Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Казармата!

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Казармата!

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
    ОбъркАл си темата... (и питиетата...)
    Едва ли!
    Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
    Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
      ...
      Защото:
      ...
      Ма верно ли? За всички ли?
      Щото аз ако ще браня каквото и да е, хора, перфектно подготвени да метат и да варосват бордюри не искам около мене. Колкото и да са добри с метлата и четката.
      И не, не са те виновни, че само това са научили. Нали това ви повтарят? Или четете каквото Ви харесва?
      Това, че някои сме се настреляли, накарали на какви да е механизирани извращения и т.н. не ни прави големите пичове дето знаем и можем. Или не?
      И кражби какво? Не е имало ли? Господина син са строеви офицер, (Сори, човек не си избира къде да се роди и расте) на каква храна отрасна? За един приятел питам.
      И не разбирам, като е било и е толко зор да си офицер, старшина или войник, преди и сега, що не се махнахте ? Работа колко искаш, никой не те ограничава...

Коментар

А кои са последните? Защото червеничкото намирисва на военно положение.
        Нали помниш ВВ?Във военно положение ли бяхме?Барикади имаше ли?Живях малко по това време,но не помня...
        П.П. Гонили са ме полицейска кола и УАЗ-ка с автоматчици.
        Сигурно много си "слушал"
        Нищо не мога,и нищо не знам...

Коментар

Първоначално публикуван от Димитър Колев Преглед на мнение
          И аз не говоря за граници,но нали интересите ни са леко отвъд границите-там западни покрайнини,северна Добруджа,южна Тракия...?
          Чии интереси са към тези територии?Че на маса всички са за България на три морета, но питай ги за чий, освен че ще кажат "Едно време сме били" смислен отговор няма да дадат.Обаче тия дето са на масата едва ли ще им се ходи да воюват.Инак говориш за война с три държави, двете в момента се водят съюзници.

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
            Нещо на сесесерето не му се е получило със Финландия. На два пъти. Та не е до бройка баш
            На сесесерето на втория път даже много добре им се е получило. Пробиват линията Манерхайм почти от ходим. Виж първия път....
            Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Айде пак питанка за интересите - чии интереси биха продиктували от 111 000 км2 да останат под български флаг 111 км2 ? Това щото нали... не е 80-та година и ...
              Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от Ц. Кръстев Преглед на мнение
                ...
                И кражби какво? Не е имало ли? Господина син са строеви офицер, (Сори, човек не си избира къде да се роди и расте) на каква храна отрасна? За един приятел питам.
                ..
                Кръстев, ти определено пресече всички видове граници на приличие като обяви за крадец един съвършено непознат за тебе човек? Общо взето, винаги съм избягвал при спорове да прибягвам до форумни инструменти, дори когато е имало всякакви основания. Обаче такава обида е твърде много за да се преглътне и нямам намерение да позволя на всякакви форумни отворковци да се гаврят с паметта на баща ми!

П.П. А, ако още някой пита на каква храна съм отраснал, да му кажа: На постничка. Редуваха се боб, картофи, зеле и после отначало. Щото за мръвки не винаги e имало пари, а и когато е имало, на някои место просто е нямало откъде да се купи.
                Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от ЕМО Преглед на мнение
                  Когато си в армията дори да си доброволец или наемен войник(която и да е армия по света) изпълняваш заповеди, а те доста често противоречат на това което ти се иска.
                  И какво от това!
                  Аз всеки ден, неизброимо колко пъти, правя разни работи, които не ми харесват особено.

Ъхъм, то оняденшната дата мина е така, между другото. А образно казано "още държи влага" на японците с последиците.
                  На японците тази дата изобщо не им държи влага днес, защото и към момента на събитията изобщо не ги е мокрило. Те са си били втасали доволно, а тези сто хиляди жертви измежду останалите три милиона са капка в морето.
                  Оняденшната дата, наистина държи влага и до днес и именно на тези, които тогава са се подмокрили! Това и е била целта, тя е и постигната. А за мокренето и държането влага до днес - извън намокрените разбира се - си апят задниците единствено припонаващите каузата им (мене обаче, хич не ме брига, защото съм българин!).

Първоначално публикуван от alexalex69 Преглед на мнение
                  Аз бях от двете страни на барикадата . Четири години военно училище и четиринадесет години служба като кадрови военнослужащ.
                  Това не са две страни, това си е все едната.

ПП
                  Между другото, кои години си бил в Транспортни войски? И в Горна Оряховица ли си служил тогава?

Първоначално публикуван от Маркони Преглед на мнение
                  Все си мисля, че Германия и Япония са това, което са сега не заради щатските (да се чете съюзнически) бомби, а въпреки тях.
                  И не ми обяснявайте план "Маршал" и т.н.
                  Това са работливи, отговорни и честни хора.
                  Затова са там, където са.
                  Ми не е точно заради бомбите, ама определено има връзка с това, че са американски. Япония, така и си я нямахме като Източна и Западна, та да е нагледно, но в Германия много добре беше илюстрирана разликата между американски и "други" бомби - щот все германци нали, все едните германци (то за петдесет години се появиха основания за съмнения - верно ли пък са се едни...). "Работливи, отговорни и честни хора".

Тъй, тъй! Това викат и тия в Кипър. Колко добре са ги защитили всички световни сили взети на куп.
                  Колкото са ги спасили, толкова (и кои пък точно от всичките разни и световни) - не че всичко там днес е по мед и масло. Но все-пак, днес там имаме суверенна държава - Кипър, а не някой си измежду хилядите гръцки острови - Кипър.
                  Не ли!

Айде пак питанка за интересите - чии интереси биха продиктували от 111 000 км2 да останат под български флаг 111 км2 ? Това щото нали... не е 80-та година и ...
                  Кому ли не (интересите)! То всъщност, много по-лесен би бил отговорът на реципрочен въпрос: "Чии интереси биха продиктували да не останат?" (Щот отговорът би се събрал в мислим обем - не за друго.).
                  Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan Terziev Преглед на мнение
                    Нивгаш не сме имали армия, дето да спре тая на Турция. 2 г. 3 м. пребиваване у въшкарник не променя нещата.
                    Шапките нарязаха доста техника на всичко отгоре, някога поне сме имали шанс малко от малко да ги забавим на границата.
                    Също така съм се дивил и чудил на пропагандата дето руснака щял да ни докара тука ядрени бойни глави да ги качим на наще ракети... че все едно не може да си ги изстреля от Русия! Какви ли не легенди съм слушал - нива с картофи, отдолу бетон, и булдозери в пълна бойна готовност, дето да открият плаца като се наложи...
                    Много пъти сме го дъвкали . На ниво 1989 година да ни нападне който и да било не беше тривиална задача . Специално в техника бяхме поне равностойни а в много отношения превъзхождахме турската армия . Имахме над 1500 танка Т 55 и Т 72 . Турците пак около тази бройка само че М 48 и М 60 . Нашите ВВС бяха най модерните на балканския полуостров и с над 300 бойни самолета нямаше да е лесно на никой да ни нападне . Добре изградена интегрирана система за противовъздушна отбрана . Ракетни войски с оперативно тактически ракети с малък и среден обсег . Тежка буксируема и самоходна артилерия и РСЗО БМ 21 Град .
                    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от windwarrior Преглед на мнение
                      На сесесерето на втория път даже много добре им се е получило. Пробиват линията Манерхайм почти от ходим. Виж първия път....
                      Фсср не се случи.
                      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                        ... Турците пак около тази бройка само че М 48 и М 60 . ...
                        Не. На турците бройката беше доста по-голяма - над 3000, но основните им танкове през 80-те бяха М47 и М48, като много голяма част от тях бяха остарелите версии с 90-мм оръдие. Към края на 80-те работеха по модернизация на М48 (105-мм оръдие) и получиха малка бройка (под 100) Лео-1. М-60 са започнали да получават след 1991 ("каскадиране" от Щатите след подписване на договора за конвенционалните сили в Европа).

Естествено, всичките тези танкове не бяха срещу нас, защото Турция има и други граници, в т.ч. и със СССР (тогава), но срещу нас беше тяхната 1 армия, която беше от най-модерно въоръжените и боеспособни. Между другото, преди време бях пускал във форума сегашната им дислокация и танковите им съединения са си пак там, където бяха по време на Студената война. За разлика от нашите, които изчезнаха.
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                          ...но срещу нас беше тяхната 1 армия, която беше от най-модерно въоръжените и боеспособни. Между другото, преди време бях пускал във форума сегашната им дислокация и танковите им съединения са си пак там, където бяха по време на Студената война. За разлика от нашите, които изчезнаха.
                          Накратко - изключая прибалтийските републики, които пък си имат техните кошмари, едва ли има по-заголено дупе от нашто след разпадането на бившия съветски блок/Варшавски договор.
                          Из "Златния телец"

Коментар

Още по накратко, с Турция повече време сме съюзници отколкото не.
                            Дори в реални бойни действия.
                            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от Stoian Ivanov Преглед на мнение
                              ...Инак говориш за война с три държави, двете в момента се водят съюзници.
                              Айде нема нужда. Аз ще съм предоволен ако в най-далечното обозримо бъдеще не ми се наложи да гледам турски полумесец побит до Альошката.
                              Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                                Още по накратко, с Турция повече време сме съюзници отколкото не.
                                Дори в реални бойни действия.
                                Ъхъм, само дето, както е казал старият мъдрец - Всичко тече и всичко се променя.
                                Из "Златния телец"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X