Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Спрей против песове - къде в Пловдив?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Спрей против песове - къде в Пловдив?

Първоначално публикуван от ivo-police Преглед на мнение
    На комшийката далматинеца също е глух.
    опалла...

може би в твой интерес е и да е сляп..
    и задължително - и да е ням..

Кажи сега за комшийката - на ухо само, де без да се хвалиш много...

Коментар

Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение
      Само ако дълго си дъвкал срещу нея.
      Цели две засмуквания!!! И не бях аз, не яздя овце!
      Как милата ми родина се падна в толкова скапана държава?

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
        опалла...

може би в твой интерес е и да е сляп..
        и задължително - и да е ням..

Кажи сега за комшийката - на ухо само, де без да се хвалиш много...
        В интерес на истината верно е и ням. Като ме види само се зъби.А за .....

Коментар

Абе хванете някой приятел кучкар и отидете няколко пъти с него в парка да свикнете с кучетата. Не може да ви е толкова страх от една уста с четири крака. Пък и с тия газови и други подобия ще вземат да ви застрелят някъде бре.
          Зима иде

Коментар

Първоначално публикуван от huko Преглед на мнение
            Абе хванете някой приятел кучкар и отидете няколко пъти с него в парка да свикнете с кучетата. Не може да ви е толкова страх от една уста с четири крака. Пък и с тия газови и други подобия ще вземат да ви застрелят някъде бре.
            Ааааа, лесно ти е на теб, нали?
            Как милата ми родина се падна в толкова скапана държава?

Коментар

В интерес на истината - не. Аз съм от другата страна на барикадата. Почти всеки ден се сблъсквам с бащи и майки, които изпадат в безсмислена истерия, когато куче мине на 5 метра от тях. Този страх се предава застрашително бързо на децата между другото.
              Единици са родителите, които идват при нас, за да може децата да погалят кучетата и да видят, че няма нищо страшно...
              Както и да е, един съвет от мен - дори и да те е страх, ама дори да си напълнил гащите, НИКОГА не бягай от куче, пък ако ще и глутница да са.

ПС Не знам кой е faster, но цитатът в подписа ти е леко модифициран Джером К. Джером
              Зима иде

Коментар

Опасностите от уличните песове далеч не са само "уста с 4 крака", но в София видяхме, че и от зъбите им умират хора. На ухапаните им предстоят тежка ваксина срещу бяс и продължително лечение, както от раните по тялото, така и на психиката.
                Но също толкова опасни са и хелминтите (паразитите: тении, глисти) които кучетата разнасят навсякъде, като обсират улиците и градинките, само в София това са около 10 тона лайна дневно. "Обезпаразитено скитащо куче", на практика, нищо не значи, защото още същия ден се налапва с яйца на т.н. геохелминти и след 3 месеца почва да ги сее където се случи. Децата са най-застрашени, но никой не е в безопастност...

И не е истина, че по всички класации България е на последно място в Европа - по брой на болните от кучешка тения сме на ПЪРВО!
                ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

В белите държави, когато нещо пречи на нормалния работещ и плащащ данъци човек, то бива премахнато (убито). Практиката го показва, бездомни кучета,морските звезди в Япония, индианците навремето, кюрдите в съседна Турция....
                  If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Колега, хайде да се ограничиш с примерите с хора, тук не е кръчма!
                    Зима иде

Коментар

Първоначално публикуван от didogen Преглед на мнение
                      Вени аз в такива ситуации скачам в скута на гаджето и не вярвам. Имам чуството, че и джобните кучета ми имат зъб, а се старая да съм хладнокръвен. Има и един случай много показателен, ама е за друга тема. Куздов, добро оръжие, ама аз... виж горе.
                      Има едно единствено решение на проблема ти - вземи си куче. Отгледай го от малко за да видиш, че всъщност са много любвеобилни животинки и за да им разбереш поведението.
                      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                      Неизвестен мъдрец

Коментар

Аз мисля че трябва просто накрая да се изчистят улиците от бездомни кучета, а и собствениците на домашни да свикнат да си прибират акитата на любимците , не сме длъжни да ги прескачаме.
                        Имал съм куче и в България и в Европа и не съм си позволявал да изляза без торбичка в джоба.
                        От 3 години сам в БГ отново и не съм видял един стопанин да се наведе да прибере ЛАЙНОТО на кученцето си (което по някога е 40-50кг ) после дъжд или сняг или слънце с вятър ги носи по паркови алеи и моравки, където трябва да играят нашите ДЕЦА а не да са тоалетна!
                        Живей всеки ден така все едно ти е последен, защото рано или късно ще се окажеш прав
                        :D

Коментар

По закон общините са длъжни да обособят места за разходка на кучета. Доколкото съм чувал такова има само в Бургас. Тук в София, си отделих времето да ходя до община Слатина, за да коментирам кога ще се появи такова място тук, за да се престане с препирните между родители и кучкари. Получих само смешни високопарни отговори от рода на "ние сме изчислили, че междублоковите пространства са 10 - 15% от зелените площи, разхождайте си кучетата там" и "на първо място са хората". Това последното ме разби, защото кучкарите явно не са хора. А като стане въпрос да си платиш данъка на кучето - нямат проблем.
                          Спазил съм всички изисквания - чипове, регистрация в общината, надлежни паспорти, ваксинации, обезпаразитявания... но проблемът си остава без решение.
                          За бездомните - темата е дъвкана много във форума и по нея също няма решение от властите.
                          Зима иде

Коментар

темата е дъвкана много във форума и по нея също няма решение от властите
                            Аз не не се сещам за някоя важна и интересуваща гражданите тема да има някакво решение от властите, какво остава пък да е адекватно решение.... Както и темата със самозащитата в Бг, всеки се спасява както може със сап, електрошок, спрей, КНо, палене на свещи в някоя църква....
                            If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Съгласен съм, но както споменаваш по- горе за белите държави, принципно ние хората трябва да накараме властите да решат или узаконят нещо, а после да се съобразяваме с решението. Решаването на проблеми "по свой начин", прави действието незаконно, в много случаи - неморално, а оттам и държава не особено бяла.
                              Зима иде

Коментар

Първоначално публикуван от huko Преглед на мнение
                                По закон общините са длъжни да обособят места за разходка на кучета. Доколкото съм чувал такова има само в Бургас. Тук в София, си отделих времето да ходя до община Слатина, за да коментирам кога ще се появи такова място тук, за да се престане с препирните между родители и кучкари. Получих само смешни високопарни отговори от рода на "ние сме изчислили, че междублоковите пространства са 10 - 15% от зелените площи, разхождайте си кучетата там" и "на първо място са хората". Това последното ме разби, защото кучкарите явно не са хора. А като стане въпрос да си платиш данъка на кучето - нямат проблем.
                                Спазил съм всички изисквания - чипове, регистрация в общината, надлежни паспорти, ваксинации, обезпаразитявания... но проблемът си остава без решение.
                                ...

Те места за разхождане са определили.

Slatina.pdf

Даже в един момент горе в парка е имало и стойки с пликчета за събиране на отпадъци, на които инж. Ганев бързо им е видял сметката. Но пък липсват обозначителни табели. И точно в зоната за разхождане на кучета от една частна детска градина извеждат децата, а пък достатъчно много собственици на кучета не си правят труда да почистват след любимците си и теренът е силно миниран ...
                                Ние не сме неутрални!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X