроикономисти и специалисти по международни отношение . Очаквам също така да се включи по въпроса и тежката артилерия по-късно тази вечер ( първо да попрочетат руските форуми и да се консултират за превъзходството на съветските самолети ).
              ... аз като лаик и човек който зяпа в небето мога да заявя само следното : Вечна им памет на първокласните български летци , които се изпотрепаха с калпавата съветска техника !
              ...мога да дам координати ( ако искат колегите да ги вкарат като POI точки) на един загинал летец с МИГ-21 в Панагюрско и двама с МИГ -23 в Монтанско ( тогава Михайловградско) при рутинни полети . Сигурен съм че може да се наберат повече от дузина такива точки из Родината ни .... а бракуването на едни и закупуването на други самолети оставям ръцете на специалистите .
              Последно редактирано от Vlado_Ts; 03-06-10, 19:14.
              Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Ти пък щом такъв голям познавач, ще ли ни кажеш кога в България бе МИГ-31?

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
                  Ти пък щом такъв голям познавач, ще ли ни кажеш кога в България бе МИГ-31?
                  Не бе МИГ-31. Поправих се . МИГ -21 имам предвид . Имам и снимка пред паметника на загиналия летец.
                  А и не казах че съм познавач . Иначе щях веднага да пиша колко е ресурса и колко може да лети след ресурса , и колко може след "рециклиране" , и колко вражески самолета може да свали с въоръжението си ... а и колко струва и дали военното министерство иска обновление на парка , или просто поредната далавера и .... абе ние армия нямаме , до самолети опряхме ...
                  Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Както обикновено - не били компютри, а компоти. Няма да казваме сбогом на всички МиГ-ове, а само на МиГ-21.

Коментар

Жалко. Това са модерни машини, конструирани през 50-те, можеше чак до към 2100г. да си ги караме
                      Някои казват, че съм ужасен човек. Но това не е така - аз имам сърце на мил, чувствителен юноша. Пазя го в буркан със спирт на бюрото си...

Коментар

Първоначално публикуван от Теодор МБ Преглед на мнение
                        Жалко. Това са модерни машини, конструирани през 50-те, можеше чак до към 2100г. да си ги караме
                        Смешно, ама от тяхните връстници отдавна-отдавна не летят.

Ето и нещо от специалистите - http://krilebg.net/main/index.php?op...d=24&Itemid=34

И още - http://krilebg.net/main/index.php?op...d=19&Itemid=29

Прави са колегите , които казват, че всъщност става въпрос за комисионни, а не какво е изгодно за страната...
                        Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Първоначално публикуван от CAESAR Преглед на мнение
                          ... Прави са колегите , които казват, че всъщност става въпрос за комисионни, а не какво е изгодно за страната...
                          А тия, дето правят модернизация на машини сигурно не дават комисионни?

Като така решително твърдиш кое е изгодно за страната и кое не, ще предложиш ли нещо по-сериозно като аргументи от 2 линка към статийки с няколкогодишна давност? Че то с този чичко Гугъл всички станахме "специалисти по всичко" ...
                          Ние не сме неутрални!

Коментар

Чудя ви се на всички на акъла...Каквито и самолети да се вземат,някой ще се нагуши.А дали имаме 4 МиГ-а или 4 Ф-а-все тая...Нашата държава все още няма ресурс да купи 1000 бр,дори и биплани...И най-модерния самолет срещу 10 ,,караджейки'' е обречен...
                            Виден столичен ихтиолог

Коментар

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
                              Чудя ви се на всички на акъла...Каквито и самолети да се вземат,някой ще се нагуши.А дали имаме 4 МиГ-а или 4 Ф-а-все тая...Нашата държава все още няма ресурс да купи 1000 бр,дори и биплани...И най-модерния самолет срещу 10 ,,караджейки'' е обречен...
                              Те хиляда не са ни и нужни. Колкото до най-модерния срещу 10 "караджейки" - също не си съвсем прав.
                              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                                Те хиляда не са ни и нужни. Колкото до най-модерния срещу 10 "караджейки" - също не си съвсем прав.
                                Спарки,доказано е във времето.Справка-Сталинградската битка...Един с пушка,друг с патрони...Те и ромите,и помиярите,така се бият...Ако ще да си сто кила и въоръжен,десетима с винкели и кураж ще ти видят сметката.А нашата държава колко самолети може да си позволи?
                                Виден столичен ихтиолог

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X