Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Iron Dome това възможно ли е да работи?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Iron Dome това възможно ли е да работи?

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
    Мерси за линка. Мислех че още са с ирански. Сбъркал съм.
    Не че Иран не може по някакъв начин да им даде ракети с малък и среден обсег но това означава сами да се вкарат в една война която искат да избегнат . В момента цялата израелска и не само пропаганда работи по затвърждаване на версията че Иран е източника на всички злини . А ракети произведени в Иран и попаднали в Хизбула само ще потвърдят израелската позиция . Не че евреите са бедни ама не ми се мисли колко им струва тоя ракетен щит а им се налага да го използват срещу ракетни снаряди които струват теглото им в метал . Ракетата 8 К 14 по известна като Скъд въпреки всичките и недостатъци изстреляна от български или руски разчет спокойно пада в радиус до 100 метра от целта . Проектната и точност е 400 метра с ядрена БЧ . Проблема на тези ракети идваше най вече от ръчичките които ги обслужваха в арабския свят . Подготовката за пуск на тази ракета изисква доволно сложни математически изчисления и съобразяване с още доста променливи фактори .
    Последно редактирано от sek.1; 22-11-12, 06:21.
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

- Иранците едно време доставяха катюши на палестинците.

- Иракските ракети Ал Хусайн бяха условно наричани "Скъд" от западняците, но бяха дълбоко променени спрямо съветския оригинал на чиято база бяха направени. Бяха "изцедени" до дупка откъм далекобойност, за сметка на полезен товар и точност, само и само да стигнат до Израел. Дори ми се върти че май бяха някакъв хибрид, май нещо ровичкаха и правеха от три оригинални съветски две удължени иракски, или нещо подобно.

Целта беше ракетите да стигнат до Израел под каквато и да е форма с каквато и да е точност, Израел да отговори на нападението, което щеше да изкара всички арабски държави от анти-иракската коалиция, понеже никоя арабска държава не би се била редом с Израел.

Номерът не мина, но можеше и да мине. Не беше съвсем глупав ход.
      Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Ми то всъщност вече имаше една такава коалиция против тях. Доколкото си спомням свърши за няколко дена, арабите хапнаха много бой, а евреите присъединиха още пясък към територията си. Не вярвам ако пак стане да е по-различно. Чичо Сам пак ще спретне една демокрация за подкрепа....
        Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

Виж там прочети за ПВО-то нещо по-смислено от уикипедията, че това дето си го написал е резил.

Това от филмчето е странна история. Схемата на патриота, само ракетата явно е по-малка. Като че ли зимата ги е изненадала, и снегорините през декември влизат в ремонт. Да се пазиш от катюши със зенитни ракети е твърде баровски номер. Пари може и да имат, ама ракетите все едно не се гребат с булдозер от пустинята.
          Да вземат да си нагласят нормална система за контрабатарейна стрелба, и да препишат от моряците корабните зенитни автомати. Все едно имат да правят само обектово ПВО, а противникът няма нито авиация, нито високоточно оръжие.

Да, а палестинските ракети са си съвсем балистични, също както и очевидно гаражно производство.

Коментар

Ммм, и на мен ми се върти из главата, че при наличието на някаква нормална електроника, същата работа може да се свърши и с нещо от сорта на ЗСУ-23-4 и/или ГШ 6-30. Дешево и сердито. А пък израелците не е като да не могат да правят военна електроника. Явно си имат някакви техни си съображения. Във филмчето се споменава че смятали удара така, че осколките да не падат в населено място. Може и това да е ключа от палатката.. ?
            Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

То филмчето затова е в интернета - да лапат шараните.

За не падат в селото осколките, трябва да ги свалят преди него. За тая работа 23 и 30 мм автомати са малки - нямат досегаемост по височина. Има си 57, 88, 100, 130 мм. Като за тия ракети стига средния калибър. Ако не се оправят политически, утре ония ще имат по-големи, тогава и на евреите ще им трябва големия калибър. Скъпо, тежко, секретно, ама не са деца. Сами знаят да смятат и нуждата, и парите.
              Явно и там са я карали на "дано". "Айде стига бе, кво толкова, ония толко и имат, стигат ни 10 ракети, нищо няма да стане!". Сега сигурно някой в щабовете им бая се чеше дето не го сърби.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                ...Да, а палестинските ракети са си съвсем балистични, също както и очевидно гаражно производство.
                Как се улавят въпросните? Може ли да се надхитри системата с прости номера като леки промени в траекторията по време на полета след спиране на двигателя? Или преди това, на част от ракетите? Ако всички летят по сходен начин е едно, ако някои си кривват по непредвидим за никой компютър на планетата алгоритъм, е друго. Израза за компютъра го открадвам от описанието на онези огромните руски ракети с много глави. Само че тук си го предтавям по ракетомоделистки, с падане на крилца с помощтта на бавногорящ фитил, механични таймерчета и подобни. Има си хас някой компютър да го предвиди

Коментар

Първоначално публикуван от lodkar Преглед на мнение
                  Може ли да се надхитри системата с прости номера като леки промени в траекторията по време на полета след спиране на двигателя?
                  Само дето непредвидимата траектория те води и до непредвидимост на мястото където ще тресне. То само по себе си прицелването на въпросния РС с помоща на примитивни направляващи, очевидно правени от някой местен заварчик вече си е доста сериозна задача. Пък ако вкараш и некви други филми в цялото уравнение - съвсем уйдя коньо у ряката. Според мен си е съвсем предвидима балистична траектория. Апропо - самите израелци твърдят същото, тъй като не пуцат по РС които очевидно ще се забият някъде из пясъците, а само по тези, които представляват непосредствена опасност. Мен друго ми е интересно - как успяват да ги засекат и целеуказват - отражаемата площ на тва нещо в полет е пренебрежимо малка.. ? А че успяват - това е очевидно. Освен по оптичен канал да ги водят ?
                  Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Ама това са нурс-ове, нищо не се управлява. Едно време изобщо им казваха мини, като на минохвъргачката. А Катюшата - реактивна минохвъргачка. Разликата от обикновенната мина е само, че изхвърлящия заряд гори по-дълго, демек е двигател.
                    Тия не успяват и да ги стабилизират като хората - виждаш ли как следата им криволичи. Значи и не могат да стрелят с тях където искат, ами ги хвърлят "ей натам бе, къде евреите! Нали са много - все някой ще утрепем!"
                    То затова и противоракетните ракети са ниско ефективни. Успяват да свалят само по-хубавите катюши. И пак затова им трябват баш зенитни автомати, да вдигнат завеса в сектора на влитане на мината, не да търсят пряко попадение.

Никой не стреля по нещо, което не е опасно. Иначе никой нямаше и да се прицелва, ами щеше да вдига ята гълъби. Балъка отсреща нали ще стреля по всичко което мърда, и след малко сам ще свърши патроните. Остава да идеш и да го сриташ. Това се казва насищане на ПРО-то, и обикновенно се прави именно с фалшиви имитационни ракети, или там бойни глави.
                    А радарите виждат и много по-малки неща, и без да са активни. Контрабатарейните комплекси нормално виждат гаубичните снаряди и когато нямат трасьори, а те нямат и плазмен факел от работещ двигател.
                    Последно редактирано от Стефан; 22-11-12, 23:20.

Коментар

Виж там прочети за ПВО-то нещо по-смислено от уикипедията, че това дето си го написал е резил.
                      Това относно мене ли трябваше да бъде?

Коментар

... И пак затова им трябват баш зенитни автомати, да вдигнат завеса в сектора на влитане на мината, не да търсят пряко попадение. ...
                        То хубаво зенитни автомати, ама трябва да ги насадят на гъсто покрай границата, че иначе ходи го предвиди сектора на влитане ...
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

Ми, колкото и да ми е криво ... Прощавай, но тоя текст е безобразен, както би казал някой редактор.

Коментар

Ми, колкото и да ми е криво ... Прощавай, но тоя текст е безобразен, както би казал някой редактор.
                            Може и без "прощавай", по-ми допада директен отговор по мъжки, детската градина беше отдавна.
                            В такъв случай, надявам се да се приемат моите извинения относно начина ми на списване на въпросния текст. Искаше ми се да бъде по достъпен и опростен спрямо евентуалните четящи. Ако публиката тука предполага едно по-високо и професионално ниво на представяне, ще се постарая в следващи постове да го представям именно така. Само се опасявам, че ако го докарам до това положение и представя скромното ми мнение в по-небезобразен вид, то ще предизвикам по-скоро отегчение.
                            А между другото, защо се е ЗАТВЪРДИЛО впечатлението, че всички и навсякъде се допитват до нета и уикито? Нима не може да си представите, че все още има екзотични хора, които подхранват лаишките си познания от източници тип книга или енциклопедия? Има ги още, едни такива от хартия, навремето ги имаше, предполагам и сега все още се намират тук там...

Коментар

Актуални снимки на Iron Dome-а: http://xnir.blogspot.co.uk/2012/11/o...iron-dome.html

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                                То хубаво зенитни автомати, ама трябва да ги насадят на гъсто покрай границата, че иначе ходи го предвиди сектора на влитане ...
                                Какво да му предвиждаш, това е обектово ПВО. Стартовите позиции са на незначителна територия - полосата на влитане е неизменна и малка. По батареите не се очаква реално, нито близко въздействие. Все едно правиш батареите за защита от градушка в Северна България.
                                Освен дето могат да направят ограда покрай тая нещастна ивица, и да ги прехващат още на старта.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X