Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за гумите "MAXXIS" ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Въпрос за гумите "MAXXIS" ?

Maxxis са тайванци, със солиден филиал в Щатите.

http://www.maxxis.com/about_maxxis/c...e_overview.asp
    Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Днес си взех гумата от Еконт, монтирах я веднага и не можах да се сдържа да не я пробвам! Та ето резултатите от първия тест:
      Самия материал на гумата ми се вижда доста твърд! Първоначално я напомпих както си знам, но после я издишнах до 1,2 (нормално карам на 2) и гумата пак седи твърда!

Описвам подред според терените, през които преминах!
      1. Асфалт и павета - гумата се държи почти като гума за асфалт! Доволен съм от това защото имах известни опасения. Един приятел, след като си сложи на ХТ-то Митас С 02 мотора започна да "плува" особенно в завой и създаваше илюзия че се подхлъзва! Но при Максиса, за щастие, няма такова нещо!
      2. Твърд (ама много твърд) черен път с търкалящи се камъчета, на места пясъчни ями, на места големи странични наклони (където с предишните гуми обикновенно се подхлъзвах и се намествах в коловоза) - гумата пак се държа добре но през по-големите камъни минава някак си по-твърдо от гумите за асфалт! На страничните наклони не подхлъзваше и не се наместваше, но учудващо на няколко съвсем равни места си се самонамести в коловоза. След около 5-6 км. по този път ми направи впечатление че предните ръбчета на грайпфера се позаоблиха:

3. Най съм доволен от представянето на мек терен и на трева! През меката кал си минавам съвсем спокойно вече и без да си напрягам мускулите до скъсване за да задържа мотора в пътя! Учудващо лесно даже влизам и излизам от калните коловози когато си поискам!
      Набрах даже смелост и отидох на едно местенце, където само веднъж съм се спускал и то на доста по-сухо време, и тогава бая зор видях защото на места се подхлъзваше и се засилваше пързаляйки се с блокирали гуми! Та никога до сега не съм се опитвал да го изкача защото даже и на по леки тревясали наклони мотора ми просто спира и в по-добрия случай задната гума продължава да върти на место, а в по-лошия, мотора просто тръгва да се пързаля неудържимо назад след като спре. Обаче сега това място го изкачих дори почти без пробуксуване, е разбира се съвсем бавно, внимателно и с треперещи гащи щото дерето е дълбоко а мотора ми е тежък!
      Ей го наклона погледнат отдолу (странно защо следата от джип не личи на снимката):

Ето го същия наклон сниман отгоре след успешното изкачване! Тука вече следата от джипа си личи!

Минаването през този наклон доста съкращава пътя и затова понякога през лятото като е сухо джиповете се спускат от тука, ама доколкото знам избягват да се изкачват (отплеснах се)!
      Не можах да се сдържа и направих и тази снимка! Между другото за да се кача тук преминах през едно малко но кално прагче (за да излезна от пътя), през което не бих могъл да премина с предишните ми гуми!

В заключение, съм абсолютно доволен от гумата! Имам опасения само относно това колко ще издържи!
      Важно е да отбележа че теста го проведох с предна гума Митас - за асфалт (Е 07 май беше), която за разлика от задната митаска се представя учудващо добре и на черно! Също така трябва да отбележа че си се движех с мойта си, нормална за разходки, скорост (скоростта на пъргав мотокултиватор ), ама още не съм свикнал да разчитам на такова сцепление по черно!
      "Do not correct a fool, for he will hate you;
      Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

много хора го казаха преди мен но максис си е чисто тайванска фирма
        знам ги от преди 10 години когато се наложиха с гумите си за велосипеди а и сега са едни от най-добрите там, за мотоциклетни гуми на максис тогава не се и беше чувало

наистина в щатите са много популярни дори и про състезатели карат с тях но това не е критерии че са много добри. там се кара 1 манш и след това нова гума, в БГ се кара до дупка
        Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Вчера си взех 120/100/18 максис софт-интермедия.Още не съм я карал за да пиша впечатленияНо от друго съм доволен, бяха много коректни и пратиха гумата веднага.С куриерски разходи за тяхна сметка.Не че е кой-знае кво, но прави добро впечатление
          Иначе като шарка, гумата изглежда много добре.Вижда ми се малко твърда, но това е субективно.Като я подкарам ще споделя
          0888794435, 0878171117- VP44 Simulator
          Дизел сервиз, BOSCH- VP44, Zexel VRZ (Pajero 3.2DID),комън-рейл.
          Суперскан България www.decbg.com
          Машинно почистване на DPF/FAP филтър

Коментар

Дайте Ви моля малко информация относно избора на ширината на гумата или общо за пропорциите височина и ширина. Сега си взех мотор и не съм достатъчно компетентен.
            Мотора е Ямаха ТТР 250- задна сегашна е 18"-100/100, а предна е 21"-90/90, като се има впредвид, че ще се кара в гората и водача на мотора/АЗ/ няма опит в карането на ендуро. Благодаря Ви предварително.
            Борислав Русенов - 0889593977

Коментар

Задната ти е тая , предна-80/100/21

Коментар

Първоначално публикуван от kiki.t Преглед на мнение
                Задната ти е тая , предна-80/100/21
                Благодаря! Шарката предполагам няма да ме сбърка.
                Борислав Русенов - 0889593977

Коментар

Дайте, моля информация за размера на гумите на КТМ400SXC и Cr250. В момента "хондата" е със задна 120/90/18
                  sigpic

Коментар

Първоначално публикуван от bobotrojan Преглед на мнение
                    Дайте Ви моля малко информация относно избора на ширината на гумата или общо за пропорциите височина и ширина. Сега си взех мотор и не съм достатъчно компетентен.
                    Мотора е Ямаха ТТР 250- задна сегашна е 18"-100/100, а предна е 21"-90/90, като се има впредвид, че ще се кара в гората и водача на мотора/АЗ/ няма опит в карането на ендуро. Благодаря Ви предварително.
                    Слагай пак същите.
                    2010 CRF 250 R

Коментар

Първоначално публикуван от kiki.t Преглед на мнение
                      Вчера си взех 120/100/18 максис софт-интермедия.Но от друго съм доволен, бяха много коректни и пратиха гумата веднага.С куриерски разходи за тяхна сметка.Не че е кой-знае кво, но прави добро впечатление

Само преди месец, месец и половина, на мен за същата гума ми взеха 124лв. + допълнително куриерската услуга за моя сметка...

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро XR 600 Преглед на мнение
                        Само преди месец, месец и половина, на мен за същата гума ми взеха 124лв. + допълнително куриерската услуга за моя сметка...
                        Интересно, дано при мене да не са се объркали случайно.Ше видим де

Коментар

Първоначално публикуван от Димитър Преглед на мнение
                          Слагай пак същите.
                          Що го караш да се мъчи, да тъси некви идйотски размери- 21"-90/90

Коментар

90/90 обикновенно си е шосейната гума, а таралежките по принцип ги правят една идея по тънки - 80/100...

Коментар

Първоначално публикуван от братчеда Преглед на мнение
                              Според много хора,може би най-доброто за планински велосипеди.От една седмица съм с такива,но още нямам достатъчно преки впечатления.
                              за велосипеда съм с такива от доста време,за него са екстра
                              Величко Попов
                              0882496036
                              [EMAIL="baam@abv.bg"]baam@abv.bg[/EMAIL]

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро XR 600 Преглед на мнение
                                Ха сега,... на кой да верваме ....
                                мойте с байка влезнаха от германия и на тях пишеше таиван
                                Величко Попов
                                0882496036
                                [EMAIL="baam@abv.bg"]baam@abv.bg[/EMAIL]

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X