Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Монтиране на електронен километраж
Свий
X
-
От: Монтиране на електронен километраж
Така стърчащ датчика няма да оцелее дълго. Монтиран на задната гума няма да измерва правилно изминатия път, в кално време задната гума навърта повечко километри (но пък по-правилно ще може да се пресметне разхода).
Моята сигма умря на второто каране във влажно време, така че умната с локвите.
Монтирайте датчика максимално прибран и здраво фиксиран.Kawasaki 125KX 1991 -> KTM 520 EXC 2001 -> КТМ 525 SX + SM 2005 -> KTM 200 EXC 2007
Коментар
-
Дойде време да се похваля и аз с какво се обзаведох. Това е ВЕЛО компютър копие на Vapor Trail tech поне на външен вид.
Инсталацията е много лесна, а самия комплект има доста джаджи за закрепване на самото трипче на всяко кормило.
Функциите който има това трипче по данни от кутийката са:
-Speed
-Average speed
-Maximum speed
-Travalling time
-Trip distance
-Total distance odometer
-Clock
-Wheel size setting
-Auto start/stop
-Km/mile
-LCD autoclear
-12/24 conversion
-Total trip time
-Trip time
-Riding all time
-Stopwatch
-Temperaure
-Time up/down trip
-Comparator
-Maintenance alert
-Care reminder
Магнита съответно го захванах на местото на единия от болтовете на спирачния диск със силикон.
Другата част бе прилежно монтирана между кола на мотора и спирачния апарат за да го предпазва от двете страни от разни клони и мръсотия и т.н..
А ето и как изглежда самото трипче поставено на мотора.
Настройх го сопред джантата ми и направих 1-2 крага , за сега съм доволен, трипа има и осветление на дисплея което функционира в часовия диапазон между 17-00 и 08-00, през другото време е направено да не се пуска и да пази повече батерията. Мери и температурата на ваздуха. Доволен съм,за сега. Те първа ще бъде изпитан в бойни условия,но ми се струва,че няма да има проблеми. Поздрави на всички !!!
Последно редактирано от Георги Гущеров - / HannibaL /; 17-09-11, 17:45.Знаеш името, а не историята ми ! Знаеш какво съм направил, но не и как съм го постигнал !!!
Коментар
-
От магазините за електронни части ще търсиш рид-ампула. Сигурно струва 3 или 5 стотинки.
Аз пък се оглеждам да поставя такова на УАЗ - оригиналният ми ходи по нервите. Но не изглежда да е лесно - не намирам добро място за датчика.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнениеОт магазините за електронни части ще търсиш рид-ампула. Сигурно струва 3 или 5 стотинки.
Аз пък се оглеждам да поставя такова на УАЗ - оригиналният ми ходи по нервите. Но не изглежда да е лесно - не намирам добро място за датчика.
Коментар
-
Аз си карах до миналата година сигмата с ето така закрепен датчик.
Магнита е неодимов, свален е от повреден хард диск
Мислех си да го лепя но се оказа абсолютно излишно - няма никакъв начин да се размести от центробежни сили или вибрации.
Иначе съм виждал в нета да се продават и болтове, в главата на които е щампован неодимов магнит:
Враг усраине
Коментар
-
Първоначално публикуван от Георги Гущеров - / Жокера / Преглед на мнениеДойде време да се похваля и аз с какво се обзаведох. Това е ВЕЛО компютър копие на Vapor Trail tech поне на външен вид.
Инсталацията е много лесна, а самия комплект има доста джаджи за закрепване на самото трипче на всяко кормило.
Функциите който има това трипче по данни от кутийката са:
-Speed
-Average speed
-Maximum speed
-Travalling time
-Trip distance
-Total distance odometer
-Clock
-Wheel size setting
-Auto start/stop
-Km/mile
-LCD autoclear
-12/24 conversion
-Total trip time
-Trip time
-Riding all time
-Stopwatch
-Temperaure
-Time up/down trip
-Comparator
-Maintenance alert
-Care reminder
Магнита съответно го захванах на местото на единия от болтовете на спирачния диск със силикон.
Другата част бе прилежно монтирана между кола на мотора и спирачния апарат за да го предпазва от двете страни от разни клони и мръсотия и т.н..
А ето и как изглежда самото трипче поставено на мотора.
Настройх го сопред джантата ми и направих 1-2 крага , за сега съм доволен, трипа има и осветление на дисплея което функционира в часовия диапазон между 17-00 и 08-00, през другото време е направено да не се пуска и да пази повече батерията. Мери и температурата на ваздуха. Доволен съм,за сега. Те първа ще бъде изпитан в бойни условия,но ми се струва,че няма да има проблеми. Поздрави на всички !!!
В Космоса никой няма да чуе писъка ти....
Коментар
-
Re: Монтиране на електронен километраж
Марката е куче маркахахахах . Води се както пише на устройството - Bicycle computer . Закупих си го от Англия за 3 паунда. Продават се същите устройства и тук в магазините за колела. Последно ги гледах в нашия град за 27 лева бройката.Само, че мери до 99.9 км/ч по книжка, но моя явно се случи малко дефектен и след 79.9км/ч започва да отчита от 30 км/ч нагоре :!?!?! хахах
Знаеш името, а не историята ми ! Знаеш какво съм направил, но не и как съм го постигнал !!!
Коментар
-
От: Re: Монтиране на електронен километраж
Първоначално публикуван от Георги Гущеров - / Жокера / Преглед на мнение...но моя явно се случи малко дефектен и след 79.9км/ч започва да отчита от 30 км/ч нагоре :!?!?! хахахВраг усраине
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар