Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Казармата!

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Казармата!

Интересно,и какво сте направили за Родината си,като не сте в казармата-открили сте нова планета или нов химичен елемент,измислили сте нова операционна система-Уйндос,Андроид?Дали сте работа на 5-10-20 човека?Или просто повишавате нивата на фекалната маса в канала?
    И последно и спирам да пиша в тази тема-след като са Ви нарушили Конституционнитe права,чий дедов търсите още в България?Или "навън" всяко едно мрънкане ще бъде последвано от Get Out M.F.

Коментар

Първоначално публикуван от komuso Преглед на мнение
      ...
      И последно и спирам да пиша в тази тема-след като са Ви нарушили Конституционнитe права,чий дедов търсите още в България?Или "навън" всяко едно мрънкане ще бъде последвано от Get Out M.F.
      Сигурно за пети път ще го напиша. Няма нарушаване на Конституционни права. Просто нямаш такива. Отнемат ти ги наедно с личната карта. Имаш военна книжка, до която също нямаш постоянен достъп. Вътре си без документи.
      Имаш един Устав като закон. Дето повечето време не се спазва. И една Клетва, дето по начина на провеждане спокойно могат да ме накарат да се закълна и в Ислямска държава. За мен няма стойност.
      По-кратко и ясно не се сещам.
      И не разбрах какво общо има казармата с Конституционни права. Сега съм гражданин на РБ и формално ги имам, в казармата не бях гражданин.

p.s. Oткрийте приликите:

https://www.lifebites.bg/savremennoto-robstvo/
      Последно редактирано от Ivan Terziev; 11-08-18, 20:17.

Коментар

Глупости, и в казармата си бил гражданин на републиката, но .... И в затвора си гражданин на републиката, но примерно нямаш право на мобилен телефон.
        Всеки трети е шести

Коментар

Добре е че все още ивантерзиевци са малцинствата ......... Малцина са тези които могат да пишат и да вярват в толкова големи глупости ..... Сериозното отдавна е изчерпано ......... Остава да се забавлявам с това колко надалеко и надълбоко ще се гмурне в лайната . Презервативите му трябва да са осигурени от здравната каса...........
          По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.

Коментар

Първоначално публикуван от alexalex69 Преглед на мнение
            Добре е че все още ивантерзиевци са малцинствата ......... Малцина са тези които могат да пишат и да вярват в толкова големи глупости ..... Сериозното отдавна е изчерпано ......... ...
            По институцията казарма темата никогиш няма как да се изчерпи. Прекалено много отхапва от живота на всеки, дето е минал оттам.
            Кажи ся кое не е верно по фактологията дето цитирах, ама без оценки и емоции. Кажи едно нещо, де не е верно, ама едно поне!
            Чл. 57.
            (1) Основните права на гражданите са неотменими.
            Ей туй е най-яко от цитата на мнение 426. https://www.forum.offroad-bulgaria.c...82#post3354982 Ако трърдиш, че си гражданин на РБ докато си в зелено - изпадаш в колосален юридически парадокс.

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
              ....
              Един дежурен офицер на цяло поделение ... А какво ще кажеш за младшия команден състав - старшини-школници и младши сержанти, които като срочнослужещи са баш 24/7 сред войската? Те отговорност нямат ли? ....
              Ма ти сериозно ли ?!

Задачата на срочно служещия (бил той ефрейтор , мл. с-т или фазан ) беше да оцелее до Уволнението !
              Целият му армейски живот, още от прекрачване прага на Родната Казарма, беше подчинен на очакването на Уволнението . `бем ти и отговорност и Рамбо ! "Аз не съм влезнал по моя воля" и никой не ме е питАл дали искам 2 години казарма .
              Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                Ма ти сериозно ли ?!

Задачата на срочно служещия (бил той ефрейтор , мл. с-т или фазан ) беше да оцелее до Уволнението !
                Целият му армейски живот, още от прекрачване прага на Родната Казарма, беше подчинен на очакването на Уволнението . `бем ти и отговорност и Рамбо ! "Аз не съм влезнал по моя воля" и никой не ме е питАл дали искам 2 години казарма .
                Съвсем сериозно. Ако си стоял и си гледал отстрани, че даже може и да си се хилил на сеира, когато някой се е гаврил с новобранци - млъкваш и си налягаш парцалите, защото нямаш никакво основание да търсиш сметка от другиго! Защото си съучастник.
                Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                  Съвсем сериозно. Ако си стоял и си гледал отстрани, че даже може и да си се хилил на сеира, когато някой се е гаврил с новобранци - млъкваш и си налягаш парцалите, защото нямаш никакво основание да търсиш сметка от другиго! Защото си съучастник.
                  И кво като съм съучастник ? Ше получа "служебно несъответствие" ? . Ма аз не съм шапкар с 20 години служба ,та от това да ми зависи кариерата , а чакам да ми изтече военната повинност и да се махам .
                  Ше търсиш отговорност от срочно служещ ... смешки !
                  Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

И кво като съм съучастник ? Ше получа "служебно несъответствие" ? . Ма аз не съм шапкар с 20 години служба ,та от това да ми зависи кариерата , а чакам да ми изтече военната повинност и да се махам .
                    А баш. Е те за тва те наборната армия е пълна глупост, колкото и някои другари да не го схващат.
                    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Викаш някой осакатил някого и айде без отговорност щото срочно служещ, готино
                      Всеки трети е шести

Коментар

Казармата беше пълна тъпотия, а съм служил в бойно поделение.

ЗКТЧ-тата крадяха и с гъза си от нафтата и другото в ГСМ-а...

Новобранците докато ги обучиш поломят техниката, то затова и нямаше нищо здраво на 100% работещо - все нещо беше "сдало багажа" ...

Сегашната войска е добре, но се иска техническо оборудване и военна техника .

Не зная какви са им разчетите и за какви противници, но като ги гледам все се хвърлят на скъпи неща- кораби, самолети, а тактическата реактивна артилерия все е пренебрегвана, но в последните 20-на години тя стана решаваща за изхода и победата в бой с тежко бронирани машини и машини на пехотата и дори каквито и да е наземни машини...

За такава професионална войска обаче се изисква личен състав с определено ниво на интелект, иначе ракетна управляема артилерия или NLOS ракети става купчина желязо...

Войните на голите джелеза-пушкала насочвани от човешката ръка в целта отминаха- сега са времената на дроновете, компютрите, смарт оръжията които сами вземат решения или по-скоро на които са им заложени предварително решения ...

Коментар

И аз като Вени, ма за последно.
                          Мислех да го спестя, да не излезе, че се хваля и толкова обичам казармата. Казармата не се обича, просто си минаваш по реда и гледаш поне нещо да научиш...военно, за ако се наложи.
                          Та батарейния на Батарея за управление към щаба на бойния артилерийски полк в Разлог 72-ра г. го пратиха на курсове в академията. Лейтенанта командир на разузнавачите си счупи крака и излезе в продължителен болничен, старшината го командироваха временно някъде и останахме двамата фазани, аз на топографите и командира на радистите. Вика ме н-к щаба и вика "Николов поемай батареята" И се почна: прегледи, разводи, спално, наряди, баня, чаршафи, занятия, всеки ден носех в секретна секция писмено сведение за разхода на личния състав за деня което значеше, че във всеки един момент трябваше да знам 40 човека кой къде е и какво прави. В началото ми беше много криво, че "ме нахендриха", ние топографите по начало сме си скатки, логаритмичните таблици под мишка, теодолитите и топопривързвачите, и решаваме задачи, "привързваме". Младсержантите ми бяха много печени, делегирах им някои отговорности и работата заспа. Близо два месеца не се почувства, че в батареята няма кадрови военен. И това на 19 год. възраст. Опит безценен и за казармата и за после. И отговорност. Екипност му е майката
                          сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
                          dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Първоначално публикуван от komuso Преглед на мнение
                            За вечно недоволните,ще цитирам един много по-умен от мен човек,35-я Президент на САЩ
                            Ask not what your country can do for you; ask what you can do for your country.
                            Не виждам дума за “казарма” или “военна служба”

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan Terziev Преглед на мнение
                              Хаха, бравос! Чувал съм верно, че у бой първите дето падат са най-дивите офицери. От приятелски огън. Не го вярвам обаче.
                              Злите езици говорят, че първите свидни жертви са още преди първия бой. Паникьори, саботьори, мародери. Ако се сещаш накъде бия
                              Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Първоначално публикуван от Самодържец Преглед на мнение
                                Викаш някой осакатил някого и айде без отговорност щото срочно служещ, готино
                                Е, просто повече няма да е срочнослужещ. Ще го разжалват, уволнят, осъдят и вкарат в панделата...за да не му нарушават конституционните права. И между другото, кой не е срочнослужещ? Нали сегашните рамбовци подписват договор за определен срок?
                                Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                                Из "Златния телец"

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X