Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Оръжията през обектива...

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Оръжията през обектива...

Първоначално публикуван от АРКАН Преглед на мнение
    Въпросният възпитаник на БНА генерал Самандов е един изключително достоен офицер и професионалист.Същия познавам лично и е приятел и колега на баща ми.
    Офицерите от неговото поколение са случжили във времената когато в България имаше боеспособна и модерна армия и мъже като него(не всички естествено) са в пъти по-доблестни военнослужещи от носачите на униформи на служба в БА към момента.
    То се вижда какОв е професионалист .
    Питай го, като го познаваш лично, колко чая удари вечерта преди въпросния сконфуз и колко време цяла тумба "носачи на униформи" се опитваше да намери "нещо" на въпросния достоен?
    Арогантните му постъпки и изказвания пък, са се превърнали в легенди...

Коментар

Първоначално публикуван от BulAf Преглед на мнение
      То се вижда какОв е професионалист .
      Питай го, като го познаваш лично, колко чая удари вечерта преди въпросния сконфуз и колко време цяла тумба "носачи на униформи" се опитваше да намери "нещо" на въпросния достоен?
      Арогантните му постъпки и изказвания пък, са се превърнали в легенди...
      Под "нещо" какво имаш предвид ?Материал за шмъркане или...

Коментар

Първоначално публикуван от АРКАН Преглед на мнение
        Под "нещо" какво имаш предвид ?Материал за шмъркане или...
        Сигурно това което падна на летището пред камерите и министъра
        Първоначално публикуван от BulAf Преглед на мнение
        Е как да не може да се случи като го виждаш "на живо"?!?
        Тоя точно е ярък възпитаник на БНА с всичките и "прелести" и "уставност", в добавка - всяка втора дума му е "вижте в Русия как се марширува", "в Русия такива ги разстрелваха" и прочие... С една дума - чугунена тиква.
        Е точно заради тия като него съм ярък подръжник на идеята да се премахнат 20-те заплати при пенсиониране - само така ще се оттече всичката тая утайка.
        Това което се вижда е 25 години по късно . Стига да има политическа воля можеше отдавна да са ги измели всичките с една заповед на министъра на отбраната .
        Последно редактирано от sek.1; 05-08-15, 20:03.
        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Тук вече никой не може да каже, че е рекламно клипчето.
          За хвърчането на купола става дума.

Коментар

• Re: Оръжията през обектива...

Някой казал ли е че това е невъзможно? Лично аз не схванах какво се взриви за да излети купола след като на клипа ясно се вижда,че боекомплекта се запали и изгоря веднага след попадението.

Коментар

• От: Re: Оръжията през обектива...

Първоначално публикуван от Daniel Преглед на мнение
              Някой казал ли е че това е невъзможно?
              Имаше и такива коментари в някоя от темите, не се сещам в коя, когато ставаше дума за клиповете с "Тоу" .

Първоначално публикуван от Daniel Преглед на мнение
              Лично аз не схванах какво се взриви за да излети купола след като на клипа ясно се вижда,че боекомплекта се запали и изгоря веднага след попадението.
              Сигурно първо изгоря това, което беше в купола, а после гръмна целия боезапас. На сто процента е с фугасни снаряди, защото там бронебойни не им трябват.

Коментар

• Re: Оръжията през обектива...

Не виждам защо толкова си се вторачил, купола може да излети и то се случва не само на руски машини, ефекта е като на тапа от шампанско. Жалкото е, че вече няма никакво значение за екипажа. Дай да не подкарваме старата тема. Всички танкове се дупчат с рпг.

Коментар

Су-25, Северна Корея
                  Всеки трети е шести

Коментар

Сигурно бабата на вожда му е плела възглавничка за катапулта...

Коментар

То възглавничката да му е кусура- така както се е разгърдил... На боен самолет се лети с дрехи които се "помпят" за да се намали оттока на кръв при претоварване и загубата на съзнание. Тоя е тръгнал като за циганска сватба. Хахаха готин!
                      https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
                        така както се е разгърдил... На боен самолет се лети с дрехи които се "помпят" за да се намали оттока на кръв при претоварване и загубата на съзнание.
                        Не и в су-25.
                        Всеки трети е шести

Коментар

Първоначално публикуван от Самодържец Преглед на мнение
                          Не и в су-25.
                          Я! Човек се учи докато е жив.

Значи в СУ 25 не се ползват височинни костюми? Какви претоварвания прави тоя самолет? И така разгърдени ли летят всички? Интересно.

Коментар

Значи в СУ 25 не се ползват височинни костюми? Какви претоварвания прави тоя самолет? И така разгърдени ли летят всички? Интересно.
                            Да, така разгърдени и с навити ръкави. Сигурен съм, че не се ползват от ония,целите костюми, дето се закопчават с цип чак до врата. А съм почти сигурен, че не се ползват и от ония дето са до пояса и пристягат краката.

Всеки трети е шести

Коментар

Бъркаш понятията.Това за което говориш се нарича противопретоварващ костюм(тоя с помпането).Те са са два модела-тип "гащи"

и тип "гащеризон"

Височинния костюм е това(много близо е до космическия скафандър)

Той е предвиден за полети в стратосферата , където при евентуално катапултиране(напр Гари Пауърс) , пилота попада в почти безвъздушна среда , налягане близко до нулата и температури на околния въздух от порядъка на -70 , -80 градуса Целзий.

Мен също ме учудва , че пилотите на Су-25 летят без противопретоварващи костюми. Все пак мах допусимото претоварване за машината е 6,5g.
                              Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
                              Джон Кенеди

Коментар

Абе чак да бъркам...
                                На Миг 21 се ползва противопретоварващи "гащи" /забравил съм им точното означение/. Когато се лети на таван, се ползва ГШ-6А /виках и "на Юри Гагарин каската"/ https://ru.m.wikipedia.org/wiki/Гермошлем. С тази каска се ползва височинен костюм- Высотно-компенсирующий костюм.

Е, нещо такова изглежда. Дали е ВКК-6м или друг модел, няма значение. Височинен костюм си се води.
                                http://etexport.net/ru/catalog/vuiso...25-vkk-6m.html

Че и на Миг 23 май е или същото или подобно.
                                Последно редактирано от NIKSD; 08-08-15, 15:07.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X