Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гуми Fortune

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Гуми Fortune

Или пък по-стара...??
    К. Кулев

Коментар

Най вероятно по-стара

Коментар

Първоначално публикуван от Radeon Преглед на мнение
        Най вероятно по-стара

Стара нова, все е за един ден.
        Последно редактирано от Chinela; 14-11-10, 08:36.
        МОТОРА ТРЯБВА ТИ ДА ГО КАРАШ А НЕ ТОЙ ТЕБ 0888984256

Коментар

В момента карам с такава гума и мога да кажа че за кал горе долу става,но за твърдо и за мокра трева не става.Общо взето не съм доволен,дори и на тази цена.

Коментар

Аз пък си ги харесвам фортунките,на първо място - много евтинки 2 не съм съгласен че една маркова ще изкара повече от 2 фортунки (поне на моя мотор)
            и 3 но не на последно място е проблема със сцеплението на фортуните - ми кво да ви кажа,за майстора е без значение!

Коментар

Първоначално публикуван от бате_бойко Преглед на мнение
              Аз пък си ги харесвам фортунките,на първо място - много евтинки 2 не съм съгласен че една маркова ще изкара повече от 2 фортунки (поне на моя мотор)
              и 3 но не на последно място е проблема със сцеплението на фортуните - ми кво да ви кажа,за майстора е без значение!
              Ами ще ти кажа. На Six days сложих Michelin M12XC като бях взел още една за смяна по средата, но така и несе наложи да я сменям. В момента съм си я оставил за лятото за доизносване. Не знам Фортуната как ще изкара и един ден.
              Последно редактирано от Ivo Georgiev; 01-12-10, 16:26.
              Иво Георгиев
              Gworkshop

Коментар

Мой приятел кара само със такива задни гуми от доста време.Реших да ги пробвам и аз.Честно да ви кажа тази гума е относително оправдана за 4-тактови ендура до 250сс от типа на ДР,ТТР и т.н. На първо място гумата е много тънка и като ширина и като пластове и като телове.Под една атмосфера е неразумно да се кара.Държи относително добре на меко.На скала и по-твърдо трябва внимание.На мокра скала забравете.Падне ли до средата може да си я оставите за лятото и само на твърдо.Не ми харесва спирането.Поради това че е доста мека от към бордове свалите ли налягането почва да се държи малко като спукана маркова.При мен падна на 50 процента след 2 резвоара.Маршрута ми обикновенно е от около 90-100 км./тръгвам от с.Осойца,в подножието на вр.Мургаш,минавам през Мургаш или с.Желява и Бухово,карам пътеки,Ябланица за по чай или кола и обратно/ с две думи има и кал и твърдо и скали.Лично аз повече не бих си купил такава.Забравих - мотора е 450 сс.Аз съм 115 кг. с пълен екип и 2 литра вода.Успех на всички.

Коментар

Първоначално публикуван от Ivo Georgiev Преглед на мнение
                  Ами ще ти кажа. На Six days сложих Michelin M12XC като бях взел още една за смяна по средата, но така и несе наложи да я сменям. В момента съм си я оставил за лятото за доизносване. Не знам Фуртуната как ще изкара и един ден.
                  Ами колега ако не си пробвал с фортуна,няма и как да знаеш "Не знам Фуртуната как ще изкара и един ден"
                  и не ме разбирай погрешно - не съм казвал че фортуне е по-хубава или също толкова хубава колкото която и да е по известна марка гуми,просто правя съпоставка цена/качество и казвам че гумата се представя доста добре ,нито се износва толкова бързо нито вцепление и липсва освен ако с кросова гума не сте тръгнали да се разхождате из града (по асфалта).
                  Друг е момента че да караш с Michelin си е престиж ,но това че караш с фортуна не те прави непременно халяба!

Коментар

Ами първо, не бих тръгнал на състезание със Фортуна, за това ти казвам че не знам как ще изкара и един ден. Сега почни да смяташ Мишелина, който споменах, струва към 140лв. Спокойно изкарва 1000км. Колко Фуртуни ти трянват за 1000км?
                    Иво Георгиев
                    Gworkshop

Коментар

• От: Гуми Fortune

Първоначално публикуван от бате_бойко Преглед на мнение
                      Ами колега ако не си пробвал с фортуна,няма и как да знаеш "Не знам Фуртуната как ще изкара и един ден"
                      и не ме разбирай погрешно - не съм казвал че фортуне е по-хубава или също толкова хубава колкото която и да е по известна марка гуми,просто правя съпоставка цена/качество и казвам че гумата се представя доста добре ,нито се износва толкова бързо нито вцепление и липсва освен ако с кросова гума не сте тръгнали да се разхождате из града (по асфалта).
                      Друг е момента че да караш с Michelin си е престиж ,но това че караш с фортуна не те прави непременно халяба!

Точно 14км. минава една фортунаааа Кърнаре - Дерменка. Обзалагам се с всеки който не вярва да заповяда с гумата да се увери.
                      Последно редактирано от Pacharoza; 01-12-10, 19:58.
                      МОТОРА ТРЯБВА ТИ ДА ГО КАРАШ А НЕ ТОЙ ТЕБ 0888984256

Коментар

Ами първо, не бих тръгнал на състезание със Фортуна, за това ти казвам че не знам как ще изкара и един ден. Сега почни да смяташ Мишелина, който споменах, струва към 140лв. Спокойно изкарва 1000км. Колко Фуртуни ти трянват за 1000км?
                        Братчед, спорите на различни ешелони.
                        Ти говориш за въздушен бой с F-16, той за полет на делтапланер.
                        Нито знаеш реално на какво я кара, нито как я кара...
                        Той пък сигурно не е ходил на сикса, не дай си боже на кръга в Несебър(не че беше труден, просто убийствен за гумите и мусовете)...Та затова.

Апропо, Ади на сикса смени 3(три) гуми, които аз доизносвах след това на сухото...
                        Освен това, основно при състезателно каране разбираш къде е разликата между двете...Нещо май се увлякох.
                        Mitsubishi L200 DobbleCab

KTM XC 450 RW 2009
                        KTM 350 SX 2011

Коментар

Ужас ! Таман се бях наточил да взема 2 Фъртуни за 90 лв. за моето ЕТЗ 250 преправено в ендуро, и вие ме разубедихте. Ами сега ? 3.00-21 и 4.10-18 не се виждат в нета читави (не китайски, кореиски и т.н.) със подходящ грайфер-нащръкнал, че да смятам и цената или избирам. Пуках скоро предна - направо се разтече и трябваше GSM ---> и кола да ме прибира. Мотора се беше заковал на място...така, че мнението на Кулев най ми тежи. ц-ц-ц, няма да е евтиното май. Иначе аз съм си килца, ама карането ми е кротко на принципа да стигна, а не на юруш ...и мислех, че ще са подходящи. Продавача ми каза, че на мокра трева не се държали като марковите...а тук научавам, че главният им кусур е бързото износване. Ами като аз сам не си ги сменям от джантите а ги свалям и на гумаджия ...то разликата в цената ще се покрие дори и само от тази услуга неколкократна
                          Ще да са някакви Митас тогава..

Коментар

Колега:
                            1.Темата е - "Гуми Fortune" ,което ще рече, че е направена с цел всеки, който има някакви наблюдения за тези гуми, да ги сподели с останалите. Не виждам смисЪл човек, който дори не е карал с такава гума, да пише по темата.
                            Все едно да кажа - карам от 3 годишен и вече 28 години карам само с Michelin AC 10,ааа и на състезания съм карал и ..... много важно, все едно на някой му пука къде съм карал и с кво съм карал, пък и какво общо има с темата?
                            2.Нямам за цел да споря с предубедени и робуващи на марки хора,исках само да споделя опита си с тези гуми.
                            3.Много ми е интересно да видя как друг колега пък ще изхарчи една такава гума за 14 км. - готов съм да взема две гуми една за отиване(14км) и една за връщане(14) само да го видя това как става.
                            4.Не всички в този форум са състезатели и Профита ,гледам че и хора с ЕТЗта също са проявили интерес към темата, но в последствие се отказват от варианта с евтините гуми понеже СЪСТЕЗАтели, коИто дори не са карали с тях, казват, че са боклук.

апропо - темата е "Гуми Fortune" а не "Кой е по,по,най"
                            Последно редактирано от viki terzieva; 23-05-11, 16:12.

Коментар

Пичове, всичко това е излишно.

Както за всеки влак си има пътници, така и тук. Таз гума наистина е перфектна за ЕТЗ-то, човека си е направил грешния извод.
                              ТАзи гума си е перфектна, когато си поставен пред дилемата "Имам 40 лв, нямам гума, а ми се кара та две не виждам".
                              За доста от колегите, с които се виждаме по горите - да, тази гума си е супер. Защото с меко и неагресивно каране, на не-каменист терен - ще издържи сигурно и 20 пъти по 14 км.
                              НАистина, в краткосрочен план, при липса на ресурси - тази гума е решение. Ако човек си се ВОЗИ за кеф - пак си става.
                              Мислете върху това, какво иска да каже ИВо, пък и не само той, а това е - за какво НЕ СТАВА тази гума, за какъв тип терен и каране. От между редовете на тези колеги просто трябва да извлечете един разумен и полезен съвет - "Не рискувайте на тежък, дълъг и отговорен преход". С което са абсолютно полезни, защото има случаи, когато от гумата зависи оцеляването Ви.
                              Проблема в неразбирането на останалите тук е, че в повечето случаи всеки пишещ колега мери думите на другия със своя аршин, от гледна точка на своя опит...
                              Далеч съм от мисълта , че някой от тях трупа бонус-постове за "форумен кариеризъм".
                              Mitsubishi L200 DobbleCab

KTM XC 450 RW 2009
                              KTM 350 SX 2011

Коментар

Фортунката е просто перфектна за etz 250 един познат кара етз с фортуне и казва ,че изкарвал 600 700 километра аз с моя кдх изкарах 250км някЪде. Добре сЕ държи, ама мн зле спира.
                                Последно редактирано от viki terzieva; 23-05-11, 16:10. Причина: някЪде

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X