Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Паметка на мобилизирания или какво всъщност ще ни трябва при война/ мобилизация....

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Паметка на мобилизирания или какво всъщност ще ни трябва при война/ мобилизация..

Първоначално публикуван от andreiS40 Преглед на мнение
    ...Сърбите са малко по-добре от нас, като състояние на сухопътните войски в момента...
    Извън настоящата тема, това би бил интересен преглед на състоянието, а и интересно сравнение със ситуацията у нас. Мисля някъде имаше тема за състоянието на сръбската армия, ако някой има поглед в/у нещата нека сподели.
    Всеки трети е шести

Коментар

• От: Паметка на мобилизирания или какво всъщност ще ни трябва при война/ мобилизация..

На мен пък ми е по- интересно да прочета от жив участник (без значение от коя страна е бил) случвалото се лично с него по време на тн възродителен процес. Също и състоянието на гръцката, сръбската и нашата армия преди 20-30г и сега.
      А тези простотии се правят от името на всички ни.
      Даника
      Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
        Тук всички сме спокойни.
        Успокой се и ти, щото за много от думите ти трябва да се досещам.
        Принципно, регионални конфликти, от рода "държава срещу държава" не се предвиждат.
        По ентусиазъм... директно те зачислявам в моя взвод.
        С голямо удоволствие, ще служа в твоя взвод, защото повечето от пишещите тук, останвяте непреодолимото впечатление за здраво стъпили на земята мъже, които знаят, какмо могат...
        Повечето офроудър-и имат и реален опит в ситуации на оцеляване..

Сега, вече сериозно...
        Мед Дог е много прав, че в случай на ситуация, като в Украйна, няма да ни оставя новите ни съюзни;ци да ,,ипаднем мърцитна" дето се вика...Не че много им трябваме, но територията ни и васалното подконтролно правителство и подчиненото нему българско население са важни за НАТО, дотоклкова, доколкото тук отново да не се настани една друга източна свръхсила...Никой в Брюксел и във Вашингтон не си и прави илюзии, касателно проруските настроения в огромна част от населението....
        никой обаче, в горецитираните столици / осебено във Вашингтон /, няма да допусне нов сценарий ала септември 1944г.
        за да не бъда многословен, кратка справка, само едно име:
        ,,Бондстийл"....
        Така, че Лудото Куче го каза за ,,ленд лийз-а"...Няма да ни оставят без нищо..
        В първите дни и месе;ци, обаче най-дефицитни ще бъдат лекарства, медикаменти, продукти за лична хигиена и пречистване на вода / нали си представяте, какво значи ситуация на бойни действия в град /...
        Ще липсва и огнестрелно оръжие..../ в смисъл не вярвам да достига за всички /..
        https://www.youtube.com/watch?v=f4KS0m24Lts

Коментар

Първоначално публикуван от andreiS40 Преглед на мнение
          ...Никой... ...не си и прави илюзии, касателно проруските настроения в огромна част от населението...
          Tова си е проблем, съществен и непренебрежим, но не пък чак и радикален. Сходна е била ситуацията и преди точно сто години и два дни! Съюзниците ни са си имали едно на ум, пък враговете са разчитали на безнаказаност и овчедушна инерция, без съответна реакция. Да, ама както всички знаем - е станало каквото е станало.
          Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
            Сходна е била ситуацията и преди точно сто години и два дни!
            Сходна? Мисля, че има съществена разлика за какво ще бъде мобилизацията. В единия случай - недовършеният списък на Mad Dog е от полза, в другия случай даже липсата на оръжие за всички (както се писа по-горе) няма да бъде проблем. Водка и... едно мазило, споменато от Кольо, това ще бъде личната мобилизационна готовност.
            България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Визирам ситуацията, конкретно със споменатите настроения. Оръжие - доколкото става дума за персонално стрелково - ще има за всички, та и да остане.
              Ма-ани я тая с вазелина, достатъчно (и повече) внимание му се отдели.

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                Тоя преподавател какво - "скатал" е целият последен цикъл от "Възродителния процес", или случващото се е било толкова тайно, че са го крили и от тези, които подготвят за собствените си нужди.
                Апропо, във всички събития от въпросната следваща година нататък, няма нито една жертва. За разлика от времето на тези, дето преподавателят "не е видял".
                Да бе прав си,пиша си да се правя на интересен.Нормално да не е видял нищо от събитията през 1985г.Все пак е бил преподавател и не е работил на терен.То и какво ли толкова имаше през 1985г,големия филм с екскурзията почна за мен на 21.05.1989г в Джебел.Не знам от къде черпиш информация кога и колко жертви е имало,знам какво съм видял.То и след една година ни изкараха най-големите престъпници но това е друга тема.

Коментар

Искам да попитам ,ако Турция ,реши че южна България е нейна,кого ще предпочетат да подкрепят нашите нови съюзници.Щото споредмен мохабета на Кучето изглежда,така-тате ще ми купи колело ...но друг път.

Коментар

Ами вземи прочети договорите по които е страна България и Турция и ще разбереш.

Има значително по-вероятен сценарий: БНР и ВНР обявяват независимост и провеждат референдуми, българското правителство иска помощ по чл. 5 и патриотарите се разпищяват че башибозукът ни напада.

Коментар

Когото и сега в нейните отношения с други.
                      А тези простотии се правят от името на всички ни.
                      Даника
                      Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
                        Да бе прав си,пиша си да се правя на интересен.Нормално да не е видял нищо от събитията през 1985г.Все пак е бил преподавател и не е работил на терен.То и какво ли толкова имаше през 1985г,големия филм с екскурзията почна за мен на 21.05.1989г в Джебел.Не знам от къде черпиш информация кога и колко жертви е имало,знам какво съм видял.То и след една година ни изкараха най-големите престъпници но това е друга тема.
                        Пояснението, че не бил видял, защото е бил преподавател е съществено, но с писането за интересен, наистина единствено може да си интересен. "Голямата екскурзия", не беше демонстрация, нито нещо подобно. В този смисъл, филмът беше се състоял вече. А какво имаш предвид, че си видял - да не би жертви при демонстрациите след '90-та (летално жертви, не бити).

Коментар

Не съм видял нищо не си ме разбрал.

Коментар

Като гледам колко е сериозно положението с мобилизацията, ще взема да си пренаредя скатката на нощното шкафче. Пък по отношение на останалото оборудване, ще действам при нужда както са ме обучавали - "Който каквото му трябва, да си го вземе от другата рота". Така, че господа, продължавайте да трупате запаси ;-)
                            Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

Първоначално публикуван от paunoff Преглед на мнение
                              Пък по отношение на останалото оборудване, ще действам при нужда както са ме обучавали - "Който каквото му трябва, да си го вземе от другата рота"...
                              Това е добро попадение за съседната, успоредно развила се тема: http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=211786

Коментар

Който /ще/ прави мобилизация знае какво се прави и какво трябва. Не вярвам да са чак толкова изкукали и ние във форума да сме най-умните. За допълнителни екстри - всеки според вижданията си.
                                сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
                                dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X