Обява

Свий
Няма добавени обяви.

МотоЧасметър

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: МотоЧасметър

Мога да ти намеря, пиши ми

Коментар

От: МотоЧасметър

И как точно ще ти пише?

Коментар

От: До: МотоЧасметър

Първоначално публикуван от Radeon Преглед на мнение
        От къде може да си купя часметър?
        Например от тук - http://www.rockymountainatvmc.com/ty...98&webCatId=20

А тук има още по-голям избор - http://www.denniskirk.com/jsp/search...ories&x=10&y=9

Коментар

От: Re: От: Фин шлайф или шлайф + хонинг?

Първоначално публикуван от Andy Van Der Drift Преглед на мнение
          36 милиона пъти, ако приемем, че средните обороти през това време са били 6000 ... (един моточас съм го приравнил на 60 мин, но така или иначе е доста)
          Извън темата, но 1 моточас не е 60мин. На писта 1 м.ч. е около 30км.
          Yamaha WR 200

Коментар

Един моточас се прави и за 30 мин и за 2 часа каране, в зависимост колко си добър като го осредниш може и да дойде около един астрономически час.
            Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Първоначално публикуван от Краси Преглед на мнение
              Един моточас се прави и за 30 мин и за 2 часа каране, в зависимост колко си добър като го осредниш може и да дойде около един астрономически час.
              Т. е. един мото час не е равен на работата на двигателя за един астрономически час а е в зависимост от оборотите с които работи двигателя?
              BMW F800GS

Коментар

Първоначално публикуван от Краси Преглед на мнение
                Това от къде го измисли,един мото час е равен на един астрономически час на двигателя, няма значение на какви обороти,моточасовника представлява една кутийка която взима сигнала от кабела и от там отчита колко време двигателя е бил в работен режим.
                0 8 76 36 8 542

Коментар

И аз си мислех, че моточасовете зависят от това как се кара мотора, но съм се лъгал май май... И моя мото часовник като си го купих в описанието пишеше, че за да се провери дали работи трябва да се запали мотора да работи на място и да се изчака около 6 минути за и да видиш после дали е станал 0.1 моточас. Така че колегата горе май е прав- просто взима сигнал от кабела на свеща, че мотора работи и го смята в астрономически часове

Коментар

Re: От: Re: От: Фин шлайф или шлайф + хонинг?

Едно време имахме трактор Болгар ТК 80 с брояч на моточасовете. Там един моточас се равняваше на 100 минути. Не знам откъде получаваше движението си, но е било по механичен път. Все пак това е 1979 г. някъде сигурно. Представляваше един брояч с 4 цифри и беше на 0682 като го взехме, а служебния помня че превъртя 9999 и почна отначало ... без ремонт от сорта на бутала, блок, лагери, вал ... само дюзи и помпа. Но да не се отплесваме прекалено...
                    Би трябвало да има разлика между час и моточас, иначе нямаше да има две различни думи. От това правило има изключения, но няма да давам примери (две думи с различен звуков състав означават едно и също нещо). В този форум ми е попадало пред очите мнението "един моточас се равнява приблизително на един резервоар изразходено гориво. Говорим за заводските резервоари. Има логика в това, тъй като темпото на каране (или натоварването на двигателя) ще определя разхода на гориво - един кросов мотор на преход може да се кара 2 часа, но на трасе - 35-40 минути някъде. Аз няма да мога да ги изгоря, но ако се сменяме двама човека на мотора без да гасим, ще ги изгори (2Т). Става въпрос че моторът може да ги изгори на трасе. Там се дава ГАЗ

Коментар

От: Фин шлайф или шлайф + хонинг?

Часметърът на мотоциклета измерва/брои оборотите на коляновия вал!
                      Там единиците са 1/10, а не 1/60. Устройството засича всеки импулс на свещта.

Коментар

Първоначално публикуван от metalgiar Преглед на мнение
                        Това от къде го измисли,един мото час е равен на един астрономически час на двигателя, няма значение на какви обороти,моточасовника представлява една кутийка която взима сигнала от кабела и от там отчита колко време двигателя е бил в работен режим.
                        несъм го измислил аз. Час метъра взема импулсите от свещта, респективно оборотите определят моточасовете. Ако не беше така, час метъра щеше да отброява един час при запален двигател а не да чете броя на импулсите към свещта.
                        Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

От: Re: От: Re: От: Фин шлайф или шлайф + хонинг?

Първоначално публикуван от Andy Van Der Drift Преглед на мнение
                          Едно време имахме трактор Болгар ТК 80 с брояч на моточасовете. Там един моточас се равняваше на 100 минути. Не знам откъде получаваше движението си, но е било по механичен път. Все пак това е 1979 г. някъде сигурно. Представляваше един брояч с 4 цифри и беше на 0682 като го взехме, а служебния помня че превъртя 9999 и почна отначало ... без ремонт от сорта на бутала, блок, лагери, вал ... само дюзи и помпа. Но да не се отплесваме прекалено...
                          Би трябвало да има разлика между час и моточас, иначе нямаше да има две различни думи. От това правило има изключения, но няма да давам примери (две думи с различен звуков състав означават едно и също нещо). В този форум ми е попадало пред очите мнението "един моточас се равнява приблизително на един резервоар изразходено гориво. Говорим за заводските резервоари. Има логика в това, тъй като темпото на каране (или натоварването на двигателя) ще определя разхода на гориво - един кросов мотор на преход може да се кара 2 часа, но на трасе - 35-40 минути някъде. Аз няма да мога да ги изгоря, но ако се сменяме двама човека на мотора без да гасим, ще ги изгори (2Т). Става въпрос че моторът може да ги изгори на трасе. Там се дава ГАЗ
                          Свързан е на ГНП...
                          Кольо Динев

Коментар

Първоначално публикуван от Chinela Преглед на мнение
                            Часметърът на мотоциклета измерва/брои оборотите на коляновия вал!
                            Там единиците са 1/10, а не 1/60. Устройството засича всеки импулс на свещта.
                            Добре де,моя мотор тоест, твоя, стария-Хондата е на 400 мч.Кво значи това?
                            Колко часа е работил-астрономически!

Коментар

Първоначално публикуван от p.djartov Преглед на мнение
                              Добре де,моя мотор тоест, твоя, стария-Хондата е на 400 мч.Кво значи това?
                              Колко часа е работил-астрономически!
                              Моточас не може да си приравни към Астрономически час.
                              Астрономическият час не е променлива величина, тя е константа.
                              За една минута коляновият вал може да направи от 1200 оборота до 7000-8000.
                              Всичко зависи от това в какъв режим е двигателя.
                              Карам с час метър още от 2006г и съм писал не веднъж по темата.
                              Има дни в които ако караме хард еднуро, за 1ден съм правил най-много 1,7моточаса.
                              Има дни в които сме карали преходи и за същото време съм правил 5-6 моточаса за 1ден.

Много хора използват "мярката"
                              резервоар изгорено гориво!!!
                              И това не може да бъде много точно, но е по-добре от нищо.
                              Пример, нашите мотори при всяко полягване или падане губят част от горивото си /изключвам инжекционите/.
                              Понякога нивото е много високо и има преразход, понякога не сме изхабили бензина докрай и не знаем колко сме дозаредили, фактори бол.
                              Аз примерно зареждам на бензиностанция много рядко, почти винаги си купувам бензина в туба, как да знам колко съм долял.???

Не напразно всички производители дават смяната на масло и ремонтните интервали в МОТОЧАСОВЕ, а не в астрономически или резервоари бензин.
                              Последно редактирано от Chinela; 07-02-12, 15:20.

Коментар

Много интересна взе да става и тази тема както поти всички други, не че не е интересно особено на хора като мен дето шлайфането им е професия, къде и как е зацепен час метърът на болгар тк 80, че един мото час е горивото на един резервоар, ми то има трактори с по 500 литра резервоари. За мен един мото час е относително понятие и няма да се очудя ако накрая не се стигне в темата и до това, как се вари боб. Което няма нищо лошо.
                                При липса на прецизна техника, се надделява с майсторлък! И обратното!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X