Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Оръжията през обектива...

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Оръжията през обектива...

Първоначално публикуван от green Преглед на мнение
    И нито едно руско оръжие...Сигурно е било по удобно да пътуват без оръжие за състезанието ..Предполагам! Стрелеца в стаята много се забави с изстрела по мишената....
    А, Глока може да мине вече и за руско оръжие

Коментар

Коментар

Тоз като стисне спусъка няма ли да го ритне в окото тоя тръба?
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

ПЗРК-то също като РПГ на практика няма откат.

Коментар

Хехе, слагаш пълна чаша вода отгоре, устните отворени, бау и капка не пада...

Коментар

Интересно какво е това което е на ръката на тоя където държи ПЗРКато ?
              Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                Да не се окаже че при нас има повече оцелели оръдия ЗиС 3 от колкото в Русия
                Гледам, писано е че ЗИС -3 е 76 мм. Ако трябва да сме точни, е 76,2 мм. Имам изстреляни сигурно 1000 снаряда с такова, защото щяха да го свалят от въоръжение още 70-те години на миналия век и боеприпасите/унитарни патрони/ яко се изразходваха за обучаването на артилеристите. Един гаубичен снаряд 122 мм струваше тогавашни 80 лв. - една минимална работна заплата, а тия бяха все едно безплатни, така или иначе щяха да ги унищожават. Това е невероятно оръдие, шедьовърът на великия Грабин, нисък силует, изключително точно при право мерене, сравнително леко - двама души могат да го въртят на място. С клинов затвор е и се зарежда много бързо, откатът е добър, има дулен спирач - абе, много е добро. Руснаците го водеха дивизионно оръдие, но си е правено за противотанково и при нас се ползваше само като такова.
                Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
                имат право да гласуват на избори.

Коментар

Бъркаш ЗиС-3 със ЗиС-2 кал. 57мм. Зис-2 бил изначално създаден като противотанковото оръдие.

Коментар

Мисля, че ЗИС-2 е 45 мм противотанково. ЗИС-3 е 76,2 мм, а противотанково в БНА се водеше 85 милиметровото.
                    сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
                    dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Първоначално публикуван от Чичо Преглед на мнение
                      Мисля, че ЗИС-2 е 45 мм противотанково. ...
                      Не е. 45-мм са модели 53-К (обр. 1937) и М-42 (1942 г). На тази снимка са едно до друго 57-мм ЗиС-2 (ляво) и 76,2-мм ЗиС-3 (дясно).
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

Аз защо не съм виждал 57 мм и 85 мм оръдия? Били ли са на въоръжение в БНА?
                        В 3-та армия имаше 45 мм, 76,2 мм, 100 мм, 122 мм и 152 мм/последните 2 са гаубици/. Класическо ПТ оръдие беше само 100 мм.
                        А за по-горе - Сибирски не ме е разбрал. Имах предвид, че ЗиС-3 - 76,2 мм през ВСВ е използвано от Червената армия като дивизионно оръдие в класическия смисъл - за артилерийска подготовка и баражи, а като противотанково - когато се наложи и има зор. При нас 76,2 мм беше само противотанково - така са ни обучавали и с него само такива стрелби сме правили. А ЗиС -2 изобщо не сме виждали, може да е имало в другите армии.
                        Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
                        имат право да гласуват на избори.

Коментар

За мене лично ЗиС 3 е най доброто съветско оръдие от този период .
                          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                            За мене лично ЗиС 3 е най доброто съветско оръдие от този период .
                            А за мен е най-красивото оръдие изобщо.
                            сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
                            dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Hala, поне едно оръдие ЗиС-2 се намира в експозицията на НВИМ. Струва ми се че някъде има го и като памятник в едното от селата.

Коментар

Във Авиатионистът днес са качили това -

Не знаех, че с МиГ-25 са тренирали високоскоростни полети на свръх-малки височини. Явно са имали в предвид и допълнителни приложения на самолета.
                                Всеки трети е шести

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 3 потребители онлайн. 0 потребители и 3 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X