Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Законен начин за самоотбрана?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Законен начин за самоотбрана?

Първоначално публикуван от steff_s Преглед на мнение
    А ако приемем, кучето като оръжие - имам в предвид със специална подготовка. Като песовете на Сириус да кажем, може ли да бъде прието като алтернатива на огнестрелните оръжия които бяха изброени по -горе.
    Трябва да се има в предвид, че много породи кучета включително и от по - дребните породи могат да бъдат доста ефективни срещу нападател без голям опит.Един рецидивист по принцип по трудно се плаши, включително и с пищов, особено ако никога не си стрелял с него срещу човек.
    Още повече една млада майка като се разхожда с количката нищо не пречи да разхожда кучето, но ако разхожда кобур на кръста със сигурност ще привлича нежелани погледи.

И накрая малко литература по темата:
    http://www.pishtov.com/Docs/Doc-SelfDefense.htm

Поздрави,
    Стефан
    Идеята за куче пазач е много добра, но жена ми ще го разглези ужасно... Имахме бобтейл, който е общо взето едно много добро куче - говоря като характер. Тя го беше превърнала в голямо бебе. Не че се оплаквам - просто никога не и е трябвала защита по този начин. Иначе момента с кучето ми харесва много... Може би тазера и кучето са една доста добра комбинация... ще го обмисля внимателно!

Коментар

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
      Бе и на мен така - за това сега съм в това положение... Колкото до дамската чанта - майната и - но се сещам как бяха рязали пръсти и уши - за назидание... Не съм много сигурен точно какво ще направя ако се стигне до там... мога например да им убия дори и домашните животни докато ме хванат, но от това няма да се подобрят за Милена нещата... Предпочитам нещо, което да реши нещата в зародиш. Имам кратка философия за боя - ако не можеш да накарш другия да спре, просто го извади извън строя възможно по-бързо.
      Здравейте,
      Прочетох темата, доста е интересна. Имам няколко въпроса към теб:
      1. Какви са тези места, по които ходи жена ти?! Да има нужда от пистолет?!
      2. Мислиш ли, че тя ще има самообладанието, времето и реакциите, за да го извади? Да го използва? Да се прицели и да уцели? (ако има военна подготовка, това е друг въпрос...)

Какво ще кажеш за идеята ако смените мястото където живеете/тя ходи? Една немалка част от кварталите в София не са опасни.

ПП. Успех с намирането на решение!
      Георги Гатев

Коментар

ще оставя на вас, сам да прецените кое е удачният избор за защита но преди това да ви разкажа два момента:

1. кратка среща с трима младежи - аз с пищоФ на кръста, те пияни - така и не ми стигна кураж дори да го извадя, предпочетох 2-3 юмрука пред неясните последици и разплакана майка!
        2. напикан "гангстер" размахва пищоФ и пуца на поразия в центъра на града - резултатът не закъсня - застреля случаен минувач И ЕСТЕСТВЕНО не бе осъден!

сега ходя с каишка в ръка и се моля тримата младежи да не ме срещнат(за тяхно добро разбира се)

съветът ми - вземете си куче...обучено куче

Коментар

Първоначално публикуван от trimata Преглед на мнение
          Здравейте,
          Прочетох темата, доста е интересна. Имам няколко въпроса към теб:
          1. Какви са тези места, по които ходи жена ти?! Да има нужда от пистолет?!
          2. Мислиш ли, че тя ще има самообладанието, времето и реакциите, за да го извади? Да го използва? Да се прицели и да уцели? (ако има военна подготовка, това е друг въпрос...)

Какво ще кажеш за идеята ако смените мястото където живеете/тя ходи? Една немалка част от кварталите в София не са опасни.

ПП. Успех с намирането на решение!
          1. Жена ми е в Кърджали и за сега ще си остане там! Не и докато не съм сигурен как ще гарантирам сигурността и. Нямам реална представа къде точно ще мога да намеря подходяща квартира в, която да се нанесем, но част от местата ме притесниха доста, признавам си го.
          2. Ясно, че не познаваш Милена Абсолютно сигурен съм, че тя ще извади оръжие / насъска куче само при необходимост - много е хладнокръвна в тези ситуации. За съжеление и липсва подготовка в стрелбата. Ако има пистолет по-скоро бих се надявал да не се налага, а ако се наложи предпочитам стоп патрони/съчми. Не съм уверен, че имат достатъчно спираща мощ, но в комбинация с кучето, може и да сработи.

Коментар

Ако има пистолет по-скоро бих се надявал да не се налага, а ако се наложи предпочитам стоп патрони/съчми. Не съм уверен, че имат достатъчно спираща мощ, но в комбинация с кучето, може и да сработи.
            За спираща мощ няма какво да се притесняваш. Както казах и по-горе, тестовете показват, че на близка дистанция са по-смъртоносни от обикновените патрони. Идеята им е с тях да стреляш по тълпата, която е на 15-20 метра от теб. На 5 метра правят човекът на решето...

Честно казано, ако не се занимаваш с търговия на наркотици или нещо подобно, не виждам какви притеснения за нещо повече от открадната чанта можеш да имаш... но ти си знаеш. Освен това колкото и да е хладнокръвна жена ти, не подценявай майчиния инстинкт, който тук ще изиграе обратна роля, колкото и да е готова да защитава децата си, никоя нормална жена не би решила да влиза в престрелка около детската количка... Пък тези дето режат уши и пръсти и от които се притесняваш толкова, не се движат невъоражени... А, ако и двете страни извадят оръжие... само при мълта за свистящи куршуми около детската количка...

Иначе идеята за куче е много добра. Колкото и да е разлигавено, самият вид на един ротвайлел или чистокръвна немска овчарка, има страшно сериозно възпиращо действие . Все пак нападателите се предполага, че не са познати и нямат никаква представа от характера му.
            Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Като Майка на 5 месечно бебе към бъдеща Майка - никакви пистолети !
              Най-малкото ако пистолета се носи всеки ден един ден детето ще си играе с него (играчката на Мама) и нищо не се знае.
              Няма хладнокръвни майки - роди ли се бебето хладнокръвието изчезва.
              При нападение на гнусен сваляч или опит за изнасилване - Усмихваш му се мило и му бъркаш в окото колкото и мускули да има няма да му помогнат.
              За по спотрен тип жени - тренировките по айкидо дават добро равновесие и добра преценка на ситуацията. Също и изформация - как може да се изкълчи всяка една става. Положителното е че жена ти няма да се връща насинена от тренировки , лошото е че, дори и да е доста схватлива най-рано след 2-3 години ще може да реагира адекватно, но пък ще и се подобри общият тонус и ще може да използва всяка една близка пръчка, точилка, сопа или чадъра на бебешката количка ефективно като меч или нож - без да ходи въоръжена. Ако реши да тренира - 2 месеца след раждането най-рано.
              Аз не нося дамска чанта и няма как да ми я откраднат...
              Бебешките чанти по-рядко се опитват да ги крадат.
              По-семпло облеклоне привлича чак толкова много натрапници.
              Защо не се ориентираш към по-спокойно място за живеене.
              Постоянният стрес е вреден и за родилката и за кърменето и за бебето, а мръсният въздух - сигурни болести за детето...

Всичко за децата - другото няма значение.
              Мария Стоева 0889 82 51 и 87.

Коментар

Първоначално публикуван от iai-bg Преглед на мнение
                ...
                Отговарям ти като някой, който ще ме разбере най-лесно (поне аз така мисля). Решил съм да купя къща около Своге. Аз самия си работя и живея в София, но все ще се наложи да дойдат. Колкото до кучето - не смятам, че ще бъде разглезено, ако е назначено за пазач. Милена не се носи с дамски чанти, наистина се притесних след последните няколко огледа на квартири... Не ми дреме въобще за пари, колички и каквото и да е друго - щом се купува с пари не е проблем. Лошото е че типовете които го правят за да тормозят стават все повече... Не искам да изглежда черногледо, но на късмет нямам намерение да разчитам. С наркотици не се занимавам. Работя като IT съпорт за средно голяма фирма - наблягам на сървърите...

Коментар

Отговарям ти като някой, който ще ме разбере най-лесно (поне аз така мисля). Решил съм да купя къща около Своге. Аз самия си работя и живея в София, но все ще се наложи да дойдат. Колкото до кучето - не смятам, че ще бъде разглезено, ако е назначено за пазач. Милена не се носи с дамски чанти, наистина се притесних след последните няколко огледа на квартири... Не ми дреме въобще за пари, колички и каквото и да е друго - щом се купува с пари не е проблем. Лошото е че типовете които го правят за да тормозят стават все повече... Не искам да изглежда черногледо, но на късмет нямам намерение да разчитам. С наркотици не се занимавам. Работя като IT съпорт за средно голяма фирма - наблягам на сървърите...

Колко повече?!?! За колко случая на отрязани пръсти и уши, без лицето да е замесено в тъмни сделки, си чувал?! Аз лично за нула... ама ти си знаеш де... Просто съвета ми е да не прекаляваш с параноята. Жевее се веднъж и не е хубаво да пропилеем живота си в ненужно озъртане през рамо...
                  Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

оръжието и неговата употреба винаги са били двуяки, защото страната зад приглада и страната пред цевта имат коренно различни гледни точки, ако мога така да се изразя.
                    замислям се за следното
                    1. Ситуация перфектна - нападател, адекватна реакция от страна на майката, тежка телесна или смърт на нападателя... и това пред децата? с каква повредена психика ще отрасне това, което вече разбира какво става около него?
                    2. Нападател "гушва" майката в гръб - кво правиме?!?

отраснах в мутренските години в квартал с над 70% роми. По- добро от кучето до тебе няма. Първо е превенция за тъпи ситуации. Второ, ако кучето защити семейството се превръща в герой за децата и, трето, малко вероятно е на следващия ден да има вендети...

без да те обиждам - прекаляваш с екшъните, а и пистолет в майката е предпоставка за много нежелани инциденти - навън или вкъщи.
                    подбери добро място за живеене, на светла улица и в район с по- заможни хора. Превенцията е по- добра от най- добрия пистолет.
                    Зима иде

Коментар

Просто се плаша - мисля за всеки е нормално... Не съм се замислял в дълбочина, но общо взето до твоето мнение стигнах. Мисля две читави кучета са си най-добрия вариант.

Коментар

две кучета са глутница и ще ги възпитаваш по-трудно!
                        помисли върху психологическия момент - огромно куче(кавказ например) или куче от "лоша" порода(питоподобно)!

успех! и прочети съвета на Zaarin още веднъж

Коментар

Темата се разводни ужасно, но пък ми помогна много. Ако трябва да съм честен никога не съм прегръщал идеята да въоръжавам жена си, но "страх лозе пази", а с най-ценното компромиси няма. За сега си мисля за две кучета. Колегата по-горе беше обърнал внимание за възпитанието, но ние отдавна гледаме кучета и мисля, че няма да е проблем. До скоро имахме бобтейл... много съм доволен от кучето - дори и да беше ужасно разглезено все пак си имаше инстинктите и винаги ни е обгрижвало.

Коментар

Бил съм в момент на използване на оръжие срещу човек. И човека които го използва имаше сериозни психични проблеми дълго време. Коя травма е по голяма - да убиеш човек или да ти вземат чантата?... Имах разрешително и пистолет и ги разкарах. За мен ако нямаш пряка заплаха от някого, да носиш оръжие по принцип е чиста ПРОСТОТИЯ и комплексария...
                            Със здраве

Коментар

Купи и къс револвер .357 маг. С него можеш да стреляш и с по-слабите .38спец. и да пъхаш всякакви патрони вътре. Зареди го 2 газови, 2 стоп и 2 бойни. Ако стигне до бойните значи самоотбраната е неизбежна....
                              Стоп патроните не убиват- лично изпробвано върху кучета( в тялото де).
                              Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Василев Преглед на мнение
                                Купи и къс револвер .357 маг. С него можеш да стреляш и с по-слабите .38спец. и да пъхаш всякакви патрони вътре. Зареди го 2 газови, 2 стоп и 2 бойни. Ако стигне до бойните значи самоотбраната е неизбежна....
                                Стоп патроните не убиват- лично изпробвано върху кучета( в тялото де).
                                Единственият отворен въпрос остава, на колко най-малко метра от нея въораженият нападател(ако не я напада с оръжие и поне с мъка доказуема цел убийство, горкото дете остава без майка за там колкото години предвижда закона) трябва да започне нападението си, за да има тя време да извади скрития под дрехите, най-вероятно в закопчан кобур, револвер, след което да го насочи поне грубо и стреля... Аз с голяма доза оптимизъм бих казал поне 25 метра, но най-вероятно ще е доста повече... След проведени тестове в германската полиция се оказва, че добре подготвени служители, знаещи, че са на тест и този срещу тях ще ги нападне в лице, с пистолет носен над дрехите(предполага се, че е с патрон в цевта) и разкопчан кобур, общо взето не се справят с нападател с нож на 15 метра пред тях, ако разчитат само на огнестрелното оръжие.

Тъжната истина е, че когато някой се приближи на по-малко от 5 метра от теб и те атакува внезапно, то абсолютно никакво оръжие, ако не ти е вече в ръката, не помага по абсолютно никакъв начин. Бутането на дестка количка с една ръка, докато с другата се държи револвер със запънато петле нещо не си го представям...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X