Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Монтиране на електронен километраж

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Монтиране на електронен километраж

здравейте,аз вече се сдобих с това Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изображение0833.jpg
Прегледи:1
Размер:48.9 КБ
ID:5294353Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изображение0834.jpg
Размер:63.4 КБ
ID:5294354
    утре ще кача още снимки и ще изкажа впечатления

Коментар

Това е много добър модел:
      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:gsf600c.jpg
Размер:76.6 КБ
ID:5294453

Име:targa.jpg
Размер:39.4 КБ
ID:5294454
      Максимална скорост 300км/ч ! Познавам хора които са го монтирали на шосеен мотор и спортна кола(снимките са от нета).

Коментар

Име:Изображение0897.jpg
Размер:71.6 КБ
ID:5294488Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изображение0898.jpg
Размер:120.6 КБ
ID:5294487етогооооооо вече монтиран и е супер намокрих го няколко пъти но нищо му няма Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изображение0896.jpg
Размер:76.2 КБ
ID:5294486

Коментар

Така стърчащ датчика няма да оцелее дълго. Монтиран на задната гума няма да измерва правилно изминатия път, в кално време задната гума навърта повечко километри (но пък по-правилно ще може да се пресметне разхода).
          Моята сигма умря на второто каране във влажно време, така че умната с локвите.
          Монтирайте датчика максимално прибран и здраво фиксиран.
          Kawasaki 125KX 1991 -> KTM 520 EXC 2001 -> КТМ 525 SX + SM 2005 -> KTM 200 EXC 2007

Коментар

Ами колкото издЪржи, но планката на която стои е дебела 1.5мм. Още повече, има прорязани канали за мишите опашки отстрани на планката за да не се изплъзва датчикът

Коментар

Марка е PRO, с минимални функции но най-необходимите.
              Работи безупречно на КТМ .

Име:07082011659.jpg
Размер:119.3 КБ
ID:5295754

Име:07082011660.jpg
Размер:133.2 КБ
ID:5295755

Име:13082011675.jpg
Размер:131.3 КБ
ID:5295756

Име:07082011662.jpg
Размер:125.9 КБ
ID:5295753
              Последно редактирано от ИВАН - ЕТРОПОЛЕ; 13-08-11, 09:48. Причина: снимки
              Не е важно какво караш, а как го караш !

Коментар

Дойде време да се похваля и аз с какво се обзаведох. Това е ВЕЛО компютър копие на Vapor Trail tech поне на външен вид.

Инсталацията е много лесна, а самия комплект има доста джаджи за закрепване на самото трипче на всяко кормило.

Функциите който има това трипче по данни от кутийката са:

-Speed
                -Average speed
                -Maximum speed
                -Travalling time
                -Trip distance
                -Total distance odometer
                -Clock
                -Wheel size setting
                -Auto start/stop
                -Km/mile
                -LCD autoclear
                -12/24 conversion
                -Total trip time
                -Trip time
                -Riding all time
                -Stopwatch
                -Temperaure
                -Time up/down trip
                -Comparator
                -Maintenance alert
                -Care reminder

Магнита съответно го захванах на местото на единия от болтовете на спирачния диск със силикон.

Другата част бе прилежно монтирана между кола на мотора и спирачния апарат за да го предпазва от двете страни от разни клони и мръсотия и т.н..

А ето и как изглежда самото трипче поставено на мотора.

Настройх го сопред джантата ми и направих 1-2 крага , за сега съм доволен, трипа има и осветление на дисплея което функционира в часовия диапазон между 17-00 и 08-00, през другото време е направено да не се пуска и да пази повече батерията. Мери и температурата на ваздуха. Доволен съм ,за сега. Те първа ще бъде изпитан в бойни условия,но ми се струва,че няма да има проблеми. Поздрави на всички !!!
                Последно редактирано от Георги Гущеров - / HannibaL /; 17-09-11, 17:45.
                Знаеш името, а не историята ми ! Знаеш какво съм направил, но не и как съм го постигнал !!!

Коментар

Някой знае ли от къде мога да си купя само датчик за Сигма или от какъв да използвам вместо оригиналния. Търсих в магазина от който си взех километража, но нямаха само датчици.

Коментар

От магазините за електронни части ще търсиш рид-ампула. Сигурно струва 3 или 5 стотинки.

Аз пък се оглеждам да поставя такова на УАЗ - оригиналният ми ходи по нервите. Но не изглежда да е лесно - не намирам добро място за датчика.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                      От магазините за електронни части ще търсиш рид-ампула. Сигурно струва 3 или 5 стотинки.

Аз пък се оглеждам да поставя такова на УАЗ - оригиналният ми ходи по нервите. Но не изглежда да е лесно - не намирам добро място за датчика.
                      Оп, имах предвид за магнита. В него има едно малко нещо което изхвърча и километража спря да отчита

Коментар

Изхвърчал е самият магнит. Става ВСЯКАКЪВ магнит. Подходящи са тези от стари хард-дискове, защото са мощни и ще работят при по-голяма междина.

Коментар

Аз си карах до миналата година сигмата с ето така закрепен датчик.
                          Магнита е неодимов, свален е от повреден хард диск
                          Мислех си да го лепя но се оказа абсолютно излишно - няма никакъв начин да се размести от центробежни сили или вибрации.

Име:211120112859.jpg
Размер:118.7 КБ
ID:5365697 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:191020112818.jpg
Размер:233.8 КБ
ID:5365700

Иначе съм виждал в нета да се продават и болтове, в главата на които е щампован неодимов магнит:

Име:zub_magnetschraube_m8_800.jpg
Размер:8.4 КБ
ID:5365698
                          Враг усраине

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Гущеров - / Жокера / Преглед на мнение
                            Дойде време да се похваля и аз с какво се обзаведох. Това е ВЕЛО компютър копие на Vapor Trail tech поне на външен вид.

Инсталацията е много лесна, а самия комплект има доста джаджи за закрепване на самото трипче на всяко кормило.

Функциите който има това трипче по данни от кутийката са:

-Speed
                            -Average speed
                            -Maximum speed
                            -Travalling time
                            -Trip distance
                            -Total distance odometer
                            -Clock
                            -Wheel size setting
                            -Auto start/stop
                            -Km/mile
                            -LCD autoclear
                            -12/24 conversion
                            -Total trip time
                            -Trip time
                            -Riding all time
                            -Stopwatch
                            -Temperaure
                            -Time up/down trip
                            -Comparator
                            -Maintenance alert
                            -Care reminder

Магнита съответно го захванах на местото на единия от болтовете на спирачния диск със силикон.

Другата част бе прилежно монтирана между кола на мотора и спирачния апарат за да го предпазва от двете страни от разни клони и мръсотия и т.н..

А ето и как изглежда самото трипче поставено на мотора.

Настройх го сопред джантата ми и направих 1-2 крага , за сега съм доволен, трипа има и осветление на дисплея което функционира в часовия диапазон между 17-00 и 08-00, през другото време е направено да не се пуска и да пази повече батерията. Мери и температурата на ваздуха. Доволен съм ,за сега. Те първа ще бъде изпитан в бойни условия,но ми се струва,че няма да има проблеми. Поздрави на всички !!!
                            това изглежда интересно - каква е точната марка, от къде и за колко го взе?
                            В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Re: Монтиране на електронен километраж

Марката е куче марка хахахах . Води се както пише на устройството - Bicycle computer . Закупих си го от Англия за 3 паунда. Продават се същите устройства и тук в магазините за колела. Последно ги гледах в нашия град за 27 лева бройката.Само, че мери до 99.9 км/ч по книжка, но моя явно се случи малко дефектен и след 79.9км/ч започва да отчита от 30 км/ч нагоре :!?!?! хахах
                              Знаеш името, а не историята ми ! Знаеш какво съм направил, но не и как съм го постигнал !!!

Коментар

От: Re: Монтиране на електронен километраж

Първоначално публикуван от Георги Гущеров - / Жокера / Преглед на мнение
                                ...но моя явно се случи малко дефектен и след 79.9км/ч започва да отчита от 30 км/ч нагоре :!?!?! хахах
                                Този момент почти сигурно ще се оправи, ако смениш позицията на магнита. Просто го завърти и намери позиция, в която ще имаш стабилни показания в целият обхват.
                                Враг усраине

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X