Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Оръжията през обектива...

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Оръжията през обектива...

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
    Blohm & Voss Bv 141B.

Май марката си е падала по асиметричния дизайн. Поръчката е била за разузнавателен самолет с максимално добра видимост. Това, плюс желанието да освободят пилота от някои недостатъци на класическата кабина зад двигателя е обосновало този дизайн. До колкото можах да прочета - освен при някои специфични скорости самолета е бил доста добре балансиран.
    Ъъъ-балансиран...значи дясното крило, което е с кабината трябва да е по-дълго(с по-голяма площ)-познах ли? Може ли да се изрови поглед отгоре?
    Относно обзора-отляво е затруднен от тялото...абе не ми аресва и това си е
    Последно редактирано от mbenz; 24-07-14, 21:18. Причина: допълнение
    много автомати-слаби резултати!

Коментар

Може.

Коментар

Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение
        В-52 е. Не вярвам да си го виждал да каца на летище София.И не мисля, че някога е кацал.
        Вариант за НАТО-вски военен (ако съдя по формата на фюзелажа - транспортен) самолет изглеждащ приблизително като другаря на снимката ? Две двойки реактивни двигатели в основата на крилата, въздухозаборниците изглеждаха приблизително като на този, това е което си спомням. Но двигателите бяха интегрирани в крилото, не на пилони под него.
        Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Дайте да си поговорим за КРАСИВИТЕ самолети. За мен лично ето този един от мойте фаворити.

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
            Може.

Благодаря!
            Малко по-длъжко е, както предполагах-заради ширината на кабината най-малко, инак чистата му площ вероятно е равна на другото полукрило.Също теглото на кабината неутрализира реактивният момент от въртенето на витлото при определени обороти...интересна и нестандартна разработка все пак.
            много автомати-слаби резултати!

Коментар

Дайте да си поговорим за КРАСИВИТЕ самолети...
              THERE CAN BE ONLY ONE !!!

Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Като сме ги почнали витломоторните от втората световна моя фаворит е Р 51 Мустанг . След него е Супермарин Спитфаер И фаворита по по бойна ефективност палубния изтребител F 4 U 1 Корсар . Статистиката му е впечатляваща в тихия океан срещу японския А 5 М 6 Зеро 11 към 1 .
                Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Мен пък ме кефи Ю-87 в изпълнение Густав:

Бахти якия птеродактил. Мерак ми е да са повозя на него, особено в пике.
                  Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Това при пикиране стига до такова претоварване че автопилота го вади защото в много от случаи пилотите припадат. Като сме почнали и немските Месершмит Ме 109 . И почти съвършенния Фокевулф 190 И един много красив и добър самолет сражавал се в небето на България Девоатин Д 520
                    Последно редактирано от sek.1; 25-07-14, 05:58.
                    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Щуката е една от иконите на ВСВ, постигал е висока ефективност.

Специално за Уиндуориъра -

Всеки трети е шести

Коментар

Мен ме кефи ето този
                        байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                        Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                        Суперспам - спама на суперите

Коментар

В едната тема се заговори за Тунгуска, та се сетих - ето ви малко Тунгуска, БМП, стрелби и оффроуд...кеф...

Всеки трети е шести

Коментар

Ето ги заедно...Красота!

Коментар

Дайте да си поговорим за КРАСИВИТЕ самолети. За мен лично ето този един от мойте фаворити.

Де Хавиланд Москито е не само красив, но и в много отношения уникален самолет. Изработен изцяло от дърво, Москито е бил по-бърз от изтребителите на своето време до появата на Ме 262.В този смисъл, следвайки типично английската логика, не имал стрелково въоръжение за защита.Конструкторите са решили, че при тази скорост, "комара" може да избяга от всеки изтребител и очевидно са били прави, съдейки по ниските загуби!

Коментар

Гоблине, И-153 ми се види по-красив...

А най-красивата машина от войната за мен е тази:

Последно редактирано от коко келеша; 25-07-14, 18:34.
                                Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                                Из "Златния телец"

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 4 потребители онлайн. 0 потребители и 4 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X