Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Схватките в Украйна откъм техническата им част

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Схватките в Украйна откъм техническата им част

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
    ...командването на УВС поне до сега демонстрира въпиюща некомпетентност.
    Добре, де, опълченците не са ли пак украинци? Учили се в същата тази украинска армия? Как те са компетентни, а УВС не? Наистина не ми е ясно.

Коментар

Първоначално публикуван от Kozzzec Преглед на мнение
      Добре, де, опълченците не са ли пак украинци? Учили се в същата тази украинска армия? Как те са компетентни, а УВС не? Наистина не ми е ясно.
      Приеми че са се учили в руската, тренирали са в Афганистан, Чечня....
      Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
      Селска фурна аспух нема. Пак същият.
      В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

И за да си приключим с темата за ПЗРК, ето информацията относно Договор за съвместен контрол от страната на Русия и САЩ над ПЗРК - http://www.ntv.ru/novosti/58407/

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
          И за да си приключим с темата за ПЗРК.....
          Казах ти "скандал трети тип" - който и да го е започнал, и двете страни гледат да не се разчуе.
          Отнасят(ме) го простосмъртните които сме били на дадено място в дадено време..........
          0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Аха, сега го разбирам.

Коментар

Приеми че са се учили в руската, тренирали са в Афганистан, Чечня....
              Чечня отпада, но школовката на Съветската Армия, и ВСИЧКИТЕ бойни конфликти от 70-те и 80-те години на миналия век са остават.

Коментар

Чистка в Мариупол и това е батальон за самоотбрана, не е армията -много снимки, репортера е момиче

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_9526.jpg
Прегледи:1
Размер:233.4 КБ
ID:5593967

Коментар

Първоначално публикуван от p-pleven Преглед на мнение

A pro-Russian fighter shows a Ukrainian paratroopers emblem as the other one carries parts of weapons form the site of remnants of a downed Ukrainian army aircraft Il-76 at the airport near Luhansk, Ukraine, Saturday, June 14, 2014. Pro-Russian separatists shot down the military transport plane Saturday in the countryâs restive east, killing all 49 service personnel on board, Ukrainian officials said. (AP Photo/Evgeniy Maloletka)

Като гледам тази лъскава емблема се чудя какво да си мисля. Тези парашутисти на парад ли са тръгнали...Много високомерно за да е истина (поне според това което са ме учили мен) Ако е истина това, то наистина няма никакви зелени, специални и там както ги наричат из медиите.
                  Сибирски иначе е прав, че тази глупост трябва да спре!
                  RAV 4
                  F650GS

Коментар

Четете Малтус !
                    подаръци за мъже от FACOM
                    промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Те агитките са вече две и за да няма въргал ще го играя полицая по средата. Гоблин, пропускаш нещо много съществено, а то е че Русия както и щатите е воювала доста и в скоро време. Не са отдолу балетистите нито дори набивали кубинки и варосвали бордюри, а хора реално воювали и изградили солидни навици. Само за пример амуджите в Афган колко време им отне да почнат да "боцкат" с иглите по не съвсем лесни цели? Та това че ти не можеш да гръмнеш летящ слон не значи че например аз няма да му дам леко предварение и да го направя дармадан. Може и да не е най-удачният пример но да приемем че все пак оръжието с което съм служил не е било РК 1 К. Мътна е там но командването на УВС поне до сега демонстрира въпиюща некомпетентност.
                      Хънтъре, много си прав. Русия и САЩ скоро са воювали. УКРАЙНА СКОРО НЕ Е ВОЮВАЛА

Ония долу си е видно че са изградили солидни навици. Нали това разправям. Само не виждам като довчерашни украински граждани - къде са ги изградили ? Зер - какво беше - Украйна скоро не е...

А ако е имало някакво съглашение преди време украински граждани да участват в руски въоръжени конфликти - пак излиза въпроса защо частта украински граждани добили въпросния опит сега се бият само от едната страна ?

За отчетността на ПЗРК-та и прочее - най-искрено не знам, не разбирам, не съм информиран. Но и с нескрито удоволствие ше ползвам един аргумент който често ми е бил изкарван в миналото като абсолютно съкрушителен:

Когато САЩ, Европа, НАТО или някой друг дежурен заподозрян бъде обвинен в нещо - неудържимо и безпрекословно се доказва именно ТЕ са го направили просто защото го МОГАТ (и разбира се - понеже са лоши по подразбиране).

Е, съжалявам, но не мога да обидя Русия поставяйки я на по-ниско ниво от другите. Щом другите могат да са лоши по подразбиране, ще се наложи да гласувам доверието си че и Русия може. Да не са нещо гърчави та да не могат. Лошотията е прерогатив на силните държави пазещи си интереса. Русия е силна държава пазеща си интереса. Ерго, не безотчетни ПЗРК - безотчетни луноходи ще докара ако се налага. Защото хем го може, хем и е ред.

Та така. Като ще се ползват универсални мъдрости - поне да са универсални. Че иначе малко избирателно става.
                      Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
                        Четете Малтус !
                        То това е ясно

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
                        Чистка в Мариупол и това е батальон за самоотбрана, не е армията -много снимки, репортера е момиче

[ATTACH=CONFIG]719556[/ATTACH]
                        Въй бля'пиздец какой болшой ......театро!
                        0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                          ..Та така. Като ще се ползват универсални мъдрости - поне да са универсални. Че иначе малко избирателно става.
                          Няма универсални мъдрости, просто си следя с интерес какво се случва там и наистина нещо не ми се връзват действията на УВС, по-скоро някаква анархия, никаква координация. Това дали украинци са воювали в руската/съветска армия дори и не подлежи на дебат, съвсем пък трето е кои от знаещите и можещите на коя страна воюват. Само погледни супер-дупер отряда от от горната снимка и ще ти стане ясно за какви спецове иде реч. Другото за силните и защитата на интереси не го отричам но влизаме в друга тема и точно политика тук не искам и няма да има.
                          Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.

Коментар

Ми зле ми се виждат завалиите. А за воювалите дето не подлежи на дебат не те разбрах. В смисъл - наистина не съм чувал гражданите на Украйна през годините след 1991ва да са се обучавали в руските войни. Въпросът ми беше - защо едните са толкова зле, а другите - толкова добре ?

- Защото украинската армия по принцип си е била гола вода последните години (преди събитията) ?

- Защото украинската армия до събитията миналата година е била "русифицирана" изкуствено от проруски правителства (ама тогава оная хубавата с плитката като беше на власт къде е бляла ), след събитията каймака и е минал на руска страна и украинското правителство в момента играе с Б отбор ?

- Защото "силните" части на украинската армия по естествен път / причини са били в проруските области, и после каймака... (разбирай - горната точка, но по естествен а не по изкуствен път) ?

И тъй нататък. Така или иначе - дори някой от горните варианти да беше верния отговор, пак отговаря само на половината въпрос.
                            Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Въпросът ми беше - защо едните са толкова зле, а другите - толкова добре ?
                              Чисто по публикуваните в тази тема снимки:

- защото от едната страна са хора дето мислят акнето за глобален проблем, WWII за DOOM II и гражданската война за Half Life ?
                              - защото другите имат внуци и по някоя год. казарма по съвецко време?

Кога се става равин?

И да, прав си, според мен това е по-малко от половината отговор...
                              Последно редактирано от deyan_h; 18-06-14, 00:15.
                              - Зверь, самый лютый, жалости не чужд.
                              - Я, леди, чужд. Так, значит, я не зверь.

Коментар

Ми зле ми се виждат завалиите. А за воювалите дето не подлежи на дебат не те разбрах. В смисъл - наистина не съм чувал гражданите на Украйна през годините след 1991ва да са се обучавали в руските войни. Въпросът ми беше - защо едните са толкова зле, а другите - толкова добре ?

- Защото украинската армия по принцип си е била гола вода последните години (преди събитията) ?

- Защото украинската армия до събитията миналата година е била "русифицирана" изкуствено от проруски правителства (ама тогава оная хубавата с плитката като беше на власт къде е бляла ), след събитията каймака и е минал на руска страна и украинското правителство в момента играе с Б отбор ?

- Защото "силните" части на украинската армия по естествен път / причини са били в проруските области, и после каймака... (разбирай - горната точка, но по естествен а не по изкуствен път) ?

И тъй нататък. Така или иначе - дори някой от горните варианти да беше верния отговор, пак отговаря само на половината въпрос.
                                Ами по-старото поколение от преди да се разделят си отбиваше военната служба в съветската армия, беше си една държава, та за това и не подлежи на дебат. Ако мога да ти отговоря на въпроса защо едните зле а другите добре ще отпаднат бая въпросителни ама не мога. А зощо украинската армия така?- ами според мен армия която не воюва става те такава, никаква. Щото в годините след разпада на СССР анархията налази Украйна както нас например и това не ЕЖК а лично съм го видял. Висш армейски офицер живя доста време в хотела и въртеше едни пари, сделки и далавери които определено не му влизаха в служебните обязаности и нямаше много вид на "русифициран" но за низшият състав и идея си нямам.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 13 потребители онлайн. 0 потребители и 13 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X