Двигателя е най-добре да се отвори и да се види дали подлежи на ремонт. Защото има и вариант , преди да го прати по куриер , продавача да е подменил дефицитната глава или цилиндър и бутало. Подобни случаи има много. Много съмнителни неща има , липса на масло , много пушек пък ауспуха бил чист , продавача твърди , че съвсем леко припушва при палене , пък той почва да пуши след 20 секунди. Разглобявай и ще си покаже.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Suzuki DR 350S 91 пуши много
Свий
X
-
То че натам отиват нещата май вече е ясно предвид вашите мнения и всичко, което направих и проверих и няма до този момент ясна причина най-вероятно няма да се размине без сваляне. Все пак както казах преди празниците няма да се случи и до тогава все още съм отворен към идеи и евентуални причини. Знам че така от компютъра трудно се диагностицира каквото и да било, но все пак гледам да бъда максимално изчерпателен и да държа в течение с всичко което се случва и ми прави впечатление.
Относно това за подмяната съм 99% сигурен, че можем да го изключим в този случай, понеже както казах лицето не беше особено технически грамотно и съм почти сигурен че не би се наел с подобна интервенция. По негови думи, както си е карал мотора е забил муцуна препукал е и е угаснал, типичните признаци за изчезналите токове като цяло. Задавах му преди да го взема дори други по-елементарни въпроси относно техническото състояние и отговорите повечето бяха не знам не му разбирам взел съм го преди няколко месеца карах го до като му изчезнаха токовете, свалил свеща видял че няма ток-проба с друга и на нея не и решава да го продаде понеже не разбира и нямало кой да му го оправи.Последно редактирано от krkenzi; 22-12-22, 12:37.
Коментар
-
Качи му една снимка да не се окаже Димитовградския , че беше продажба преди година. Ако се окаже той , така си пушеше поне година( караше се само асфалт)Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46
Коментар
-
Ето снимка колега. Междувременно успях да се свържа с по-преден собственик, който го е привел в този му вид в който е сега и му е посменил доста неща тогава, каза че при него не е пушил изобщо бутало и сегменти са били в добро здраве и не са имали нужда от подмяна според него. Това е било преди няма и година тогава го е продал, така че мисля че не е същият за който си мислиш, но все пак. Та когато е бил при него е бил в отлична кондиция и си го е поддържал и му е сменил каквото е било необходимо. Та той като трето вече независимо лице си ми каза общо взето че до този момент е бил в перфектно здраве. Пращах му и снимка бил е с нови гуми, същите които са и сега което ще рече че не са сменяни, в момента задната е за смяна та реално от момента в който е бил в добра форма и до този в който е сега е една задна гума, което не мисля че би могло да е кой знае колко а и го е продал някъде пролетта. Та не че е невъзможно но за толкова кратко време да му вземат изцяло животеца малко ми е странно или е видял много зор през това време.Последно редактирано от krkenzi; 22-12-22, 20:12.
Коментар
-
Ако е сегмент , не е нищо сложно. Проблем с някой водач на клапан , не много сложно. Дупка на буталото , сменяш го със сегментите. Лошото е ако има проблем с главата. Ако вярваш на продавача , единственият вариант е при превоза , легнал , да е влязло масло в ауспуха , това е възможно през износен водач на клапан. Та можеш за 20-30 минути да свалиш ауспуха и да видиш какво е положението.В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода
Коментар
-
След празниците при първа възможност ще се заемам с него и ще пиша какво е станало и каква ще е развръзката и евентулно, ако имам нужда нещо от помощ и съвети. Решил съм само преди да го разглобя да му налея газ за горене да не би все пак ако е от блокирал сегмент да отпусне, не че възлагам големи надежди, но няма какво да губя мисля така или иначе. Просто това че съединителя беше спекъл за толкова кратко време ме кара да опитам да не би същото да се е случило със сегментите от некачествено и неподходящо масло или от много дълъг пробег без да е сменяно.
Коментар
-
Колеги, първо Честита Коледа бъдете живи и здрави!
Да допълня малко по темата. Онзи ден имах малко време свободно и реших все пак да опитам с газ за горене да отпусне, ако е от сегменти. Та източих маслото което бях сменил преди няколко дни, сипах газта в цилиндъра и го оставих съответно с отвита пробка, веднага започна да капе от пробката газта. Така седя почти цял ден като му доливах постоянно и не спираше да капе, ковто ме наведе на мисълта че просто са си износени и си трябва смяна. Но държах да пробвам все пак, та след това като беше поизтекла газта вкарах малко масло в цилиндъра да не трие на сухо и ритнах няколко пъти да изкара каквото е останало. Налях друго масло само за промивка, но като го запалих пак си пушеше и нямаше разлика. Източих това масло и си му върнах неговото, ефекта беше нулев в крайна сметка. Свалях и ауспуха вътре в главата беше страшна чернилка и наслагвания от маслото което гори. Та в крайна сметка ще свалям цилиндъра да видя какво е положението и ще му правя ремонт при всички случай след като го разглобя,съответно и ревизиране на главата като се надявам да няма проблеми в нея, но мисля че предвид високите подкартерни газове би трябвало да е от сегментите а не от главата. Другото което пак ме навежда че са най-вероятно те е както казах има няколко секунди в началото като го запаля и до като е на по ниски обороти не пуши и после явно вече засмуква и започва да вкарва в горивната камера. Направи ми впечатление, и че мени оборотите и ги вдига явно като вкара повече масло и отделно колкото по- високи обороти толкова повече пушек. Качвам и снимка да се види за какъв пушек става на въпрос, и че наистина е доста, като на снимката е на ниски обороти и съответно това е най- лекото.
Коментар
-
Много бързо искаш да подейства газта, ттва ако наистина са коксували сегментите де. При положение, че сега нито ще го караш, нито ще го отваряш, можеш да направиш следното. Вземаш една система, настройваш я на бърза капка и оставяш да си капе в цилиндъра. Даже маркуча от системата може да го закачиш на по-голям съд (туба) 3-4 литра примерно, че да стига за денонощие. Прецеждаш изтеклата газ и пак в тубата. И така няколко дена. Пък може и до деня на отварянето.Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.
Коментар
-
Не е нужно да се правят повече експерименти! Има проблем , трябва да се открие и отстрани , всякакви следващи експерименти могат да доведат до пълна щета.
Има работа за максимум един час , за да се установи проблема.
В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода
Коментар
-
https://offroad-bulgaria.com/forum/%...BD%D0%B5/page4
Тук колегите коментират, че тая химия работи. http://www.xado.bg/%D0%BF%D1%80%D0%B...D%D1%82%D0%B8/Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.
Коментар
-
Ами може и да съм държал малко газта, но мислех че ако не са чак толкова запекли ще отпусне за 1 ден или поне малко ще позачисти. Може да пробвам с този антикокс гледам го дават бързо действащ. Та ще поръчам слагам от него пробвам и като не стане и с него още същия ден цилиндъра долу и да се види най-накрая какво е. Между другото гледам днес маслото дето източих от него, това с което си дойде на дъното беше страшна утайка. Та със сигурност не е било сменяно скоро за съжаление. Та така съм решил общо взето, както казах почти сигурно е че ще го развалям тези дни, но ще пробвам пък и с тази добавка за последно преди това и ако не после действам по същество.
Коментар
-
Ами и аз така усещам че става и е губене на време, но тези дни ще имам повече свободно време и ще мога да го отворя, просто това че УЖ до този момент не е пушил ме кара все пак да опитам и да имам някакви надежди въпреки, че вече не възлагам много на това. Пък и в крайна сметка като го отворя така и така ще го направя и ревизирам поне да знам, че всичко е както трябва и за в бъдеще да се очаква че няма да имам проблеми от към тази част. Даже евентуално мислих и четох и за по-голямо бутало на 380сс, което прави мотора, но това ще се решава впоследствие.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар