Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Руско бойно леко стрелково оръжие и западните му аналози - плюсове и минуси.

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Руско бойно леко стрелково оръжие и западните му аналози - плюсове и минуси.

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
    Източника на инфото е сайта на немската държавна телевизия ARD, което не е за подценяване и в никакъв случай не бих могъл да нарека "няква си статия от някъде си". Това е може би една от малкото все още сравнително независими и обективни медии, заедно с др. програма ZDF. Държавни са и си имат достатъчен бюджет от 7,5 млрд. евро годишно.

.....Бля бля бля - политикономика - Бля бля бля - политикономика .......

Теxнически:
    Лош опит в Афганистан
    Доклади за проблеми с Г-36 има вече от дълго време. При това става дума преди всичко за недостатъчна точност, в следствие на дълготрайна стрелба с пушката. Също и високите температури, които например са стандартни за Афган., винаги са посочвани като възможна причина за недостатъчната прецизност. Бундесвера според един неин по ранен доклад отнася проблема към некачествени муниции и все още покровителства Г-36 на своята интернет страница. Но това е едноцначно опровергано, променливото поведение на точноста е свързано определено с недостатък на оръжието. Това са показали обширни изследвания на независим експерт.

Сметната палата: мунициите не са единствената причина

Немската сметна палата не изключва тази оценка според Sueddeutsche Zeitung . Възгледа, че проблемите „се дължат изключително и само заради мунициите на един производител“, не се поттвърждават „чрез всички проведени научни изследвания и тази еднозначност не е поттвърдена чрез актуалните резултати от стрелбите са отречени от експерти на самото военно министерство“, цитира вестника от доклада. Проверяващите призовават в скоро време министерството да преразгледат договорите и споразуменията си с оръжейните и муниционните фирми и да предявят иск за отстраняване на недостатъците или да предявят обратни искове към тях.

....Бля бля бля - политикономика - Бля бля бля - политикономика.......
    Пак от същия сайт, но др. статия от 22.06:

Проблеми при голяма горещина
    С Г-36 има отново и отново проблеми, особено в Афган. Войници се оплакват от точноста на оръжието, произведено от H&K. Оръжието губи точноста си, веднага след като загрee.
    Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

• От: Руско бойно леко стрелково оръжие и западните му аналози - плюсове и минуси.

По опита ми с личния АК съм забелязал, че някъде след 20-я изстрел, със загряването на цевта се получава най-голямо разсейване на групата.Обаче никога не съм пробвал и не съм чел къде е "тавана" на това явление.Едва ли е възможно спадането на прецизността да върви в геометрична прогресия спрямо загряването на цевта, до безкрайност.При реални условия би трябвало да има някаква точка в която спадането на прецизността спира и нататък остава относително константно.
      Всеки трети е шести

Коментар

50-60см/100м е изключително голямо отклонение! Такова отклонение дават бракуваните цеви.
        Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

От преди съм чувал, че с Калаша след като загрee, почва да "плюе" куршумите. Може би това е крайния ефект. Aз лично до такова ниво не съм стигал.

Коментар

Първоначално публикуван от Dagobar Преглед на мнение
            От преди съм чувал, че с Калаша след като загрee, почва да "плюе" куршумите. Може би това е крайния ефект. Aз лично до такова ниво не съм стигал.
            На редове на автоматична.
            Всеки трети е шести

Коментар

АК-74 съветско производство не плюва след автоматичната стрелба и след 8 пълнителя. Повече не можахме да го насилваме поради твърде горяща цевна накладка и липсва на асбестова ръкавица. Проверено на практика, подкрепено със служебно мъмрене от нач. АРВ и последващо премахване на това наказание!

Коментар

И аз съм чувал за "плюенето" на АК, но не съм го виждал през едната година в НШЗО. На огнева се стреляше много. Към края бяхме захитряли и си разменяхме автоматите за да чистим 4 или 5 човека един автомат, а не всеки по един. Ами по две изпълнение на изпитното упражнение (35 патрона) са си едно 8 - 12 пълнителя минали през автомата за един ден. Ами не забелязах да стреля по-неточно в края на деня. То ако отклоненията започват от 20 изстрел, няма да може човек да си изпълни упражнението за отличен. пък не бяха нови автомати. Моя беше произведен 1962 година.

А за ПК - там си го пробвахме директно. Една лента от 100 патрона "на екс" и след това 35 патронното упражнение. Нямаше проблеми да се изпълни за отличен. Особено с моята картечница след заводски ремонт.

Коментар

Първоначално публикуван от Alexr Преглед на мнение
                  . То ако отклоненията започват от 20 изстрел, няма да може човек да си изпълни упражнението за отличен. пък не бяха нови автомати. Моя беше произведен 1962 година.

.
                  Ами ние правихме нещо като тест, нещо подобно на това - - горе-долу повторихме това, и резултатите бяха практически същите.Със същото оръжие.
                  Не мога да дам мнение, дали при такива резултати преди да е изстрелян дори цял пълнител, ще може да се изпълни упражнението за което говориш.Не съм специалист, вие по-опитните ще кажете.Също не сме се сетили да опитаме с нарастване броя на изстрелите дали ще започне да разсейва повече, или това е тавана и ще остане константно.За мен, за моите цели, с подобно представяне АК-то ми е добро.
                  Последно редактирано от Самодържец; 04-07-14, 18:22.
                  Всеки трети е шести

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Василев Преглед на мнение
                    50-60см/100м е изключително голямо отклонение! Такова отклонение дават бракуваните цеви.
                    Или тези в които няма никакви нарези Това излиза извън размерите на мишена № 4.
                    Практически въпросното оръжие не може да "завърти" куршума в цевта.
                    сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
                    dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Ако източниците на тая информация относно Г-36 не бяха сериозни и реномирани немски медии, никога нямаше да го повярвам.

Коментар

Сибирски кво направихте с Зиг 553р , нали щяхте а го приемате в некви структури ? Поне така твърдеше един съфорумец

Коментар

Питай него, аз доколкото знам, такова нещо нямало.

Коментар

Първоначално публикуван от Самодържец Преглед на мнение
                            Ами ние правихме нещо като тест, нещо подобно на това - горе-долу повторихме това, и резултатите бяха практически същите.Със същото оръжие.
                            Не мога да дам мнение, дали при такива резултати преди да е изстрелян дори цял пълнител, ще може да се изпълни упражнението за което говориш.Не съм специалист, вие по-опитните ще кажете.Също не сме се сетили да опитаме с нарастване броя на изстрелите дали ще започне да разсейва повече, или това е тавана и ще остане константно.За мен, за моите цели, с подобно представяне АК-то ми е добро.
                            Разсейка от 7-8 сантиметра, при положение, че мишените са поне 35х50 сантиметра си е достатъчно точно за кашишките цели. Не сме следили къде е уцелена мишената. Всяко попадение се броеше.

Коментар

Разсейка от 7-8 сантиметра, при положение, че мишените са поне 35х50 сантиметра си е достатъчно точно за кашишките цели. Не сме следили къде е уцелена мишената. Всяко попадение се броеше.
                              В реалния свят вече не е така. Някога, в е било така през ВСВ. Все още в някои държави и в някои подразделения за съжаление е така и се гледа дали мишената е паднала, а не къде е попадението. Лично според мен, с АК на 100м група по-голяма от 10см е недопустима. Това разбира се постига с много тренировки.
                              If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Съгласен ако става дума за стрелбба от статическото положение при нормални условия, демек на полигона. А сега представи си уморен, гладен, мокър, жаден, уплашен до смърт, треперящ от адреналина в кръвта му войник, стрелящ в движение. Какви групи ще прави той, и ще ги прави ли изобщо?

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X