От: Паметка на мобилизирания или какво всъщност ще ни трябва при война/ мобилизация..
Да ня дава Господ да видим кой прав и кой крив.
Всеки е свободен да си подобрява статуса за оцеляване както желае и съобразно възможностите си.
Но, във всяка ситуация трябва да има някакъв ред, а такъв може да осигури само държавата. Колкото и да е лош.
Иначе срещу кой ще оцеляваш? Срещу комшията, мутрите, мигрантите, наркомани, пияндета и т.н.
Много сложно става и с непредсказуем изход.
Да ня дава Господ да видим кой прав и кой крив.
Всеки е свободен да си подобрява статуса за оцеляване както желае и съобразно възможностите си.
Но, във всяка ситуация трябва да има някакъв ред, а такъв може да осигури само държавата. Колкото и да е лош.
Иначе срещу кой ще оцеляваш? Срещу комшията, мутрите, мигрантите, наркомани, пияндета и т.н.
Много сложно става и с непредсказуем изход.
. Може и да са най-счупените /щото нали никой вече не се натиска на старо и съответно не ги правим/ ама пък ако получим оповестяване, ще ги закараме до портала на N-ското поделение, опсс - военно формирование. Сега съм подал и заявление за отсрочване на техника-запас и служители от запаса, че и там има някакво раздвижване и ще видим догодина дали ще ни огрее нещо. И закона даже четох - държавата ще осигури униформата и отличителните знаци, ама за фанели, гащи и партенки нищо не пише, тъй че стягайте багажа. Сигурен съм - ако ще и с два бергена да цъфне някой на портала, няма да го върнат, само да има кой да носи. Началствата ще си имат толкоз много грижи, че това дали някой е с розови чорапи или цикламени слипове няма да се гледа. Мършляците пък, дето обичат да пипат чуждо, съвсем в оперативен порядък ще се научат как да се държат в колектив, убеден съм. За джипки, пикапи и прочие всъдеходи не съм питал, ама и за това съм сигурен - ако някой довтаса с нещо такова - добре дошло ще бъде.
Коментар