От: Спрей против песове - къде в Пловдив?
Добре, че не си попаднал на тренирано куче, което при вида на каквото и да е било оръжие в ръка захапва ръката и не пуска...Аз съм против газовото оръжие, хаосните и стоп патроните, но от друга страна не може за едно куче да стреляш в квартала я с пистолета я с ИЖ-а, не върви някак си. В нормалните държави проблема е решен, като са махнати кучетата. Тук обаче не е така. Въпроса за самозащитата от животно е доста труден, всеки трябва да намери най-добрия вариант за себе си. Аз лично предпочитам КНО, използвал съм го срещу куче, но беше при крайна необходимост в покрайнините на моето село. В градски условия срещу глутница малко прилича на бой в селска кръчма в стил сам срещу всички.
Потвърждавам, халосни патрон дори 8 - мица - връща назад 2 охранени немски овчарки. Лично пробвано.
. Понеже жена ми е голяма паника трябваше да измисля нещо, дето да я направи спокойна и да не се откаже. Носих в началото пиратки, но определено псетата не ми оставяха време да им демонстрирам колко силно мога да пуцам. Един ден докато разчиствах из нас намерих щеките на едни детски ски. 8-10 милиметра диаметър, около 80 сантиметра дължина. Вързах едната на велосипеда за проба и при следващата среща с озъбена лаеща паст за секунда я измъкнах и размахах заедно с препоръчаните от Вени словосъчетания с най-високия възможен глас. Доволен от ефекта вече не тръгвам без щеката
.

Коментар