Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Aprilia Pegaso 650 - чукане в двигателя

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Aprilia Pegaso 650 - чукане в двигателя

Аз съм сменял моята пружина. А един приятел сменя на F650, който беше регулируем. Нямам спомен как се правеше, но монтажа и демонтажа не са нищо сложно. На него му пълниха амортесьора. Един пич, който беше на гърба на СРС. Тоя пич, обаче вече го няма там. Аз тази пролет пълних предните телескопи. Дадох ги на кварталния мото-сервиз и съм доволен. Мисля, че не е голяма философия. Задния, обаче май е газово- маслен ли как се казва там. Теоретично е възможно и сам да си го направиш, но трябва да се чете в Service manual-a.
    Suzuki GSXR
    VW Touareg
    Mitsubishi Pajero II

Коментар

Първоначално публикуван от Don Vito Преглед на мнение
      Няма да стане Веско, не е същия!
      Aprilia:

BMW:

Прав си, мамка му...
      Suzuki GSXR
      VW Touareg
      Mitsubishi Pajero II

Коментар

Първоначално публикуван от Stf.Markov Преглед на мнение
        Колеги, помощ! Останах без заден амортисьор, давайте акъл може ли да се прави и ако не къде да търся друг. Някой сменял ли такова нещо на Пегаската.
        Първоначално публикуван от Veselinv Преглед на мнение
        Задния, обаче май е газово- маслен ли как се казва там. Теоретично е възможно и сам да си го направиш, но трябва да се чете в Service manual-a.
        В мануала най-вероятно нищо не пише по въпроса. Из нета се срещат разни ръководства за ремонт на заден амортисьор.
        Подобна процедура правих два пъти на КЛР-а. Първия само пълнене и помпане, втория смяна на щок и уплътнителна глава за щока.
        Другия вариант е ремонт в специализирана работилница. В Гърция знам една от която има добри отзиви.
        A Lone Rider

Коментар

Докладвам Мотора е в движение, сложих нов ( така де втора ръка ) амортисьор.
          В мануала пише, че смяната се прави като се свали задната вилка. Аз не го направих така, но пробвах. От лявата страна на захващането и има една гайка с 4 зъба която не можах да развия, та въпроса ми е, мога ли да си купя ключ за там от някъде или трябва да си правя.

Коментар

да ползвам темата, че е доста богата.От къде да поръчам задна пружина за пегасо 99'.Също и слюда висока

Коментар

Първоначално публикуван от marea-ta Преглед на мнение
              да ползвам темата, че е доста богата.От къде да поръчам задна пружина за пегасо 99'.Също и слюда висока
              Аз за мен преди години поръчах от тук:
              https://www.ultimateparts.net/aprili...ne-OEM&i=17592
              Сега не виждам пружината да се продава като отделна част, но...
              Suzuki GSXR
              VW Touareg
              Mitsubishi Pajero II

Коментар

времето лети а слюда/висока/ и пружина/нова/ не съм намерил, втора у-ба не ми се взима щото и тя наи-вероятно ще е омекнала.

Коментар

Сега разгледах в еbey.
                  Високата слюда е 85$ нова, прогресивна пружина нова 150$ също нова (aprilia pegaso windshield / aprilia pegaso shock absorber)

Надявам се да помогнах.

Коментар

Празниците отминаха и е време пак да мислим за консумативи.Чета тука, че много хора са доволни от карловските пиньони така, че за сега залагам на тях, а за веригите към тях какво ви е мнението/чешки CZ/.И друго да питам за пружините на Крънския завод някои ползвал ли е,ако да доволен ли е.М/у другото не намирам и нютоните на пружината за пегасо 99г. а те ги искат като данни освен брои навивки, дебелина на тела, диаметър и обща дължина.

Коментар

Не знам до колко ти помагам, но на веригата която сложих миналата година дават "издържливост
                      (kg) 3650"

ПС: Който отговаря преди да чете му се налага да търси от къде се трие :Д. Е аз не намерих. Извинете ме за безсмисления пост.
                      Последно редактирано от Stf.Markov; 15-02-14, 11:41.

Коментар

За сега верига и заден пиньон няма да сменям, поръчах един преден 17 зъба от карловските просто за проба.ако ми хареса как е ще поръчам и верига и заден, даже може да го сваля на 46 зъба.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X