Този романтичен период на самолетостроенето винаги ме е привличал (P.S.). Искали са се много големи топки да се качиш в нещо от дърво и плат и да воюваш...
Не често а въобще без парашут . Тогава се е смятало че ако пилотите имат парашут няма да се бият докрай а ще напускат самолета при най малката опасност . И самите пилоти са смятали парашута за нещо недостойно предпочитали са да загинат във въздуха . Което въобще не е било трудно като основния враг е самолета на който летиш .
Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Аз пък продължавам с този любимец, много ми се ще да си го имаме у нас -
Като Патриот /Моля да не се бърка с патриотар/ не мога да не съм съгласен!
Трудно е да си мъж на днешно време! Доста се отказаха.
"Никой не бива да се шегува с руския президент. Особено на тема война." Бойко Борисов, 30.11.2018 г.
Тоя тъмносивия, най-отпред на снимката, пред ТУ-тата - какъв е ? Преди около 2-3 седмици наблюдавах един доста сходен на него как захожда за кацане на летище София.
Вариант за НАТО-вски военен (ако съдя по формата на фюзелажа - транспортен) самолет изглеждащ приблизително като другаря на снимката ? Две двойки реактивни двигатели в основата на крилата, въздухозаборниците изглеждаха приблизително като на този, това е което си спомням. Но двигателите бяха интегрирани в крилото, не на пилони под него.
Предполагаемо е свален от въоръжение 2011, но съм склонен да се закълна, че видях нещо много сходно. Няма как да объркам формата и разположението на двигателите. Или да си има някой цивилен брат-близнак ?
Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.
Коментар