Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Казармата!

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Казармата!

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
    И в американската армия
    Там се преследва и приключва с дълги години затвор. Това сме го обсъждали на много места.
    У нас, в Матушка и сигурно и в други армиЙ на Великия Варшавски договОр, се насърчаваше и толерираше. Това е положението.
    В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Маймуни, казарма, пишки мариновани

https://www.manager.bg/tehniki-za-us...enie-ni-prechi
      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

За сравнение с чудовищните американски издевателства в Ирак, пуснати от sek.1 по-горе:

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
          ... У нас, в Матушка и сигурно и в други армиЙ на Великия Варшавски договОр, се насърчаваше и толерираше. Това е положението.
          Рече кой? Другарят с богатия опит от милиционерските войски? Аз пък ти казвам, че съм имал достатъчно близки контакти и поглед върху офицери от бойни поделения в 3-а армия, както и информация от първа ръка от човек, занимаващ се известно време с разследване на всякакви произшествия в армията (края на 70-те/началото на 80-те), и изобщо нямам такива впечатления.

П.П. Информация за размишление:

Според проучване по поръчка на обществения телевизионен канал ZDF 68 процента от германците са за задължителната служба. През 2011 г. тя беше отменена в Германия, след като правителството реши да се върви към професионална армия.

Над три четвърти или 77 процента от привържениците на консервативния Християндемократически съюз на канцлера Ангела Меркел - който миналата седмица предложи да бъде върната задължителната служба - подкрепят подобна мярка, се казва в проучването на социологическата агенция "Политбарометър". ...
          Последно редактирано от Чавдар (V93); 10-08-18, 23:26.
          Ние не сме неутрални!

Коментар

Хайде да се впиша и в тази тема.
            АК-47 струваше към 1985 г. точно 150 лв. Имахме ценоразписи в ОСО-то.
            През 1971 г. излезе министерска заповед № 30-30 /или нещо такова/ за борба с извращенията в БНА.
            И се спазваше.
            Много колеги недоволстват, че в армията времето е загубено и на нищо не ги научила за после.
            Ми армията подготвя войниците за война, а не за цивилизацията. Виж при трудови войски и КЕЧ-а е друго.
            сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
            dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

За сравнение с чудовищните американски издевателства в Ирак, пуснати от sek.1 по-горе:
              Това при нас нямаше как да се случи . Тия ербапи такъв бой щяха да изядат че ще го помнят цял живот .Беше някъде на шестия месец служба едно от първите занятия . Март 1989 година . Още беше кучешки студ . Вечерта съм си запалил дизеловия отоплител във ВАРЕМа и си пиех чай . Таман мислех да си лягам когато се отвори вратата и един от старите на който помня само фамилията Назлиев ме почва с думите кир новобранска ще ти е.. мамата излизай навън . На мене толкова ми трябваше както беше още на стълбата му набих един шут в гърдите тоя падна на земята и колко време съм го ритал и блъскал нямам спомени помня как 5 човека се опитват да ме удържат . На другия ден обясних на комбата ситуацията та тоя освен че лицето му не приличаше на нищо един месец се сдоби и с 10 дена арест и ме заобикаляше в поделението на поне 100 метра докато се уволни . В тоя живот на никой не съм се давал спазвайки железния принцип по добре да те знаят че си луд от колкото да те правят на луд . Израснал съм все на места дето това да се сбиеме с някой поне веднъж на вечер си беше нещо нормално
              Последно редактирано от sek.1; 11-08-18, 06:32.
              Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Това при нас нямаше как да се случи . Тия ербапи такъв бой щяха да изядат че ще го помнят цял живот .
                СмеЙш да допусТнеш, че мльадите братушки са страхливци?

Коментар

Първоначално публикуван от Чичо Преглед на мнение
                  Хайде да се впиша и в тази тема.
                  АК-47 струваше към 1985 г. точно 150 лв. Имахме ценоразписи в ОСО-то.
                  През 1971 г. излезе министерска заповед № 30-30 /или нещо такова/ за борба с извращенията в БНА.
                  И се спазваше.
                  При социализЪма имаше различни, административно определени цени. В "спецразпределителя" едно кюфте 5 ст., за раята в кебапчийницата - 55 ст. Така и в ОСО-то АК се е водил на една цена, в ГеВето - два пъти по евтино. Все едно, не се продаваха, така, че цената в лв. нямаше значение, само тази в СРОКОВЕ затвор / дисцип.

Коментар

Станьо, мен ме пращат в котелното да кажа огняря да засили парното. Бях на къде два месеца служба. Вътре двама стари, единия от Земен другия софиянец от люлин пафкат и пият бира. Заключиха вратата и ми взеха кепето и почнаха да си го подхвърлят. Викам си айде давам им 5 минути, нали казарма, казармени простотии, нормално. След 5 минути викам момчета айде цирка да приключва, давайте ми кепето и да се изнасям. Отворкото софиянец стана и би наби един шамар, но не беше пидготвен, че съм анализирал средата с влизането И моментално получи един фараж (не найджъл, ами плоска метална лопатка) в челото. После тия страшилища стари войници организириха цялата група, спомням си ги един от свищов много луд бил, един без зъби от златица, един мазник от дупница, един полуновобранец от ямбол. И се почнаха заплахи, ще ми хвърлят одеало докато спя и ще ме пребият със сопи. Обаче не прецениха момента, че тъкмо ме вкараха в графика за патрул. След две три вечери един приятел княжевец дежурен дневален, викам идвам, той вика ОК и си трае. Влезнах в спалното с автомата и два пълнителя и дръпнах два пъти затвора. После вече никой не се ебаваше с мене, а се оплаквали на разни шапкари, че аз така мога и да ги избия. Ама не им върза и настана мир и спокойствие в среда на лична неприязън.
                    Всеки трети е шести

Коментар

Пред винкелО всички са равни.

След като едва не набих Попето / стар войник решил,че излиза той отпуска вместо аз / старите решиха,че съм за пердах.Е не стана,коридора по който идва беше широк клко’ за двама да минат........ще те дебнем.......дебнеха ме до момента в който не завъртях Калаша в каросерията на ЗИЛа отивайки към наряд,после спряха да ме дебнат като ме направиха ефрейтор и почнах аз да ги дебна,беше си весело
                      TOYOTA SEQUOIA ‘11
                      W140 S420 '99

Коментар

Я-а, нощеска е имало племенен съвет! Снощи темета заключена, сега отключена! Интересно - аз и евентуално някои други се страхувам/е от безобидните (според Търтей и ко) по-южни съседи а от какво/кого се страхуват швабите дето са у средата на цивилизована Европа та искат наборна армия?

П.П. Сигурно ше се потретя, но по татово време яко се гонеха и наказваха извращенията с новобранците. За некои ще прозвучи отново като виц, но наистина се бръснеха портрети на Ботев, което поне в случая, на който бях свидетел, си стана почти политически въпрос, раздут естествено от ЗКПЧ-то. Мл. сержанта организирал "политическата гавра" по думите на ЗКПЧ-то, получи 15 дни арест като за първо (известно) провинение от такъв тип.
                        Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                        Из "Златния телец"

Коментар

СмеЙш да допусТнеш, че мльадите братушки са страхливци?
                          Явно е така . Поне при нас във ВВС командния състав по никакъв начин не толерираше такива практики . Спомням си че командира на поделението спретна на старите от първи батальон една седмица такава тактика че после не можеха да ходят поне още една . Толкова окопи покрай оградата изкопаха че на никой после не му идваше в главата да прави глупости . От край време всеизвестна истина е че най страшното в казармата е да те погнат по устав . За нещо такова командира можеше да отнесе някой НЕСЕСЕР и край с кариерата и евентуално пътя към София .
                          Последно редактирано от sek.1; 11-08-18, 08:08.
                          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Момчета, вържете кучетата, че ще събудят целото село. Тука се наредихте Джеки Чан до Брус Ли и тук таме по некой доктор Жюстис (на български - доктор Справедливост). И ние сме били по такива места.
                            Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                            Из "Златния телец"

Коментар

Какви места?

Аз примерно окопи не съм копал ма ти е достатъчно да те пратят ТИР с картофи да разтоварваш,6 човека новобранки,та да ти се види света тежък и прашен.

При нас проблема беше,че стария набор беше главно от Пловдив и околностите,а ние новобранците главно от София,ротата 100ина и малко,на 6ти месец ни дойде един новобранец с който съм израстнал,че и бащите ни бяха първи приятели.
                              По логиката на Пловдив трябваше да сме година новобранци,по нашата логика.......ела ме ‘фани на 4тия месец още та извращения нямаше ма и като им се опънеш 2 пъти и готово.

Говорим за ВВС поделение 93та,не за Елхово 87ма примерно
                              TOYOTA SEQUOIA ‘11
                              W140 S420 '99

Коментар

Абе не сте уцелили на "стари".При нас бяха невероятно сплотени(в последствие с напредване на службата и ние) и ако имаш лошия късмет да се издървиш на стар, за тебе се отваря ада. НО, никога не съм видял някой да бъде бит, напсуван или нещо подобно.Кеча беше организиран по друг начин-"Да се измете и измие спалното(двеста "квадрата").Десет пъти.За време.Не си успял?Няма проблем!Още десет пъти.Да се измете района.За време.Не си успял.Нищо-пак.Рекорда ми е шест часа метене без почивка. Не искаш да изпълниш заповедта? На ефрейтора? ОК-пускам рапорт.Натам процедурата я знаеш..."
                                ПП.На един новобранец, племенник на много известен българин му се наложи да си шие нова якичка на всеки 15мин(беше си повярвал, че вуйчо може всичко).В крайна сметка вуйчо го прехвърли в щаба.

Първоначално публикуван от windwarrior Преглед на мнение
                                ...Ама дисципа си е бил дисцип...
                                Абе и това е вярно, но ако чуеш част от историите, няма да си толкова убеден.

При нас даже и не се опитваха на глас да го споменат че ще те свалят от камиона щото нямаше после кой да качат на него ...
                                Ние имахме "сменници"(дубльори).
                                Последно редактирано от ЕМО; 11-08-18, 09:38. Причина: допълване
                                Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
                                Джон Кенеди

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X