Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Казармата!

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Казармата!

А пазили ли сте арестанти изпратени да копат канализация ? От трима души двама решиха, че си тръгват за село! Поизправи ми се косата, докато се чудех как да процедирам околоуставно. Добре, че общото благоразумие надделя. Третия арестант успя да ги придума да не се донабутват у л@@@@та. Щото за такова нещо директно се заминаваше в дисципа. Мани другото ами аз трябваше да стрелям на месо ако не вденат от приказка.
    Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
    Из "Златния телец"

Коментар

Туй за дисципа само съм слушал легенди. Има ли някой тука, да го е виждал отдалеч поне?

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan Terziev Преглед на мнение
        Туй за дисципа само съм слушал легенди. Има ли някой тука, да го е виждал отдалеч поне?
        Да.

Коментар

Първоначално публикуван от ivo-police Преглед на мнение
          Да.
          Е раздуй де, то е ясно що питам. Хора като нас са у тоя дисцип, не очаквам да е нещо много по-различно от казармата.

Коментар

В голяма грешка си.Дисципът,или поделение 34 000/34 хиляди усмивки/Плевен си беше чист затвор,само че за военни.Колкото и да ти е била кофти казармата,в сравнение с дисципа е просто цветя и рози.Всичките "прелести" на нормалните затвори ги е имало и в дисципа+военната месомелачка.По думите на приятели бивши школници от ШЗО "Христо Ботев" Плевен,които са давали караул там-бил е разделен на три сектора-за офицери,за старшини и за войници.До колкото помня там лежаха с присъди до 2 г,при по-големи присъди ги разжалваха,уволняваха ги дисциплинарно и срока го лежаха в обикновенни затвори.

Коментар

И в София си имахме. На 6ти километър, малко след 4ти, зад щаба на първа армия.

Коментар

Преди Плевен беше в София, до Спортната школа "Чавдар". Идваха да работят при нас, старши им беше един лейтенат, имаше и старшина с войниците, всички дисципаджии. Помня един случай - по време на обедната почивка войници от дисципа бяха отмъкнали кашон с мандарини от склада "Киселото зеле", делеше ни една ограда, а камионите с плодове бяха паркирани без никаква охрана. Все пак беше 81 г. Домъкнаха кашона на обекта и започна едно плюскане. По едно време един от дисципаджиите занесе две мандарини на старшината, който се правеше, че нищо не вижда и го подкани "Лапни страши, да не ни обадиш после". Е лапна ги, то и той беше малко над нашите години.
                Пенчо ме е изпреварил!
                Трудно е да си мъж на днешно време! Доста се отказаха.
                "Никой не бива да се шегува с руския президент. Особено на тема война." Бойко Борисов, 30.11.2018 г.

Коментар

Първоначално публикуван от komuso Преглед на мнение
                  Та вдигаме ние Флага-на ПЛК-тата-тишина,нейде към 9 ч.се изули един сънен "матрас",огледа се,бръкне някъде,извади един кирлив Флаг от който можеш да свариш супа,закачи го на флагщока и пак се гмурна нейде в ПЛК-то.
                  То верно от задния им кубрик се влиза с гмуркане или падане, както дойде.Трапа е вертикален.
                  Инак при вас е голяма гюрултия за щяло и не щяло.Сега като дойдоха белгийките и те като вас развалят тишината.Еди кой си да се свърже се еди кой си.Еди кой си го търсили еди къде си.Алармаджии.
                  Е за флага съм виждал и обърнати наопаки от недогледали.

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
                    Хе-хе, а след толкова наряди, некой помни ли си нимера на автомата? Аз още помня номера на моя - ЗГ 1054. По съвет на старите пушки си го бях написал на вътрешната страна на кожената околожка на зимното кепе.
                    АЧ-608, беше произведен една година преди да се родя.
                    После запомних и първия Макаров КТ 2637, и той родно производство като автомата.
                    Трудно е да си мъж на днешно време! Доста се отказаха.
                    "Никой не бива да се шегува с руския президент. Особено на тема война." Бойко Борисов, 30.11.2018 г.

Коментар

Първоначално публикуван от komuso Преглед на мнение
                      В голяма грешка си.Дисципът,или поделение 34 000/34 хиляди усмивки/Плевен си беше чист затвор,само че за военни.Колкото и да ти е била кофти казармата,в сравнение с дисципа е просто цветя и рози.Всичките "прелести" на нормалните затвори ги е имало и в дисципа+военната месомелачка.По думите на приятели бивши школници от ШЗО "Христо Ботев" Плевен,които са давали караул там-бил е разделен на три сектора-за офицери,за старшини и за войници.До колкото помня там лежаха с присъди до 2 г,при по-големи присъди ги разжалваха,уволняваха ги дисциплинарно и срока го лежаха в обикновенни затвори.
                      Живеехме близо до "34 000 усмивки" (там имаше и "обикновено поделение" на СВ и ако не греша - още някакво). Като малки сме си изкарвали сред дисципаджиите, които облагородяваха града. Нямаше случай да изчезне дете, да бъде изядено или друго. Мотахме им се в краката и ръцете докато бачкаха - съвсем нормални войничета... Докато един ден една от майките не попита защо са им обръснати главите. Е, нямаше драма, пак продължихме да им пречим.
                      Не знам какво е било вътре в оградата де. Имах колега, дето изкара 6 месеца и после дойде да дослужва. Само каза, че "всичко има" и повече не го питахме. Свестно момче, беше се забъркал с кражба на оръжие...
                      Публикувайте отговор

Коментар

Първоначално публикуван от p-pleven Преглед на мнение
                        Живеехме близо до "34 000 усмивки" (там имаше и "обикновено поделение" на СВ и ако не греша - още някакво). Като малки сме си изкарвали сред дисципаджиите, които облагородяваха града. Нямаше случай да изчезне дете, да бъде изядено или друго. Мотахме им се в краката и ръцете докато бачкаха - съвсем нормални войничета... Докато един ден една от майките не попита защо са им обръснати главите. Е, нямаше драма, пак продължихме да им пречим.
                        Не знам какво е било вътре в оградата де. Имах колега, дето изкара 6 месеца и после дойде да дослужва. Само каза, че "всичко има" и повече не го питахме. Свестно момче, беше се забъркал с кражба на оръжие...
                        Първото на влизане в града е ГУСВ - щаба на дивизията, учебен батальон - под.62720. Учеха всякакви "елементи" на строителни умения - мазачи, арматуристи и т.н. След това беше "дисципа" и след него май беше някакъв "секретен" КЕЧ. Известно и като 2 район на НШЗО. Голяма част от двора на дисципа се виждаше от радиопоста на учебния корпус на 62720. Караула бяха школници и ги возеха с Праги. Това 88-90 г. Към булеварда бяха гаражи. В долния край си имаше и вишки на оградата. Сега там е затворническо общежитие и службата за пробации мисля. В мапса и викимапия може да се види какво е останало.
                        Последно редактирано от bilbo27; 10-08-18, 15:01.
                        Hyundai Tucson JM 2.0 CRDI 4WD

Коментар

Най-добрия ми приятел изкара една година на Емона(30км черен път до най-близкия асфалт)-наказателно поделение(на теория "свръзки") за отървали дисципа или дослужващи след дисципа.Командирите и те дисципаджии.Като си пийне разказва...разни работи.
                          Последно редактирано от ЕМО; 10-08-18, 15:30.
                          Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
                          Джон Кенеди

Коментар

Първоначално публикуван от p-pleven Преглед на мнение
                            ...Свестно момче, беше се забъркал с кражба на оръжие...
                            Ъъъ, не знам какво се е разбирало по ваше време за кражба на оръжие, но третия арестант за когото стана дума беше осъден на 6 месеца за 2 (два) патрона намерени в дюшека му. Един за калашников и един 8мм за манлихер.
                            Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                            Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
                              Ъъъ, не знам какво се е разбирало по ваше време за кражба на оръжие, но третия арестант за когото стана дума беше осъден на 6 месеца за 2 (два) патрона намерени в дюшека му. Един за калашников и един 8мм за манлихер.
                              Те бяха три момчета. Имаше публичен "процес" в едно военно училище... Някой може да се сети. Единия пич май го осъдиха на доста дълъг период, другите двама - в дисципа.
                              Бяха си "напазарували" както трябва и от където трябва.
                              Минало, дано да са живи и здрави и да са добре!
                              Публикувайте отговор

Коментар

Всъшност, ако трябва да бъда честен, това което ми хареса в службата ми е отношението. И между стари и млади войници и между офицери и войници. Че си е загуба на време, няма спор. Няма да споря колко ефективна би била една войска от наборничета, 18 годишни.... воюващи срещу професионални военни/облечени, нахранени и с по-добри танкове..например/. Така или иначе пред себе си до следващото кандидатстване в университета имах една година. Как щях да я изкарам- не зная. Не съм от хората които отричат дълг и задължения, но....
                                Всеки като новобранец е отнесъл една камара гаври, унижения и обиди, бил е тормозен по един или друг начин от старите войници. И от смотаните шапкари. Това вече не е нормално. Да беше затвор- разбирам. Ама нее е. Също не смятам че престоя в тази институция подобрява характера. Не. Имахме си наркомани, комарджийчета, млади мутрета- каквито влязоха, такива си и излязоха.
                                Аз като баща на момче бих го подкрепил ако иска да поеме да речем по пътя на кадрови военен. Но не и в наборна войска. Неграмотници да се гаврят с него.. мерси.
                                Няма да забравя, един от нашите изкара до 6 тия месец, после започнаха да го следят през лампите.... да го подслушват. И си диозкара службата в психиатрията на военна болница. Дойде само за уволнението. Е, ако на това викате армия и служба- няма смисъл.
                                За някакво доброволно обучение, в нормална среда вече съм за.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X