Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проект Хъски

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проект Хъски

Здравейте колеги, след като се разделих с кТм-а реших че трябва да ми е по гадно и взех едно Хъски модел ТЕ610.

Мотора го взех от приятел и естествено че има за правене неща, инак нямаше да се хвана .

Мотора е уникална машина с доста екстри но е претърпял неправилна поддръжка и от това е пострадал естествено. Като начало му отворих двигателя, защото дойде при мен за смяна на ангренажна верига която беше скъсана, от малкия обтегач. Това се е случило защото не е бил за този модел и отделно изобщо не си е вършил работата и в крайна сметка е станала белята.

Верига и обтегач намерих от колега от форума, благодарности за което но се оказа че веригата е с друга стъпка и не става при мен, обтегача с малко преправка стана за сега. Верига в крайна сметка поръчах от Гърция и дойде миналият ден.

Но да се върна на машината, вчера в събота, се хванах и с моя приятел Данчо свалихме двигателя. При отваряне на капака на клапаните видяхме масло пълно със стружки което веднага ни накара да сцепим целия двигател.
    Отворихме го и кашата беше пълна, маслото го източих и беше точно като боза с много метални частици. Гарнитурите на доста места бяха скъсани или изобщо липсваха и имаше много силикон, ама много....имаше дори по пружините и тарелките на клапаните . Парчета от него в маслото, по стеблата на клапаните и още на 100 места където не трябва.

Всичко изчистихме до метал, а където може и до блясък. Намерихме луфтове в лагерите на разпределителният вал, ще ги сменим естествено. Буталото макар и ново беше затворило масленият сегмент, което не беше добре. Кобилиците имаха страхотен луфт който с едно почистване и реглаж изчезна.
    Скоростите изглеждат идеални, няма счупени зъбаци или износени с паднала циментация. Ама по тях имаше грес вместо масло. Е сега вече няма нищо след като изчистихме всичко. Почистихме целия силикон, където може ще направя нови гарнитури, ако не може ще режа от клингерит.
    В понеделник вторник ще звъня в МЛ Рейсинг чух че там има пълен комплект, но да видим.

Обаче на всичко хубаво трябва да има малко шит Счупи се шпилката която държи турбинното колело на водната помпа, явно мотор е каран с повече вода от колкото антифриз, което е било пагубно и самата шпилка беше тотално изгнила...
    Понеже нямам снимка ще дам адрес от Ибей на което може да се види за какво говоря
    Надявам се админите да не ме порежат
    http://www.ebay.co.uk/itm/2007-Husqv...item45fe179917

Лошото е че водната помпа е част от разпределителният вал. И в тая връзка търся кадърен стругар в СОФИЯ който може да ми направи една дупка с резба в която или да навия шпилка или да му навие резба и да стягам колелото с малко болтче.

Другото за което търся помощ е от какво да си направя гарнитурите. От картон (не знам каква е технологията), Клингерит и там не ми е ясно на колко мм трябва да е дебел и дали става за главата. Чух че имало хора в София които режат по отпечатък от главата ама не намирам инфо.

Та това е :
    Стругар и Гарнитури

Снимки ще има скоро, нали идва зима все пак и трябва да чоплим нещо....

П.С Благодарение на колегата gcho.v.s. Хъски си има манивела и още някой екстри, надявам се.
    Последно редактирано от БИЖО БИЖЕВ; 20-11-11, 14:36.
    Който оцелее ще закусва!

От: Проект Хъски

Толкова пари ще вложиш и накрая ще правиш гарнитури от картон???? Клингерита е по културна работа. За дебелините не мога да ти помогна, но предполагам че от сервизните ръководства или от сайтовете където си намерил нови гарнитури ще се разбере каква е дебелината.
    Иван Маринов
    Suzuki RMX 250 '92 - sold / Yamaha XTZ 750 Super Tenere '91 - sold / KTM EXC 250 2t '06 - sold
    ЕНДУРО ВАРНА

Коментар

Повечето гарнитури са с дебелина 0.5мм но за главата си вземи от магазина .

Коментар

Рязане на гарнитури-0898/673618-Стефан.Намира се на една от преките на ул.Цар Симеон в района на Опълченска.Човека е болен ендураджия и ще вземе проблема ти присърце.
        Стругар-с две ръце гласувам за Коце-0885/393974.Това което го отличава от другите стругари с които съм работил е , че преди да започне да майстори първо мисли. Ако идеята която имаш му се стори лоша , веднага ти предлага по-добър вариант.Намира се зад Двореца на децата.
        Успех!
        Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
        Джон Кенеди

Коментар

Благодаря колеги за информацията. Ще се възползвам.

Гарнитурите които мисля да правя от картон са за фланци и разни не толкова важни части или детайли. Най добре ще е ако намеря оригинални , ако това стане ще пусна и фиш, може да спечеля .

Ще се обадя на човека с гарнитурите, че така или иначе ми е на път към работата.

Довечера ще ви снимам Хъскито поне да се знае за кой говорим.
          Който оцелее ще закусва!

Коментар

Айде две - три гадни снимки

За сега нещата са в застой, докато не се реши проблема с вала и после се надявам всичко да си тръгне по план
            Който оцелее ще закусва!

Коментар

Някакви идеи как е най добре да занитя новата ангренажна верига?
              С чук и добър център или?

Нямам наблизо машинка за нитене
              Който оцелее ще закусва!

Коментар

Аз за целта съм си изпилил special tool на шмиргела. Едно центърче с прорез вместо остър връх. Като и подложа хубаво от обратната страна и ковна веднъж премерено - трудно се различава от оригиналните занитвания и до ден днешен не е отървала ни една.
                0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Ако не те притеснява би ли дал една снимка да погледна.
                  Който оцелее ще закусва!

Коментар

Излови ме неподготвен. Обикновенно пиша тук от службата и гаража е далеееече. Дано не забравя и ще снимам.
                    0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
                      Излови ме неподготвен. Обикновенно пиша тук от службата и гаража е далеееече. Дано не забравя и ще снимам.
                      Е който неможе да се сети как е направено това, и да му го дадеш пак няма да му свърши работа. Аз примерно нитя веригата само с чукче, добра подложка, (втори човек) два отмерени удара странично по нита и се опитай да го различиш после от останалите, камо ли пък там нещо да мръдне. Малко нескромно но.
                      При липса на прецизна техника, се надделява с майсторлък! И обратното!

Коментар

Колега вероятно се опитваш нещо да кажеш но....

Надявам се ме познаваш и знаеш какви са ми възможностите и с какво мога да боравя и какво не!

Мен лично не е ме срам да си призная, когато нещо не знам и винаги питам когато искам да науча нещо ново или да видя нещо различно защото може да науча нещо ново. Е предполагам ти си се родил научен, за разлика от мен ....айде сега ако ти е криво че има и незнаещи, леко леко по пътя и така.

П.С Все още ще ми е интересно каква машинка си сътворил. Макар, че съм виждал поне 20 различни сглобки (с които мога да работя ) ще ми е интересно да видя и твоята.
                        Който оцелее ще закусва!

Коментар

Бижо , преди време купувах гарнитури за едно ТЕ 610 , остана ми една нова, тази между двата картера , ако ти върши работа ще ти я подаря.
                          В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Първоначално публикуван от БИЖО БИЖЕВ Преглед на мнение
                            Колега вероятно се опитваш нещо да кажеш но....

Надявам се ме познаваш и знаеш какви са ми възможностите и с какво мога да боравя и какво не!

Мен лично не е ме срам да си призная, когато нещо не знам и винаги питам когато искам да науча нещо ново или да видя нещо различно защото може да науча нещо ново. Е предполагам ти си се родил научен, за разлика от мен ....айде сега ако ти е криво че има и незнаещи, леко леко по пътя и така.

П.С Все още ще ми е интересно каква машинка си сътворил. Макар, че съм виждал поне 20 различни сглобки (с които мога да работя ) ще ми е интересно да видя и твоята.
                            Задавай умни въпроси, за да получиш умни отговори: А сега ми кажи защо е разнитена новата ти ангр. верига, аз нова такава още несъм получавал, въпреки че знам защо си я разковал, и ще ти кажа само това че хускварните са ми слабост и това което ти е попречило да сложиш веригата цяла е в главата и се вади. Аре стига за сега ако те интересува каквото и да е по този дв. питай, ще ти кажа всичко защото последно преди една седмица събирах един ТЕ410. Поздрави.
                            При липса на прецизна техника, се надделява с майсторлък! И обратното!

Коментар

Първоначално публикуван от DIMILIEV Преглед на мнение
                              Задавай умни въпроси, за да получиш умни отговори: А сега ми кажи защо е разнитена новата ти ангр. верига, аз нова такава още несъм получавал, въпреки че знам защо си я разковал, и ще ти кажа само това че хускварните са ми слабост и това което ти е попречило да сложиш веригата цяла е в главата и се вади. Аре стига за сега ако те интересува каквото и да е по този дв. питай, ще ти кажа всичко защото последно преди една седмица събирах един ТЕ410. Поздрави.

Колега,пробвай да сложиш занитена верига на КТМ с RFS двигател.Искам да кажа,че понякога се налага нитене.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X