Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Законен начин за самоотбрана?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Законен начин за самоотбрана?

Здрасти колега! Мога да ти предложа Стоп Палка.. Можи да се побере в дамската чанта на жена ти, и действа доста окротяващо. Към хайдутите

Коментар

• До: Законен начин за самоотбрана?

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
      Лошото е, че ако държиш постоянно патрона с газ(не е въздух) в пистолета, уплътненията му си заминават доста бързо
      така е, да ... но как ги оправяш после, че аз имах един и се скапаха тези уплътнения - правят ли се и от къде /как/ ...
      [I][SIZE=1]...системен администратор-винаги има начин...:)[/SIZE][/I]

Коментар

• От: Законен начин за самоотбрана?

Вдигам тая древна тема. Скоро аз пусках една, че нещата рязко отиват на озверяване. Вчера един хипер нагъл нерепресиран тръгнал поред да разбива мазите по къщите в двора ни.
        Имам питане към юристи. Ако успея да го задържа и извикам полиция - има ли шанс после мен да дърпат за неправомерно задържане.
        За 3 месеца - 5 нападения. За последните 5 г. не знам да е имало други.
        п.с. Гледам долу системата се справила по-добре от мен. Вече имало подобна тема.

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
          Вдигам тая древна тема. Скоро аз пусках една, че нещата рязко отиват на озверяване. Вчера един хипер нагъл нерепресиран тръгнал поред да разбива мазите по къщите в двора ни.
          Имам питане към юристи. Ако успея да го задържа и извикам полиция - има ли шанс после мен да дърпат за неправомерно задържане.
          Не би трябвало- преди няколко месеца мой познат задържа един интегриран с използване на пепър спрей.... След това му изхакал свинските опашки и извикал полицията. Нулеви проблеми.
          Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
          No man left's behind !!!!

Коментар

Никой няма да те дърпа за неправомерно задържане защото ще го задържат полицаите със съдействие на възмутен гражданин . А ти като се възмутиш много гледай само да не му счупиш нещо , че те айдуците са много болни и чупливи.Добре е после да дадеш показания пред дознател,писането е по малко.Не съм юрист - бивш практик съм!!Поздрави.

Коментар

Rova, точно така! Ограничаваш на хората правото им на свободно предвижване! А ти не си компетентен да установиш дали точно те са извършили обира или не. И по тази логика сме безсилни, т.е. закона защитава правата на бандитите. Какви случаи съм виждал... Не е истина!

Преди доста години обраха един склад за чорапи.
              Полицаите дойдоха и установиха случая и предупредиха, че т.к. е останала стока, бандитите може да се върнат.
              Следващата нощ баща ми изкара в офиса на тъмно и през прозореца наблюдаваше склада. Дошли към 01:00 и решили да вземат останалата стока. Бащата се обадил в районното и те пратили 3 коли. Пристигайки, 3-те полицейски коли изпуснали единия от двата буса на крадците!!! Е как така ги изненадваш и ги изпускаш!!! Не разбрах. Другия го хванали на място, заедно с още двама крадци, които пренасяли чувалите.

След 24 часа ги пуснаха.
              Оказва се, че буса е собственост на единия от крадците. Личен! И той просто си е бил паркирал там! А другите двама с чувалите просто минавали от там и ... случайно видели някакви чували на улицата.

Не ги осъдиха!

След един месец шефа на бандата дойде в офиса и каза, че иска 10 000 лева, за да не се повтаря това! Наглост!

(адвокатката на крадците е бивша служителка на районното)
              Само цитирам от темата
              http://www.offroad-bulgaria.com/show...t=16405&page=2

Коментар

Веднъж хванах един циганин да ми бере черешата на лозето. После лежал няколко дни у тях, а братята и братовчедите му искали да идват у нас да ме колят...
                И това заради няколко череши. Изобщо не съм конфликтен, даже напротив, ама когато ме крадат ми става много криво, и не се знае ако заловя някой в издънка какво ще направя. Емоционален съм, а в такива моменти емоцията е много. И става една...

А не е като да не са ме крали, но чист късмет, че не съм ги хванал. Късмет за тях, късмет и за мен...
                Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                  Веднъж хванах един циганин да ми бере черешата на лозето. После лежал няколко дни у тях, а братята и братовчедите му искали да идват у нас да ме колят...
                  И това заради няколко череши.
                  Не бе Кольо, не е заради черешите.... А заради тяхното ПРАВО да си берат, квото искат там дето го скиват...... А ти попречи да упражняват това право......
                  Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                  Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

...И моята философия:
                    Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
                      Не бе Кольо, не е заради черешите.... А заради тяхното ПРАВО да си берат, квото искат там дето го скиват...... А ти попречи да упражняват това право......
                      Може да ти е майтап, но се бяха събрали пред едно РПУ да протестират защо ги били арестували! Докато крадат! Нямали други доходи!!!
                      Пак се сещам за лудия и зелника. Да бяхме поне на йота сплотени като тях!

Коментар

Може да ти е майтап, но се бяха събрали пред едно РПУ да протестират защо ги били арестували! Докато крадат! Нямали други доходи!!!
                        Пак се сещам за лудия и зелника. Да бяхме поне на йота сплотени като тях!
                        М нем.... да бяхме на половина толкова правно защитени като тях.
                        Ако утре при опит да спра посегателство срещу живота и здравето (собственият си или на друго лице), изпиша някой такъв примерен гражданин, ще ми се наложи да бръкна дълбоко в джоба за адвокати.
                        Ако обаче той пребие някого с брадва- то не са хелзински комитети, не са амнести интернешанъл, не са хиляди знайни и незнайни фондации.....

Коментар

Що по Татово нямаше комитети? Един американски модел ни натрапват, но без право да имаме оръжие!

Коментар

Бе аз да го хвана в крачка и да го обработя докато съм в силен афект, (ама в истинския смисъл на думата, а не заради юридическите последствия)-казах, че тогава ми пада пердето и не мисля за "после", пък нека мангала да се оплаква където иска.

Не съм го бил аз, този нещо се бърка.
                            А ако се стигне дотам да се разбере, че съм бил аз-ще искам да обясни защо съм го бил.

Пък и не само те имат права. Правата им се защитават от разни полумошеници, полуадвокати, а ако се стигне до съд-ще мога да си наема добър адвокат. Надявам се де...
                            Има ли желание-има и начин!

Коментар

Може да ти е майтап
                              Изобщо не ми е смешно.......
                              Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                              Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Що по Татово нямаше комитети? Един американски модел ни натрапват, но без право да имаме оръжие!
                                Не е американски. Хевропейски е.... С малката разлика, че този модел работи при силна, компетентна и работеща система полиция- следствие -съд. И се явява неин коректив. Тук системата не работи и коректива се явява в повече. И да имаш оръжие- я го използваш - я си продал апартамента, за да се разплетеш от цялата глупост.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X