Обява

Свий
Няма добавени обяви.

МотоЧасметър

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: МотоЧасметър

Извинявам се ако съм засегнал някой с мойто мнение защото не съм се изразил правилно и точно.Темата за моточас е разисквана преди две години в същия сайт и там много добре е описано що е моточас.
    Т=(АхВ) / N
    където : Т-фактическото време на работа
    А-показания на брояча
    В-работни обороти на ДВГ
    N-номинални обороти на ДВГ .Основната идея към колегата hafte беше ,че китаеца когато е пуснал тая джаджа той изобщо не е знаел на какъв мотор ще се слага правят ги универсални и после различни фирми си лепят логото.Тези джаджи изобщо не са съобразени с никоя формула за моточас.Работят на принципа на ключета та за газови уредби(има искра-има газ)Лично часовника за КТМа съм го прбвал на кола и нямаше значение дали колата работи на оборот или се кара на газ показанията бяха винаги 6мин=0.1мч.Колега hafte при положение ,че часовника го имаш слагай го на колата и покарай 30мин по Софийските свтофари и после ще споделиш.За мен истината е ,че на теория моточаса зависи от оборотите но на практика тези китайски джаджи отчитат 1мч като 1 ач.Това си е мое лично мнение и не искам да ангажирам никого с него давам го само като идея затва Ви моля -без нападки и обиди.

Коментар

Първоначално публикуван от hafte Преглед на мнение
      Колега за примера с километража не съм много съгласен. Прилика има само с фабричен мотометър, който е изчислен за дадена машина, или ако заменяш само самия уред от към жилото, без да броим привода или датчика.
      Ако на един автомобил, му се смени размера на гумите, километража вече има грешка.

За пример ще дам велосипедните километражи. Те всички отчитат реални километри, но има настройка за цолажа на гумите, т.е. ако се настроят за 21 цола байк, а караш школник с 18 цола, ще отчита повече изминали километри.

От написаното единствено мога да заключа за себе си, че за моточас метъра явно е без значение, какъв е двигателя. Колкото са по големи оборотите, т.е. по-бързо подаване на искара, отмерва по бързо.
      Явно не си прочел или разбрал правилно( или аз не съм пояснил достатъчно ) . Не съм написал , че ЕДИН ЕДИНСТВЕН ВИД километраж може да го подвържеш към различни по цолаж капли и да чакаш достоверни резултати . Използвал съм мн. число КИЛОМЕТРАЖИТЕ , т.е. на различни видове километражи отговарят съответно различни по диаметър капли. И тогава резултатите са еднакви и достоверни . Направил съм сравнение ЕДИНСТВЕНО на коректността на измерването на моточасовници (при различни видове машини или обороти ) и километражи (съответно при различни по диаметър колела). Не съм правил сравнение с устройството и предназначението им.

Коментар

Колеги не сме тук да се обиждаме и засягаме , а да поспорим. Така се ражда истината.
        pe6o74, аз го рабрах, че който и километраж да вземеш ще показва вярно, което е така, и просто уточних кога ще има разлики, и са необходими корекции.

По формулата на Венци
        N-номинални обороти на ДВ

Проблема е в номиналните обороти, които са различни за вски двигател и съответно трябва да бъде и отчитането.
        Явно верно китайците си ги правят както им дойде.

Колеги колата ми е дизел и няма как да го тествам, но като го сложа на мотора ще го засека.
        После ще споделя показанията, и ако ги сравним с 2-3 мотометъра мисля, че ще стане ясно какво и колко отчитат.

Коментар

Колеги някой може ли да ми каже от къде да си купя хубав часметър и каква е цената им?
          KX 450F 2008 HONDA CR-V 2000г 147к.с.

Коментар

От: Re: От: Фин шлайф или шлайф + хонинг?

Първоначално публикуван от Краси Преглед на мнение
            ... Ако не беше така, час метъра щеше да отброява един час при запален двигател а не да чете броя на импулсите към свещта.
            нали точно от импулсите на свещта разпознава дали работи или не...
            повечето машинки, които съм виждал мерят обороти и часове работа (моточасове)
            дали е на пистата или работи на място за 1ч работа ще отчете 1 моточас...
            въпросните джаджи се продават в ебей от 5 до ххх долара за бройка... Универсални са за АТВ, мотоциклет, извънбордов двигател и т.н. - всичко, което работи със зап. свещ...
            За дизел или други видове...
            помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
              въпросните джаджи се продават в ебей от 5 до ххх долара за бройка... Универсални са за АТВ, мотоциклет, извънбордов двигател и т.н. - всичко, което работи със зап. свещ...
              Колега в голяма грешка си. Мога да кажа същото което е написал Чинела по-горе.
              Карал съм с часове наред по спънати трасета и ми е отчитало 1-2 часа. В друг случай, карал съм на трасе 1-2 часа а ми е отчитало 2-3 !!!
              Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
                нали точно от импулсите на свещта разпознава дали работи или не...
                повечето машинки, които съм виждал мерят обороти и часове работа (моточасове)
                Колега извинявай за спама,но по твоята логика на мен ми трябва тогава хронометър а не моточасметър? Значи,взимам телефона правя го на хронометър паля го пускам хронометъра карам спирам гася мотора спирам хрономртъра....и вече ще зная кога да си сменям маслото? Недейте така бе хора ,ще съсипем на някой двг-то! Принципа е прост-дава свеща искра,праща импулс в моточасметъра и на незнам си колко импуса се формира един мото час.Може и да нее баш така,но зная ,че съм близо!

Коментар

Колеги, вчера се загледах по час метъра малко се изненадах, но за кърък не можах да засека точните км.

До сега имам 3 трака по гпс, като:

1 - От нас до Батулия и обратно - 70км
                  2 - От нас до Батулия-Ябланица и обратно - 121 км
                  3 - От нас до 7-престола и обратно - - 116 км

1+2 са 2,9 мото часа.
                  3 е 3,4 мото часа.

Не знам на какво се дължи чак такава разлика в пробега на км. Аз не карам на прекъсвач понеже не мога.
                  Според вас дали са нормални показания?
                  Ако ги спазвам май ще трябва да сменям масло при 10 мото часа на около 400км на ВР450.

След смяната ще записвам траковете до 10 мото часа за да е точно, че сега трябва да сменя маслото на 6,4 принудително и да го нулирам.

Коментар

До колкото виждам четейки темата,повечето от нас карат с китайски хронометри ,а не с истински моточасизмерватели! Интересувам се тия колеги които са с кит.хронометри на колко часа си сменят маслата както се замисля и колегата по-горе? Поздрави!

Коментар

Аз на 10 макс 15, което са ми 2-3 нормални карания. Китайските ги забравих за винаги, понеже ми омръзна да ги сменям на по 40 часа (блокират при ресет, или не издържат на миене).
                      Сега съм TTO с оборотомер и вече е на 60+ и нямам ядове. Та даже си глася и празния ход с точност.

Коментар

Аз на 10 макс 15, което са ми 2-3 нормални карания. Китайските ги забравих за винаги, понеже ми омръзна да ги сменям на по 40 часа (блокират при ресет, или не издържат на миене).
                        Сега съм TTO с оборотомер и вече е на 60+ и нямам ядове. Та даже си глася и празния ход с точност.
                        Дай една снимка да го видя този тто,че и моя е тто пък няма оборотомер или аз незная как се наглася ,има само едно кръгче което се върти като запаля мотора.Кажи ми и как се нулира това чудо

Коментар

Здрасти колега от каде да си взема такъв като твоя Моточасметър.
                          KTM EXC 250 2т.1999г/BETA Tehno 250 Trial/KTM EXC 300 2006.

Коментар

http://www.trailtech.net/tto_hourmeter.html
                            Намират се из ебай, на различни цени.

Не се нулират, а има и такива без оборотомер.
                            Последно редактирано от hafte; 14-05-13, 07:12.

Коментар

Re: МотоЧасметър

Май малко прекаличте с ядрената физика и теориите за големия взрив.
                              Номинални обороти на двигателя, натоварвания и т.н.
                              Ето какво пише на ПРИГИНАЛЕН моточасметър от КТМ пауърпартс

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMAG0233.jpg
Прегледи:1
Размер:36.3 КБ
ID:5486961Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMAG0232.jpg
Прегледи:1
Размер:110.9 КБ
ID:5486962

Превод:

"Функция: Час метърът записва реалното време на работене на двигателя. Неизтриваемо."

С други думи мери само времето през което двигателят работи. Нищо не пише за "номинални" обороти или за каквито и да е други обороти. И ако си мислите, че просто не е споменато в упътване, се замислете дали всички КТМ-и работят при едни и същи "номинални" обороти, а парт номера за час метъра е само един.

Коментар

От: Re: МотоЧасметър

Има ли значение колко оборота ще се навърти кабелчето върху високоволтовия кабел?И на какво растояние да е от лулата,защото при колите които прехвърлят от бензин на газ има значение колко оборота е навит.Прочетох в един линк на "Чинела" там пише 5 оборота,така и ще го направя.

п.п. Питам защото моя ми се струва,че много бързо ги навърта тия часове.За един ден каране около 6 м/ч
                                0888 074 049

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,310 в 20:45 на Вчера.

Зареждам...
                                X