Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Датчик за неутрална скорост на YZ-F

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Датчик за неутрална скорост на YZ-F

Първоначално публикуван от ianko Преглед на мнение
    ....
    Първото ми мнение беше предположение от мързел да прочета и от това, че си мислех, че може би ВР да има датчик на стойката, а на УЗФ да си стои на картера понеже са еднакви и за двата модела. Както и да е, изяснихме се след поглед в менюъла
    Това, че като натиснеш съединителя върти пак е описано на снимката, която прикачих по-горе, точно следващия ред след ограденото в червено
    Технологично как става: имам спомен , че вилката за съединителя, която се задвижва от жилото(ръчката) минава точно през датчика и когато натиснеш съединителя той застава в положение все едно си на неутрална..

Коментар

Проблема както казах е че не съм технически грамотен и не разбирам абанджийски. А както казват по вашия край Българския ми е любимия чужд езикЖената е от Банско
      [IMG]http://store.picbg.net/pubpic/B2/4C/dd3f0e843d6fb24c.gif[/IMG]

Коментар

колегии тъкмо си мислех да пуска тема за тоя датчик за свободната скорост при yamaha wr,колега си мисли че е с yz но и в темата му за продажбата му е уточнено че е вр(има си релето от ляво на рамата и тн...)както и в случая датчика за свободна скорост(уз даже и много много кабели нямат)
        тааа аз мислех да пиша и питам кой може направо да ми каже кой кабел каде е свързан,защото моите са резнати,имам мануала за модела ама по схема не ми излиза както е,да кажа само на всички не усведомени че мотора работи на откачен датчик,не предпазава мотора на свободна или други работи които се бяха изписали,работи си просто не свети зелената лампа на километража,та аз искам да я свържа на ново,но от буксата са ми резнати(светло син,червен с бяла лента,син с бяла лента и бял)това са кабелите които излизат от датчика,ако може някои да каже(ама като гледам няма много компететни)или замери нека да сподели

Коментар

Първоначално публикуван от Shifta Преглед на мнение
          колегии тъкмо си мислех да пуска тема за тоя датчик за свободната скорост при yamaha wr,колега си мисли че е с yz но и в темата му за продажбата му е уточнено че е вр(има си релето от ляво на рамата и тн...)както и в случая датчика за свободна скорост(уз даже и много много кабели нямат)
          тааа аз мислех да пиша и питам кой може направо да ми каже кой кабел каде е свързан,защото моите са резнати,имам мануала за модела ама по схема не ми излиза както е,да кажа само на всички не усведомени че мотора работи на откачен датчик,не предпазава мотора на свободна или други работи които се бяха изписали,работи си просто не свети зелената лампа на километража,та аз искам да я свържа на ново,но от буксата са ми резнати(светло син,червен с бяла лента,син с бяла лента и бял)това са кабелите които излизат от датчика,ако може някои да каже(ама като гледам няма много компететни)или замери нека да сподели
          Ми то има и много неграмотни, не само некомпетентни. А понеже си
          много еж, прави си го сам.

Коментар

Това е откачена работаедин иска да го реже, друг да го възстановява"свързва"а точно си мислех че сме стигнали до някакъв правилен извод и ново двайсе.Аз спирам до тук в тази тема,няма какво да кажа повече.

Коментар

BukToP До: Датчик за неутрална скорост на YZ-F
              Ми то има и много неграмотни, не само некомпетентни. А понеже си
              много еж, прави си го сам. ---- сложи ме на място ама нищо личноо

ianko До: Датчик за неутрална скорост на YZ-F
              Това е откачена работаедин иска да го реже, друг да го възстановява"свързва"а точно си мислех че сме стигнали до някакъв правилен извод и ново двайсе.Аз спирам до тук в тази тема,няма какво да кажа повече.

Коментар

Стига сте се карали,все едно никой не го знае за какво служи.Като ходя при Митака в Троян ще го питам за какво е, и ако го знае ще ви докладвам.Кой проЗ, кой не, ще уточним после.

Коментар

Колеги,мотора ми е YZ 400 F 1999г. с поставен допалнително фар.Мислих че е BR но не е.Има реле на рамата но е от дясно-една черна кутия. И за пследно, въпросния датчик е на картера до скоростния лост.Намазвам го със силикон и край на темата.

Коментар

Точно така направи.Сега ходих при един приятел дето имаше мотоклуб и е луд фен на Ямаха и гледах ме на един ВР400 та човека каза че този датчик променя интервала на искрата и е свързан със комутатора.Играел ролята на чукче като при по-старите мотори.

Коментар

p.djartov До: Датчик за неутрална скорост на YZ-F
                      .Кой проЗ, кой не, ще уточним после.

penioprimorsko До: Датчик за неутрална скорост на YZ-F
                      Колеги,мотора ми е YZ 400 F 1999г. с поставен допалнително фар.Мислих че е BR но не е.Има реле на рамата но е от дясно-една черна кутия. И за пследно, въпросния датчик е на картера до скоростния лост.Намазвам го със силикон и край на темата.

koлега това от дясно черното ти е електрониката,говорех за релето от ляво,от което излизат черен и син кабел,без да е включено в системата като подадеш гас лампите изгарят,изкарва страшното напрежение а то стабилизира тока(всичко това съм го мерил и правил)yz с фар и стоп съм виждал защото така регистрирахме един в вт,(не ми се обеснява на дълго и широко как,защо и прочие),няма да спорим какъв ти е мотора

мен конкретно ме интересуваше,колега който има свързан датчика да ми каже кое как е,защото на замерване и по мануал не ми излиза

ianko
                      Утвърден участник

Точно така направи.Сега ходих при един приятел дето имаше мотоклуб и е луд фен на Ямаха и гледах ме на един ВР400 та човека каза че този датчик променя интервала на искрата и е свързан със комутатора.Играел ролята на чукче като при по-старите мотори.

колега говорим за датчика под скоростния лост!!не този който излиза от двигателяя!!

Коментар

Точно за него говоря и азпроследете хубаво къде са вкючени жицитеА и мисля че Виктор го обясни по-подробно.

Коментар

Първоначално публикуван от Shifta Преглед на мнение
                          .........
                          Shifta, какъв е този начин на цитиране
                          По този начин постът ти става много объркан

Защо не ползваш бутона "Цитат" в края на всяко мнение??

Коментар

Най после и снимка
                            Прикачени файлове

Коментар

От снимката която си сложил предполагам,че си свалил твоя за да го лепиш и си го снимал.Ако е така като го сложиш преди да го включиш пробвай как ще е мотора и пиши да ли има разлика със и без него.

Коментар

Не е моя,но е същия като моя.Другата седмица ще правя моя и ще ти кажа как работи без него.Този го свалих от един сайт,защото нямам в момента фотоапарат.Засега толкова.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X