Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Паметка на мобилизирания или какво всъщност ще ни трябва при война/ мобилизация....

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Паметка на мобилизирания или какво всъщност ще ни трябва при война/ мобилизация..

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
    и 4 пълнителя ако са останали пълнители.
    Има.
    Ся не са от ония при вас феймъс, фейвърит и фйешън, знаеш ги - рашан ред. Има от тенекиените, па и вафлите са евтинджос, та сигурно поне това ще раздадат.
    Ма далеч не на всички от мобилизираните ще дават оръжие. На едни молив, на други черпак.
    Всеки трети е шести

Коментар

• От: Паметка на мобилизирания или какво всъщност ще ни трябва при война/ мобилизация..

Първоначално публикуван от icos Преглед на мнение
      П.С. Абе както си говорим кой какво евентуално може да си помъкне от вкъщи, каква е вероятността държавата в лицето на някой шапкар да каже "много убаво, ама фърляйте си сега всичките екстри ей в тоя куп при другите, надявайте въшкарниците + цинтарките и нарамвайте мешката, както се полага на редовия мобилизиран" ?
      При положение, че армията е каквато е държавата, тоест окъсала, не мисля че ще има такива идиоти.Поне не в голям процент.

Коментар

Първоначално публикуван от Самодържец Преглед на мнение
        Има.
        Ся не са от ония при вас феймъс, фейвърит и фйешън, знаеш ги - рашан ред. Има от тенекиените, па и вафлите са евтинджос, та сигурно поне това ще раздадат.
        Ма далеч не на всички от мобилизираните ще дават оръжие. На едни молив, на други черпак.

Тенекиен Български вафла Е пълнителя който тук се води върха на сладолвда за Калашник,Тапко,Палмс,Китаец,Маади......и за стрелбището не ги ползваме.
        Е ако сметна,че на пушка имам ПОНЕ по 10 броя пълнители и за 2 от тях за по 50 кинта бройката с далаверата и съвсем ше отплесна темата,за Сига БЯХА по 120,сега са по 250 бройката ма по е е болт та имам само 3,но и болт няма да нарамя та за снайперска става,ако ми изпаднат и цев ще взема и болт и части за нея ма няма или не намирам още.
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

...е не знам прапра къде с кои .....е бил,не съм се интересувал...
          To стана студио "Х". Искаш да кажеш, че дядо ти е бил снайперист, но не в българската армия ли!
          Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
            To стана студио "Х". Искаш да кажеш, че дядо ти е бил снайперист, но не в българската армия ли!
            Тая изтория със снайпериста и аз съм я чъвал като малък. Ама хич не помня подробностти. Става дума пра-пра дядо ми /брато- дядо Асен, пра дядо Георги, та неговия баща.../. Ще питам баба си какво помни за гибелта my /пра баба ми вече не е жива, няма как да я питам/.

Рода е голям /само пра баба ми са били 11 деца.../ имали са земи по днешно румънско и турско. Трябвало е някой да седне и да ги запише всичките тия неща, сега вече ще е зор с историята.
            https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

От студиото може и от сръбската да е бил,както казах не съм се интересувал,дядото на дядо ми по бащина ма и няма значение по кое.

Брат то ако се разровим може и снимки да изровим ма кой да рови,това ще го спретна като закарам синовете да видят на прапрапрадядо къщата.
              TOYOTA SEQUOIA ‘11
              W140 S420 '99

Коментар

Понеже съм за малко и от телефона. Евтина каска (британска МК 6- 6А) се намира за около 100-150 лв. Немският "Флак вест" е около 150-200. Вече хубав плейт кериър с хубави плочи вече е цифра.
                Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
                No man left's behind !!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
                  Понеже съм за малко и от телефона. Евтина каска (британска МК 6- 6А) се намира за около 100-150 лв. Немският "Флак вест" е около 150-200. Вече хубав плейт кериър с хубави плочи вече е цифра.

Аааа тия си ги нямаме,и аз сьм с телефона ма на,мьча се за общото благо.Не бягай ми кажи за Нощното прицелване пьк аз няма да казвам,че е незаконно в Калифорния активното.

Кериьр без плочи читав тук е между 100 и 600 кинта примерно,плочите и те някьде там,но са много и различни и като сертификат и като цена.Аз не гледам и керамични,че на 5-6 годинки и вьн пьк са едни пари не си е работа.

Марка и модел на добра каска кажи и те оставям да си пиеш бирата
                  TOYOTA SEQUOIA ‘11
                  W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от rumbata Преглед на мнение
                    За "градско" даже бих препоръчал перископ, ама и той тежи, но пък можеш да киризиш без някой да ти гледа канчето през кръстчето на оптиката.
                    Перископ за в морето или за окоп,че не знам сграда от разпространените която трудно се дупчи с 7.62Х51 или Драгуновския Х54.

Аз имам ОлимпусЧЕ модела Роамьр 8Х25 който се сьбира в джоб на риза,нося си го в раницата и на тьмно,че и на клатещо дьржи и вижда.Е не е Лейка за 500 кинта ма като за 50 доста добре гледа.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:V501011VU000-410-base.jpg
Прегледи:1
Размер:32.2 КБ
ID:5722934

Лилаво,да ми гила на педикюра.
                    Имам и Бушнел Легенд монокьл който вижда доста по-добре и на оптики с десятка увеличение можеш да подсказваш па и ако знаеш размера на целеното може и да вкарваш идеи на стрелящия кьде бие.За носене тежи и е голям пьк и 4-5 пьти на парите на малкия,за тренировки става,за войничка бих преместил Олимпусчето от работната раница в бойната.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:191142.png?width=450&height=450&ext=.png
Прегледи:1
Размер:167.8 КБ
ID:5722935

Перископа за специалци,аз сьм проста нинджа
                    TOYOTA SEQUOIA ‘11
                    W140 S420 '99

Коментар

От всичко прочетено тук разбрах, че при мобилизация на човек ще му е нужно поне едно туристическо ремарке с екипировка...

Коментар

До тук се дават за пример и коментират изделия предимно направени и ползвани извън нашата татковина.
                        Какво може да се ползва от нашите вещеви складове и какво от сергиите по родните битаци.
                        Въроса ми е породен от факта, че макар и не толкова материално напреднал, това не ми пречи да имам желание да съм "винаги готов".
                        Публикувайте отговор

Коментар

Първоначално публикуван от p-pleven Преглед на мнение
                          До тук се дават за пример и коментират изделия предимно направени и ползвани извън нашата татковина.
                          Какво може да се ползва от нашите вещеви складове и какво от сергиите по родните битаци.
                          Въроса ми е породен от факта, че макар и не толкова материално напреднал, това не ми пречи да имам желание да съм "винаги готов".
                          А, това е хубав въпрос, присъединявам се и аз към питането.
                          Всеки трети е шести

Коментар

Е га думАхме за държавния резерв и имоти, па и общински и армейски немА мнения, какво ли ще се Яви тук? Тия не са ли в едни генералско медийно разследвани дирекции? Или и те са частни, не съвсем де, като по Лом и Петолъчката? Те, и президент може да излъчат според част от опозицията
                            Темата за недоправения пищолджия в МОЛа май вече ще е по-градивна
                            А тези простотии се правят от името на всички ни.
                            Даника
                            Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от p-pleven Преглед на мнение
                              А по складовете какво има?И като гледам тук се изброява какво би било нужно при една мобилизация съседски тип пък и там като при нас няма много неща та им се наложи да купуват и вкарват от вън.

Някои неща в аптечката не знам с какво може да се заменят,единия бандаж аз си го поръчах по интернет и дойде от Израел и щом може от тук ще ложе от там.Повечето от другите са списък просто,наколенки са си наколенки,е едните може да са мислени и правени като за бой уж ма са си наколенки баси.
                              TOYOTA SEQUOIA ‘11
                              W140 S420 '99

Коментар

А по складовете какво има?И като гледам тук се изброява какво би било нужно при една мобилизация съседски тип пък и там като при нас няма много неща та им се наложи да купуват и вкарват от вън.

Някои неща в аптечката не знам с какво може да се заменят,единия бандаж аз си го поръчах по интернет и дойде от Израел и щом може от тук ще ложе от там.Повечето от другите са списък просто,наколенки са си наколенки,е едните може да са мислени и правени като за бой уж ма са си наколенки баси.
                                Теоретичната част на нещата е представена повече от цветно и изчерпателно, за което благодарско на автора.
                                Въпроса по друг начин звучи: кое с какво може да се замени и до колко върши работа в сравнение с даденото за пример?

Да речем: мешка от БНА или камо/десерт сървайвър тридневна патрул раница? Наколенки за мотор или друг вид наколенки...
                                Публикувайте отговор

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X