Ако може някой от грамотните на тема щурмови самолети да направи кратко сравнение между А10 и СУ25. Ще съм много благодарен, отдавна искам да знам кой-кого. Имам впредвид технически характеристики и въоръжение.
Гоблине, те май в момента А10 са в резерв вече и не воюват активно.
Благодарско, това е американски анализ. С факти, но наколнени малко. ...
Колко да са наклонени?!? Факт е, че А-10 може да носи близо 2 пъти повече боен товар (7,2 тона срещу 4), а оръдието му определено е по-сериозно от това на на Су-то. Иначе и двата са си солидни машини с добри възможности за това, за което са предназначени.
Само дето амитата все по-упорито спрягат А-10 за пенсия. Май дойде ли Ф-35, А-10 ще му видят сметката. Говорим до към 2015-2016. Вече съкратиха 2-3 крила. Парите за модернизация на оставащите също са на трупчета. А някой да ми твърди че Ф-35 може пълноценно да замести А-10, ще му се смея 2 часа, та дори и да е генерал с 5 звездички на раменете.
Само дето амитата все по-упорито спрягат А-10 за пенсия. Май дойде ли Ф-35, А-10 ще му видят сметката. Говорим до към 2015-2016. Вече съкратиха 2-3 крила. Парите за модернизация на оставащите също са на трупчета. А някой да ми твърди че Ф-35 може пълноценно да замести А-10, ще му се смея 2 часа, та дори и да е генерал с 5 звездички на раменете.
Не е сигурно дали ще ги пенсионират, особено след Ирак.Има си нужда от тях и аз залагам, че ще има компромисно решение - редуцирана бройка, а останалите в летателна годност и с проведена модернизация.
На мен ми стана интересен тавана и изкачването до него.
Су-то се изкачва точно два пъти по-бързо от А-10ката, но тавана му ми се вижда нереално нисък. А-10ката се изкачва почти два пъти по-бавно от Су-то, но пък на почти двойно по-голяма височина.
Коментар