А това е напълно действащ прототип . Построени са два . Тегло около 200 тона с електрозадвижване. Panzerkampfwagen VIII Maus Единствения оцелял се намира в танковия музей в Кубинка .Историята казва че концепцията и дизайна били лично на фюрера а техническото изпълнение на Фердинанд Порше .
Тези ромбове са отличителен знак на военни училища и военни академии в България и СССР (за другите соц. страни не знам). Дават се при дипломиране на курсантите. Понеже не знам Добри Джуров да е завършил военно училище, то единият ромб е на академия "Фрунзе", а другият предполагам е на нашата "Г. С. Раковски". Носят се на куртка (сако), но не и на яке (риза).
А, сетих се. Преди години видях подобен ромб, даден и от граждански ВУЗ в СССР, беше нещо инженерно но съм забравил.
Последно редактирано от SMITH 357; 09-06-14, 09:44.
Причина: ,
Трудно е да си мъж на днешно време! Доста се отказаха.
"Никой не бива да се шегува с руския президент. Особено на тема война." Бойко Борисов, 30.11.2018 г.
Като стана дума за отличителните кичини, та да попитам и аз- що за обозначения са пък тея от негово ляво? Виждал съм ги на доста военни и то не само наши. Един правоъгален чаршаф с малки шарени квадратчета? Приличат на морски знаменцжа и винаги са много шарени.
Това са символи на разни ордени, медали и пр. награди (като правило, цветовите съчетания на лентичките им). Умалена форма един вид - за да не носят няколко кила джилезий по себеси.
Коментар