Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Руско бойно леко стрелково оръжие и западните му аналози - плюсове и минуси.

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Руско бойно леко стрелково оръжие и западните му аналози - плюсове и минуси.

Мад Дог, с това ще обзаведеш малка домашна армия на африкански диктатор...
    Последно редактирано от derhunter; 03-04-13, 17:16.
    Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

• От: Руско бойно леко стрелково оръжие и западните му аналози - плюсове и минуси.

Първоначално публикуван от piton Преглед на мнение
      Много съм съгласен с мнението на колегата! Защо не се въоръжи съответния контингент, а се въоръжава с ново леко стрелково оръжие цялата ВП?! Да не забравяме, че финсовите ресурси на българското МО са ограничени- иначе би било най-добре да смени на всички макаров със ЗИГ, но парите не стигат и то не само в МО! Но отговори си има- комисионни, пък и трябва да се раздава наградно оръжие на политици, пенсионери и т.н.- макаров ли да им дадат или да вземат пистолети от контингенти? Виж, от ВП- що не- и без това за какво им е? Има предполагам няколко звена във ВП, които биха могли да го ползват и да зависят от пистолет при акции. Ами останалите- не ли е по-добре да са по-добре материално осигурени (заплати, компютри, сгради, полицейска техника) и да са добре обучени за полицейска работа и по тези направления да се харчи, вместо да се купят 1500 пистолета ЗИГ?
      Колега , пълното Ви непознаване на системата (и в МВР и в МО) ме хвърля в тъча.
      1. ВП е част от МО, но не е част от БА. Опитайте се да го проумеете - и си проверете, какво означава второстепенен разпределител на средства. За МО парите за 1000 модерни пистолета са такава капка в морето (под 1 милион лева), че .... Проверете си бюджета на ведомството. За контингетите също са закупени ама май не сме прочели по- нагоре.
      2. Тотално объркване по темата що са то пари за заплати и що е то средства за придобиване на дълготрайни материални активи. Едното и другото са отделни пера и се защитават като такива при бюджета на ведомството. Като кажеш " ми няма да вземем пистолети" - просто няма да вземеш пистолети- парите за заплати ще си останат същите.
      3. Наградните оръжия изобщо се закупуват от съвсем друг фонд и НЕ могат да бъдат за сметка на щатното оръжие на въоръжение.
      4. Бъркате ВП с нормалната полиция - и сградите са им ремонтирани, и компютри си имат.
      5. Обучението на личния състав зависи до голяма степен от фактора, че у нас той е претоварен с дежурства- реално време за тренировка просто не остава. Това също съм го видял нагледно. На курс с маркиращи боеприпаси за три дена не успяха да направят така, че да дойдат едни и същи хора- все има нещо"спешно и важно".
      Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
      No man left's behind !!!!

Коментар

Първоначално публикуван от NovemberCharlie Преглед на мнение
        Мад Дог, с това ще обзаведеш малка домашна армия на африкански диктатор...
        Това е за личната охрана- за армията имаме Калашници в количество.

Коментар

Стига с тези комисионни, като толкова Ви се коментират пуснете тема от рода "Агенциите кражби и продажби" в силовите министерства. Аз също се отклоних от темата много пъти, за което се извинявам. Дайте да коментираме разликата в КПОС Г1 и Г2. При Г2 как стои въпроса със зареждането? При Г1 ясно.
          If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
            Колега , пълното Ви непознаване на системата (и в МВР и в МО) ме хвърля в тъча.
            1. ВП е част от МО, но не е част от БА. Опитайте се да го проумеете - и си проверете, какво означава второстепенен разпределител на средства. За МО парите за 1000 модерни пистолета са такава капка в морето (под 1 милион лева), че .... Проверете си бюджета на ведомството. За контингетите също са закупени ама май не сме прочели по- нагоре.
            2. Тотално объркване по темата що са то пари за заплати и що е то средства за придобиване на дълготрайни материални активи. Едното и другото са отделни пера и се защитават като такива при бюджета на ведомството. Като кажеш " ми няма да вземем пистолети" - просто няма да вземеш пистолети- парите за заплати ще си останат същите.
            3. Наградните оръжия изобщо се закупуват от съвсем друг фонд и НЕ могат да бъдат за сметка на щатното оръжие на въоръжение.
            4. Бъркате ВП с нормалната полиция - и сградите са им ремонтирани, и компютри си имат.
            5. Обучението на личния състав зависи до голяма степен от фактора, че у нас той е претоварен с дежурства- реално време за тренировка просто не остава. Това също съм го видял нагледно. На курс с маркиращи боеприпаси за три дена не успяха да направят така, че да дойдат едни и същи хора- все има нещо"спешно и важно".
            Колега Mad Dog, не е нужно да си голям експерт и познавач на МВР и МО системите, за да се види какво е материалното обезпечаване като цяло. Има и достатъчно хора във форума, които са част от тези системи и могат да кажат. Не съм съгласен с Вашите мнения по-горе, защото: 1. Дали ВП е част от БА, или е второстепенен разпоредител с бюджетни средства, няма никакво значение. Всяко едно правителство, министър и т.н. може да пренасочи едни пари за заплати или обучение от МО или БА към закупуване на пистолети, поточни линии или други глезотийки в съвсем други или свързано ведомство, агенция, служба и т.н. Единственото трудно е да се намерят допълнителни пари. Бюджетът е сметка- разход за едно, означава липса на пари за друго! 2. За контингентите- не става въпрос за закупуване само на пистолети, а и за много други неща- прочел съм темата. 3. Наградни оръжия могат да си раздадат, както и откъдето искат! Малко е труден контрола от кой фонд какво е закупувано и къде е пратено след това. Щатното въоръжение- може да се закупи като такова и никога да не се раздаде или да се прати в друга служба, за други цели- знам за доста такива случаи- пише се, че не е необходимо, мотивира се, взема се решение и оръжието отива с друго предназначение! 4. Това, че ВП имали сгради и компютри- да не би да означава, че трябва да им купят и скъпи пистолети, а други структури на МО или БА нямат нужда от пари, или самата ВП няма други нужди-май така го разбирате! 5. Организацията на обучението си е задължение на определени хора на ръководни длъжности, които имат и представа за текущите задължения на служителите. 6. Накрая, независимо дали бюджетът на МО е 60 или 100 милиарда, 1 млн. си е 1 млн.- нещо не съм с впечатление, че на мисиите в чужбина се вземат заплати сравнени с тези на войници от други мисии, или че в армията и полицията се чудят какъв пищов да си поръчат по каталог, както е примерно в някои американски полицейски управления.

Коментар

Малко за разведряване на обстановката, че много сериозна стана темата

Коментар

Много сватбарската стреят, ама зависи каква им е целта. Гледам, че по някой мишени стрелят по един пълнител, от което реално смисъл няма.

Много ми харесва това

Коментар

Първоначално публикуван от Dimitar Nenchev Преглед на мнение
                  Много сватбарската стреят, ама зависи каква им е целта.
                  Забавляват се просто.
                  Иначе автора на тоя клип има много представяния на различни оръжия.

Коментар

На мен това ми хареса, макар и качеството на клипа да не е много добро http://www.clip4e.com/play_byrza_str...et_makarov.htm

Коментар

Е това вече основно зависи от стрелеца. При повече практика могат да се постигнат доста добри резултати. Знам един фен на макаров, който им сложи по-дълги цеви 9х18, полигонални с дулен компенсатор, и си направи 16 зарядни пълнители и леко пипна ПМ-а. Доста се подобри, но си остава ПМ.

Коментар

Първоначално публикуван от Dimitar Nenchev Преглед на мнение
                        Е това вече основно зависи от стрелеца. При повече практика могат да се постигнат доста добри резултати. Знам един фен на макаров, който им сложи по-дълги цеви 9х18, полигонални с дулен компенсатор, и си направи 16 зарядни пълнители и леко пипна ПМ-а. Доста се подобри, но си остава ПМ.
                        Да не гоеорим за Никита от Велико Търново.

Коментар

Е точно за него говоря -Мистър Макаров, запознах се с него 2009 Гребача и Фердо като водиха един курс на иракчаните във НВУ. Разгледах макаровите на Никита, поговорихме, доста доволен останах от разговора и видяното.

Коментар

Най-големият парашутист сред танкистите, и най-добрия механик водач на танк сред парашутистите. Терца с два белота. Сега мина на Гранд Пауър.

Коментар

Видях го, точно след като го взе. Цевта му се заключваше чрез леко завъртане. Нещо не му харесваше фабричния вид и бе казал, че ще го тунингова основно, а аз като му знам тунингите ще е минал през шлайфове и незнам какво още. Гранд-а що си мисля, че е 10х22? Или нещо съм се заблудил?

Коментар

Днес замерих времената за смяна на пълнител на следните оръжия:
                                1. АК -47
                                2.АК-74
                                3.Хеклер и Кох Г 36 А 1
                                4. Хеклер и Кох Г 36 КВ3
                                5. Хеклер и Кох 416
                                6. Зиг 553.
                                7. Зиг 553- 2.
                                8. Галил САР

Теста се проведе по следният начин:
                                Оръжието е в положение насочено напред за стрелба - пълнителите се намират в багажна система тип "чест риг" - в случая Центурион на Уориър:

По мои лични наблюдения това е една от относително "бързите" багажни системи. Оръжията които позволяват са на затворна задръжка, които не- в предно положение на затвора.
                                По сигнал от таймер (нарочно настроен на максимална чувствителност), се сменя пълнителя, спуска се или се зарежда затвора, оръжието се насочва в положение за стрелба и се спуска.
                                Отчита се времето на изщракването на УСМ.
                                Средно време от 3 опита, както следва:
                                1.АК -47- време 4-6 сек
                                2.АК-74- време-4-6 сек.
                                3.Хеклер и Кох Г 36 А 1- време 3-3.5 сек.
                                4. Хеклер и Кох Г 36 КВ3- време 2-3 сек- спрямо базовата версия се печели от удължения лост на ключалката на пълнителя и различната затворна задръжка- ей тук съм показал още преди години как работят:

5. Хеклер и Кох 416- 1.5-2 сек (имаше проблеми с отчитането защото на два пъти практически спуснах и веднага щракнах със спусъка).
                                6. Зиг 553. 2-3 сек.
                                7. Зиг 553- 2. 1.5-2 сек (напълно аналогично на ХК 416).
                                8. Галил САР -3-5 сек (разликата във времето с АК идва от по удобното поставяне на пълнителя и по-удобния да зареждане с лява ръка затвор).

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X