Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем при YMAHA ТТ 600 - топъл не пали

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Проблем при YMAHA ТТ 600 - топъл не пали

колеги клапаните ги натегнах както ми каза един маистор,оба4е шума си остана в двигателя и за това го разглобих и му открих повредата

Коментар

Първоначално публикуван от kokofri Преглед на мнение
      колеги клапаните ги натегнах както ми каза един маистор,оба4е шума си остана в двигателя и за това го разглобих и му открих повредата
      Е каква е де казвай
      ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Ангренажната верига беше много хлабаваи от нея щтракаше,сег поръчах да ми докарат и го наглобвам.Мерси още веднъж за помоща за саветите които ми дадохте.

Коментар

А беше ли прескочила центровката та да не пали. Ама пък то ако беше нямаше и студен да пали. Нещо ме съмнява от веригата да е проблемацията с паленето. Моята ропаше на умряло ама мотора палеше. Не ми беше прескочила, но твойта може и да го е направила, въпреки, че се съмнявам.
          Тези клапани ги регулирай по каталог имаше ги хлабините някъде в форума. 100% ги провери с луфтомера, така и така си разглобил дай всичко по ред
          KAWASAKI Let the good times roll

Коментар

Първоначално публикуван от ЕМО Преглед на мнение
            Колега,не бързай да разглобяваш(това е най-лесно).По-добро от заводската сглобка няма , казвам ти го от личен опит.Ямахите по принцип си тропат.Да не се окаже ,че само си си намирал работа.Погледни преди това тази тема:
            http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=47818
            Здр. Емо можеш ли да ми помогнеш в търсенето на двигател за Ямаха ТТ.ХТ или ТЕНЕРЕ или някъкъв сайт за части за тези модели.Много е спешно,Благодаря ти предварително

Коментар

Първоначално публикуван от sasssho Преглед на мнение
              Здр. Емо можеш ли да ми помогнеш в търсенето на двигател за Ямаха ТТ.ХТ или ТЕНЕРЕ или някъкъв сайт за части за тези модели.Много е спешно,Благодаря ти предварително
              Ако ти трябва цял двигател или части втора употреба,твоя човек е Сашо от Лом.Работи с Еконт и до сега винаги е бил супер коректен и бърз(24-48 часа):
              Сашо-0887230991/0899929962-единия от двата не е активен , но не помня кой.
              Мишо(работника на Сашо)-0897780014
              Виж и Асен от Дупница какво има(член е на форума)-в "купува-продава" имаше двигател на части.
              Нови части винаги съм взимал от Ямаха(на Цариградско шосе).
              Кажи какъв е проблема за да видим какво ще ти трябва и при кой да те пратя.
              Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
              Джон Кенеди

Коментар

Какви части трябват?Ако,мога да помагаме.

Коментар

Здравейте, не пиша много тук, но виждам, че има хора, които разбират и ми се иска да попитам за съвет... моята машина е ямаха срх, което е с двигател на хт... имам проблем с паленето при загрял двигател, който ме съмнява, че идва от смукача на карборатора ( мисля че е заседнал), защото жилото на смукача не се движи, каквото и да правя. Някакви идеи как да стигна до клапичката на смукача... през въздушния фитлър или от къде?

Положението според мен е богата горивна смес.. свеща е черна ... пали лесно, работи малко и угасне ли... баста... трябва да изстива 1 час.. cheers
                  | The only way to get smarter is by playing with smarter opponent | Consistency is the way to efficiency |

Коментар

Щом не се мърда жилото значи има нещо.
                    Откачи го от карбураторо и виж дали на ръка ще успееш да движиш клапата. Ако успееш значи проблема е някъде по жилото или ръчката на кормилото.
                    То трябва и разхода да ти е сериозен при това положение

Коментар

Ами 5/100 е разхода, което е нормално за този мотор. А как да стигна до клапата... на смукача, жилото просто влиза в карба и толкоз... нищо не се вижда от кникъде как мога да го разкача.. ни клапата се вижда.. сигурно трябва да се свали кутията на въздушния филтър?? Ако можеш да ми кажеш кой номер са тез клапи и да погледна ... thnx

| The only way to get smarter is by playing with smarter opponent | Consistency is the way to efficiency |

Коментар

Кабруратора на ХТ не е с жило-има дръжка която изтегля клапата.На твоя мотор (честно да ти кажа не се сещам коя е тая Ямаха ЦРХ)явно е правена доработка на схемата(с жило-уж за по-удобно) и може би точно от там ти идва проблема.На схемата която си дал , клапата не се вижда.Никога не съм разглобявал карбуратор на ХТ или ТТ и не съм сигурен дали изобщо има клапа(може би работи на друг принцип)-няма как да има клапа и да не я дадат на схемата..
                        Така изглежда оригинално карбуратора на ТТ(свали си снимката на десктопа и я увеличи защото е много ситна):

На моята схема,смукача (или по-точно механизма) е обозначен с №13. Същия механизъм на твоята схема е с №46.Ако има клапа тя би трябвало да е закачена за него(трябва да е вътре в самия карбуратор).
                        Последно редактирано от ЕМО; 24-03-09, 16:29. Причина: допълване
                        Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

Джон Кенеди

Коментар

Емо, благодаря, а от какво според теб може да идва проблема с топлото непалене, дали да се концентрирам в/у карборатора или да търся белята другаде... много е дразнещо като цяло, загасне ли топъл край...

Коментар

Развий кухия болт от 13(46), на схемата на ЕМО е даден и момента му на стягане - 6 Нм. Оттам вадиш смукача и действаш нататък. Провери и маншоните м/у карбураторите и главите да не са нацепени.

Коментар

Да! Би трябвало шпулата да излезе заедно с жилото.

Джон Кенеди

Коментар

Ще пробвам да го развивам този болт... а после като нямам динамометричен как ще го завия??? Маншоните са малко напукани в интерес на истината, но надали смуче въздух... това може ли да е проблема за непаленето топъл???

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X