Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ирак, последни новини...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Ирак, последни новини...

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
    ...

Що се отнася до Иншалла, то има нормални момчета, мусулмани, които взривявали последната граната със себе си и врагове. Това сигурно ще ти се види страно, но има и подобни случки. Не говоря за тн шахиди, да уточня!
    Не ми се вижда никак странно. Екстремиста си е екстремист, извинението (вяра, религия, наука, любим отбор и прочее) идва после. А хората са си хора, независимо в коя посока се кланят. Самовзривяването в бой не е прерогатив на екстремистите мисля. Когато трябва - трябва. Хвала им че са могли.
    Последно редактирано от Goblin; 30-07-14, 18:41.
    Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Аха, разбирам, щом човек готов да се бори за нещо като Родина или Вяра докрай, значи той е екстремист. Благодаря за обяснение!

Коментар

Аха, разбирам, щом човек готов да се бори за нещо като Родина или Вяра докрай, значи той е екстремист. Благодаря за обяснение!
        Напротив, нищо не разбра. Мисля че трябва пак да ме прочетеш, ако не стане - пак, ако пак не стане - пак.

Твърдя че екстремиста е първо екстремист, а извинението за екстремизма си (каквато там кауза си намери) намира после.
        Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Ахааа, ти си допълнил пост, така по-става.

Коментар

1:00 нататък. Пича с РПГ-то стреля, гранатата не потегля, той геройски се оттегля, вади изстрела от пусковата и го подава на оператора

Аз ли нещо не схващам ситуацията ?

И още един въпрос имам - маневрата "изскачам из зад ъгъла, изстрелвам един пълнител сватбарската от бедро, ако не ме уцелят - скривам се зад ъгъла" - някакъв хитър спецназовски ход ли е или особеност на местната менталност тип Инш'аллах (Мечка страх, мен - не страх) ? Прави ми впечатление, че по тия ширини масово я прилагат - Ливан, Сирия, Египет, Ирак.

Извинявам се предварително, ако въпросите ми са глупави.
            Последно редактирано от windwarrior; 30-07-14, 22:57. Причина: съкращения
            Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Това са иракските командоси! Опасни са... за себе си само!!!

Коментар

Това са иракските командоси! Опасни са... за себе си само!!!
                Питам съвсем сериозно, аз съм прост цивилен, о.з. ефрейтор от ПВО, та пехотния бой ми е тъмна Индия.

Какъв точно е тактическият замисъл в стрелбата тип Панчо Виля, подавят вражески огневи точки ли ? В същото време неква тачанка (и то с тежкокалибрена картечница) кротко си седи на огневата линия. Е, към края малко и постреля, за респект. Ама ония ако ония зад кадър имаха дори и едно допотопно РПГ - тачанката е фира отвсякъде. И това ми прави впечатление на мен - цивилния простак, представям си ако разбор на видеото го направи кадрови военен.

Ако това наистина е иракски спецназ, а не някаква провинциална териториална банда на местния дерибей, то американските данъкоплатци имат много въпроси да задават.
                Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Първоначално публикуван от windwarrior Преглед на мнение
                  1:00 нататък. Пича с РПГ-то стреля, гранатата не потегля, той геройски се оттегля, вади изстрела от пусковата и го подава на оператора

Аз ли нещо не схващам ситуацията ?

И още един въпрос имам - маневрата "изскачам из зад ъгъла, изстрелвам един пълнител сватбарската от бедро, ако не ме уцелят - скривам се зад ъгъла" - някакъв хитър спецназовски ход ли е или особеност на местната менталност тип Инш'аллах (Мечка страх, мен - не страх) ? Прави ми впечатление, че по тия ширини масово я прилагат - Ливан, Сирия, Египет, Ирак.

Извинявам се предварително, ако въпросите ми са глупави.
                  Батееееееееее, тия как не се утрепаха един-друг...не е ясно.

Музиката е много подходяща...дава ритъм един вид.

Коментар

Първоначално публикуван от windwarrior Преглед на мнение
                    Питам съвсем сериозно, аз съм прост цивилен, о.з. ефрейтор от ПВО, та пехотния бой ми е тъмна Индия.

Какъв точно е тактическият замисъл в стрелбата тип Панчо Виля, подавят вражески огневи точки ли ? В същото време неква тачанка (и то с тежкокалибрена картечница) кротко си седи на огневата линия. Е, към края малко и постреля, за респект. Ама ония ако ония зад кадър имаха дори и едно допотопно РПГ - тачанката е фира отвсякъде. И това ми прави впечатление на мен - цивилния простак, представям си ако разбор на видеото го направи кадрови военен.

Ако това наистина е иракски спецназ, а не някаква провинциална териториална банда на местния дерибей, то американските данъкоплатци имат много въпроси да задават.
                    Всичко е така. Обаче от вражеската страна нещата стоят по друг начин, и аз се чудя от този факт.

Коментар

Такова стреляне не е ли характерно за всички, които са "лоши" (Африка, Азия..), и не е ли фактор за безсмъртие на враговете им?
                      Публикувайте отговор

Коментар

За лоши не знам ма за тьпи сьс сигурност - това да се показваш на едно и сьщо място няколко пьти и да стоиш неподвижен все едно си на селско стрелбище.........още се чудя как не ги оцьфка някой.
                        TOYOTA SEQUOIA ‘11
                        W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                          .........още се чудя как не ги оцьфка някой.
                          Те заради това така и действат.
                          Всеки трети е шести

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                            За лоши не знам ма за тьпи сьс сигурност - това да се показваш на едно и сьщо място няколко пьти и да стоиш неподвижен все едно си на селско стрелбище.........още се чудя как не ги оцьфка някой.
                            Вариант е от другата страна да изпълняват същия 'танц'.

Коментар

В аэропорт Багдада 28 июля прибыл самолет Ан-124-100 «Руслан» авиакомпании «Волга-Днепр», на борту которого в Ирак доставлена партия тяжелых огнеметных систем ТОС-1А «Солнцепек».

Россия поставит в Ирак по два-три дивизиона реактивных систем залпового огня «Град», такое же количество 152-мм гаубиц «Мста-Б» и минометы 2Б11 и 2Б14. Закуплена также партия гранатометов и противотанковых ракет
                              Хубаво се въоръжават, ама то трябва да има и някой да може да ги използва по предназначение тези системи, а не да си плюе на петите като стане леко напечено ...
                              Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                                Хубаво се въоръжават, ама то трябва да има и някой да може да ги използва по предназначение тези системи, а не да си плюе на петите като стане леко напечено ...
                                Те ще се бият ли или ще дезинфекцират с него?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X